Afgelopen dagen was ik in wonderlijk Portugal. In centraal Portugal: het deel tussen Porto en Lissabon in. Woorden schieten momenteel nog even te kort en ik kon niet wachten met het delen van foto’s. Ik had al veel gezien van Portugal maar gek genoeg was centraal Portugal in veel opzichten helemaal nieuw voor mij. Ik werd verliefd op de mooiste bezienswaardigheden van Centraal Portugal. Verliefd op de Dourivier, de kilometerslange uitzichten, de stilte, het groen, de ruigheid en de bijzondere vogels.

De bezienswaardigheden van Centraal Portugal

Uren lang reden we rond door het midden van Portugal en elk half uur zag ik het landschap weer veranderen. Het is er ontzettend puur, ruig en rustig. We verder vaker vergezeld door vogels dan door mensen. Serra Da Estrela is de bekendste bezienswaardigheden in dit deel van Portugal. Het is een enorm natuurgebied dat vrij hoog ligt. In het gebied rondom Coimbra liggen bijzondere culturele erfenissen; Conímbriga is de grootste Romeinse opgraving in Portugal. Het het meest Portugese dorp van Portugal is het rustige Monsanto.

Lees ook: Wandelen in Portugal: De 4 mooiste natuurparken

bezienswaardigheden-van-centraal-portugal

centraal-portugal-bezienswaardigheden

Dineren met dat uitzicht. Een sprookje!

centraal-portugal-bezienswaardigheden

centraal-portugal-bezienswaardigheden-en-hoogtepunten

centraal-portugal

bezienswaardigheden-van-centraal-portugal

In beeld: Zó mooi is centraal Portugal

In beeld: Zó mooi is centraal Portugal

Hiken en dit soort uitzichten over de Douro hebben. Bizar mooi. De Douro vallei strekt zich uit vanaf Porto tot over de Spaanse grens (of eigenlijk andersom) . De Douro (Portugees) of Duero (Spaans) is een rivier in het noorden van Portugal en de Spaanse autonome regio Castilië en León. De naam Douro betekent “Gouden rivier”.

Lees ook: Bijzonder overnachten in Centraal Portugal bij Casa da Cisterna

bezienswaardigheden-van-centraal-portugal

bezienswaardigheden-van-centraal-portugal

bezienswaardigheden-centraal-portugal

Middeleeuws dorpje boven op een heuvel: (nog geen 50 inwoners) Castelo Rodrigo

bezienswaardigheden-van-centraal-portugal

bezienswaardigheden-centraal-portugal

bezienswaardigheden-portugal

Faia Brava is een 800 hectare groot natuurreservaat dat wordt beheerd door de Portugese natuurbeschermingsorganisatie Associação Transumância e Natureza (ATN). Er zijn waar vele (roof)vogels, stieren en wilde paarden te spotten. het ruige landschap karakteriseert zich door de diepe Côa vallei en hoge plateaus. Het is een weids, glooiend landschap met steile klifwanden langs de rivier en op de plateaus verwilderde graanvelden en akkers met kurkeiken, amandelbomen en olijfbomen

portugal-bezienswaardigheden

centraal-portugal-hoogtepunten

centraal-portugal-hoogtepunten

centraal-portugal-serra-da-estrela

Centraal portugal bezienswaardigheden

Serra da Estrela, de westelijke uitloper van het Castiliaans scheidingsgebergte en het grootste en hoogste natuurgebied van Portugal. De Torre is het hoogste punt (1993 meter) van het gebergte en ook van continentaal Portugal.

Lees ook: Casa das Penhas Douradas: Bijzonder overnachten in Serra Da Estrela

3 thoughts on “In beeld: De bezienswaardigheden van centraal Portugal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *