Corfu. Ik bezocht het west-Griekse eiland in september, zo fijn om buiten het hoogseizoen te reizen. De temperaturen zijn aangenaam warm. Het is rustig en gemoedelijk. De mensen attent en vrolijk. Veel bloemen staan nog volop in bloei en het fruit is op haar zoetst. Granaatappel aan de bomen, sappige limoenen en sinaasappels. Het water is kristalhelder en we zien zelfs dolfijnen. Ondanks dat het fraaie bloemeneiland perfect is om bij te komen maar er zijn ook aantal charmante bezienswaardigheden op Corfu.

Bezienswaardigheden op Corfu

Corfu is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in de Ionische zee, aan de westkust van het vaste land en ligt nog geen 2 kilometer van Albanië af. Samen met onder andere bekendere Zakynthos en Kefalonia behoort het de tot Ionische eilanden in Griekenland. Ik bezocht het kleurrijk eiland ergens eind September. Ik werd verliefd op de vele geuren op het eiland. Op de sappige granaatappels, op de betoverende zonsondergangen die we elke avond vanaf de heuvel bekeken. Ik werd verliefd op de gastvrijheid, op het eten, op de wilde katjes met wie ik knuffelde en de natuur die hier ontzettend ruig en mooi is. Corfu is té mooi om niet met jullie te delen. Daarom mijn favoriete plekken, dingen om te doen, hoogtepunten en bezienswaardigheden.

Lees ook: Tips en bezienswaardigheden op Skiathos

Een lesje historie over Curfu

Van de 14e eeuw tot 18e eeuw is Corfu onderdeel geweest van het rijk van de Republiek Venetië en ook nu is de invloed van Venetië voelbaar. Corfu is ook bezet geweest door Groot Brittannië en door de Fransen. Later maakte het eiland deel van het Verenigd Koninkrijk. Onder meer op de architectuur, vooral in de hoofdstad, hebben de verschillende machthebbers hun stempel gedrukt.

Bekijk het mooie Kerkyra / Corfu – stad

De hoofdstad, havenstad en onbetwist centrum is Corfu-stad (Kerkyra). De stad bestaat uit een sfeervolle mengelmoes van forten, kerken, musea en huizen. Ik kijk mijn ogen uit naar de talloze winkeltjes, tavernes, marktjes, bars en restaurants. Het Venetiaanse fort en de oude stadsmuren waarop wandelpromenades zijn aangebracht zijn een lust voor het oog. De stad is heel sfeervol en gezellig, aanrader!

Bekijk accommodaties op Corfu

bezienswaardigheden-op-corfu

Muizeneiland & het vakantiepaleis van Sissi

Vlak voor de landing op Corfu vlieg je over een ander klein eilandje met de toepasselijke naam Muizeneiland. Een piepklein eiland, met een piepklein huisje. Ook leuk: wanneer er een vliegtuig opstijgt wordt het autokruispunt dat achter het vliegveld ligt, afgesloten. Dit om te voorkomen dat auto’s door de kracht van het vliegtuig omver geblazen worden.

Na een nacht vol onweer (zo erg dat alle elektriciteit in ons dorpje uitviel), storm en regen is het de volgende dag een stuk afgekoeld. We bezoeken het paleis van Sissi (Achilleion). Sissi was kiezerin van Oostenrijk en Hongarije en misschien keek je net zoals ik wel eens de tekenserie of ken je de film. Het paleis is in prachtige barok stijl en ook de tuin zo mooi.

Op ontdekkingstocht door ruige gebergtes & spookdorpjes

Per jeep maakte we een tocht door de ruigste stukjes van Corfu. Van groene bergen, verre uitzichten en kleurrijke bebossing. Snel na ons vertrek verlieten we de wegen en reden over hobbelige paden om vervolgens uit te komen bij verlaten dorpjes. Door ziekte liep het stadje in een keer leeg. Alles wat niet vergaat staat er nog precies zoals toen. Rillingen ondanks de 30 graden.

Elk stukje van het eiland heeft haar eigen charme. Het meest bijzondere aan Corfu zijn haar vele bloemen die in bijna elk jaargetij wel bloeien. De roze bloemen in contrast met het blauwe water, de gele bloemen in contrast met al dat groen. Ik kan oprecht zeggen dat Corfu hét bloemeneiland van Griekenland is.

Lees ook: 15 redenen waarom je het Griekse eiland Chios wilt bezoeken!

bezienswaardigheden-op-corfu

bezienswaardigheden-op-corfu

bezienswaardigheden-op-corfu

bezienswaardigheden-op-corfu

bezienswaardigheden-op-corfu

bezienswaardigheden-op-corfu

bezienswaardigheden-op-corfu

bezienswaardigheden-op-corfu

bezienswaardigheden-op-corfu

3 thoughts on “Bezienswaardigheden op Corfu: Hét bloemeneiland van Griekenland

  1. Pingback: vakantiefotos griekenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *