Iedereen in mijn omgeving weet dat ik dol ben op eten rechtstreeks uit de natuur (ik pluk alles wat los en vast zit) en iedereen weet dat ik dol ben op Pinterst-achtige settings. Initiatieven met lokale producten en restaurants met hun eigen groenten – en kruidentuin, schieten uit de grond. Ik ontdekte laatste De Kas Eet en Kweekplek dat precies een combinatie is van bovengenoemde.

De Kas Eet en Kweekplek in Utrecht

Afgelopen maand reserveerde ik een plekje voor het evenement: Wat kas schaft, georganiseerd door de Kas Eet & Kweekplek. Zoals de naam doet vermoeden kun je tijdens deze avond eten in een kas. Niet alleen zorgt dit voor een heel fijn beeld, het is ook een superleuk initiatief omdat het zo’n groen tintje heeft. Twee jaar geleden begonnen de jonge entrepreneurs met het huren van de kas en het planten van allerlei gewassen. Tijdens het kweekseizoen (mei t/m oktober) organiseren ze evenementen zoals Wat de kas schaft maar ook een high tea of een lunch-concert.

Lees ook: De lekkerste vegan pizza in Amsterdam bij Mastino Pizza

Sfeer en omgeving

De perfecte sfeer voor feesten en zelfs bruiloften. De kas is lekker licht en zomers fijn warm. Van de plaatjes op Instagram werd ik al dolenthousiast, nu in echt al helemaal. Er staat een lange eettafel omgeven door het groen. Lampionnetjes erboven en een gedekte tafel. Daar waar ik van hou. Er is bewust gekozen om 1 lange tafel te kiezen in plaats van meerde tafels. Zo worden mensen nog meer samengebracht.

Na het eten krijgen we een rondleiding door de kas en leren van alles over artisjok, de Chioggia-biet, pastinaak, vijg en zoveel meer.

Het eten

Er wordt zoveel mogelijk gebruik maken van hun zelfgekweekte groente en producten uit de regio. Ook werken we samen met andere initiatieven (zo kwam en brood ook vers van iemand uit de buurt) en combineren ze eten en kweken onder andere met muziek en film. De gerechten zijn sowieso helemaal vegetarisch en stuk voor stuk schilderijtjes (vooral met de eetbare bloemetjes) op het bord. Erg smaakvol ook. Water en sapjes serveren ze ook, een biertje of wijntje moet je zelf meenemen (ivm vergunning).

Praktische info

De Kas Eet en Kweekplek ligt aan de rand van het centrum van Utrecht (achter stadion Galgenwaard), te vinden op de Koningsweg 135 bij Caravanstalling Agterberg. Met bus 41 ben je er binnen 15 minuten, bushalte Koningsweg/A27. De kweekwinkel is open op woensdag en donderdag van 12:00 – 18:00 en op vrijdag / zaterdag van 10:00 18:00. Meer informatie vind je op hun website.

Adres: Koningsweg 135

de-kas-eet-en-kweekplek

de-kas-utrecht

de-kas-eet-en-kweekplek-utrecht

de-kas-eet-kweekplek

de-kas-eet-en-kweekplek

One thought on “De Kas: Eet en Kweekplek in Utrecht

  1. Pingback: July Pleasures: zomer & eetdates -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *