Waar anders dan in België drink je de beste biertjes? Ik ben niet echt een bierdrinker maar als ik het drink, dan doe ik dat in België. Bij restaurant Grand Gabaret genoten wij van een diner waar niet alleen bier bij geserveerd wordt, ook ín de gerechten is bier subtiel verwerkt. Chefkok Vincent Florizoone weet de beste bier-spijs combinaties op tafel te zetten en is daarmee meer dan eens verkozen tot het beste bierrestaurant van België

Het beste bierrestaurant van België

Bij bier denk ik al snel aan mannelijk, stoer & bourgondisch en dat is ook zeker de eerste indruk wanneer je het restaurant ziet. Robuust ingericht, jaren dertig stijl en bijzondere schilderijen. Laat op de avond gaat het roze licht aan, gaat nostalgische muziek aan en worden de zwart-wit foto;s aan de muur opgedraaid.

Het eten is juist weer heel verfijnd. We beginnen met een drietal amuses; bouillon van garnaal en schuim van mokka in een reageerbuisje. Daarna een crème brulee van blauwe kaas (beste ter wereld) en appel. Een killer combinatie. We kregen ook een vleesballetje met bloody mary dat een tikkeltje taai was. De reden werd achteraf duidelijk, het geheime ingrediënt bleek stierenbal te zijn…

Lees ook: de leukste plekken aan de Vlaamse kust

beste-bierrestaurant-van-belgie

Het biermenu van Grand Gabaret

Er wordt gekookt met streek-en seizoensproducten. Het eerste gerecht bestaat dan ook uit veel groentjes,  boontjes, en kokkels. Het Geuze bier, de kaviaar en de gekarameliseerde pompoenpitten maken het erg  smaakvol. Veel verschillende smaken en structuren. Het tweede gerecht was bij mij dan het minst favoriet, het laat wel zien dat Vincent heel creatief is: tagliatelle van Noordzee-inktvis met parmezaanijs, amandel, en een ‘witte wijnsaus’ waarbij de wijn vervangen is door bier. Ik vind alle gerechten die we proeven heel vernieuwd: de combinaties de strucuren, niet eerder zag ik zulke bijzondere gerechten. Een van de dingen die ik echt níet lust is ui. Toch weet Vincent mij ui te laten eten. Maar dan wel gevuld met olijf en langoustine. De ui is gelukkig lang gegaard en geserveerd met witbier waardoor het niet meer zo uiïg is. Fijn voor mij en ik vind het gerecht heerlijk. Altijd goed: Vitello Tonato, dit keer op eigen wijze; met bier en a la minute gerookt tot bij ons aan tafel. We zitten aan zee en smullen daarom van veel vis; heilbot met wortel, courgette uit eigen tuin, citroen en bier.

Tijd voor het dessert met wederom bier. Het meest exclusieve (dure en met een alcoholpercentage van 26%!)  biertje met een perfecte moulleux au chocolat. Als kers op de taart delen we een uniek frambozenbier wat niet meer gemaakt wordt. Het is gemaakt van verse frambozen en staat al 11 jaar. Dit is absoluut een van de dingen waarom Grand Gabaret de ere titel het beste bierrestaurant van België verdient.

Overnachten bij Grand Gabaret

De bieren die in het restaurant geserveerd worden, zijn zorgvuldig geselecteerd en van de beste kwaliteit. Favoriet is Struise bier. Blijven slapen na je bierspijs diner? Boven het restaurant zit een klein Bed & breakfast met twee kamers.

Adres: Kaai 12, 8620 Nieuwpoort

beste-bierrestaurant-belgie

grand-cabaret-nieuwpoort

beste-bierrestaurant-van-belgie

7 thoughts on “Bier en spijs bij Grand Gabaret: Het beste bierrestaurant van België

  1. Wauw wat een bijzonder restaurant zeg! Ik weet zeker dat – als mijn vriend dit artikel leest – we meteen een weekendje weg inplannen. Echt super!

  2. Pingback: Fijne plekken in België - Food Travel Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *