Newcastle upon Tyne – vaker genoemd als Newcastle – is een stad in het noorden van Engeland. De stad ligt vlakbij de kust en vanaf Nederland (IJmuiden) kun je er met een minicruise heen. Dit deed ik eens in de winter maar ook in de zomer en ook ging ik vanaf Newcastle naar Schotland. In die keren dat ik er geweest ben heb ik bij verschillende restaurants gegeten. Van een afthernoon tea, tot een hippe plek aan het rivier tot aan een cocktailbar met uitzicht over de stad. Uit eten in Newcastle? Dit zijn mijn favoriete plekken.

Lees ook: Doen: combineer Schotland met een minicruise Newcastle

Uit eten in Newcastle

Wagamama

Wil je een keer wat anders eten in Newcastle? Ga dan naar Wagamama. Wagamama is een Japans restaurant dat vestigingen over de wereld heeft. Zo heeft Amsterdam vier vestigingen en Rotterdam een. Maar ook in Newcastle kun je genieten van de voedzame en verse smaken uit Azië. Wagamama is Japans voor iemand die eigenwijs en vastberaden is. Dot verwijst naar de eigenzinnige gerechten die op de kaart staan. Een beetje gember om je op te warmen, chilies voor de kick en noodles voor je lichaam en ziel.

Adres: intu Eldon Square, 6 Eldon Square, Newcastle upon Tyne NE1 6JG

Thee huis in het Saint Nicholas Cathedral

De Sint-Nicolaaskathedraal – simpelweg de kathedraal van Newcastle – is een Anglicaanse kathedraal is het centrum van de stad. Het is de moeite waard om de binnen-en buitenkant te bekijken. Binnen vind je een klein schattig theehuis waar de beste huisgemaakte scones geserveerd worden. Je kunt hier terecht voor een Engelse Afternoon tea en een simpele lunch.

Adres: St. Nicholas Sq, Newcastle upon Tyne NE1 1PF

Eten-in-Newcastle-favoriete-restaurants

Italiaans bij Uno’s Tratorria

In Newcastle vind je veel internationale restaurants en omdat een heerlijke pasta er altijd wel in gaat koos ik voor een diner bij Uno’s Trattoria. Een goede keus bleek later. Het restaurant is misschien niet bijzonder sfeervol, het eten is wel ontzettend goed. Wij genoten buiten op het terras van een Italiaans biertje en rijk gevulde pasta. Het eten is vrij basic maar daarom juist puur en goed. De locals komen hier – niet zonder reden – graag.

Adres: 18 Sandhill, Newcastle upon Tyne NE1 3AF

Great British Cupcakery

Omdat je in Groot Brittanië niet genoeg krijgt van cupcakes en potten vol Engelse thee mag je de Great British Cupvakery ook niet overslaan. Voor een traditionele Engelse afternoon tea met sandwiches en zoetigheden ben je hier aan het juist adres. Bovendien vind je hier de befaamde, grootse milkshake van de stad.

Adres: 15 Queen Street, Quayside, Newcastle upon Tyne NE1 3UG

Pitch & Piano

Pitch & Piano is een een fancy restaurant/bar aan de Tyne river, naast de Millenium Bridge. Hier heb ik geluncht met falafel & yoghurtsaus, garnalen met mango en peper. De hamburgers van mijn reisgenoten zagen er ook delish uit. ’s Avonds komen er veel mensen naar de bar voor muziek en wijn. Zomers staat iedereen buiten en is het lichtspektakel van de brug te bewonderen. Er wordt live muziek gespeeld en gedanst.

Adres: 108 Quayside, Newcastle upon Tyne NE1 3DX

The Cook House

The Cook House ligt net buiten het centrum waar eigenaresse Anna een oude container heeft omgebouwd tot mooi restaurantje. Anna is begonnen als foodblogger (The Grazer) en is haar passie gevolgd door een plek te creëren voor andere foodlovers. Je kunt er behalve eten ook kleine evenementen organiseren en is er een kookschool. Op het menu staan ambachtelijke pure gerechten. Veelal van het land en allemaal met een flinke dosis smaak. Dé plek voor een stevig ontbijt, een snelle koffie en een goede lunch.

Adres: Ouse St, Newcastle upon Tyne NE1 2PF

eten-in-newcastle-favoriete-restaurants

The Old George

The Old George is de oudste pub van Newcastle, de pub dateert uit 1582 en koning Karel I was een regelmatige bezoeker. Het is nu een drukbezochte plek waar mensen bij een komen voor een makkelijke hap, een potje kaarten, een stevige pul bier, live muziek en het kijken van een sportwedstrijd.

Adres: Old George Yard, Newcastle upon Tyne NE1 1EZ

Six Restaurant

Aan de Tyne rivier zie je een hoog vierkant gebouw staat. Dit gebouw heet The Baltic en er zit onder andere een museum in. Helemaal bovenin het gebouw zit Six Restaurant, een prachtig restaurant op het dak met duurzame lokale gerechten en een adembenemend panoramisch uitzicht. Het is een moderne en hippe plek waar vooral de jongeren graag komen. Je kunt er ook cocktails drinken terwijl je uitkijkt over de stad.

Adres: The Baltic Centre for Contemporary Art, S Shore Rd, Gateshead NE8 3BA 

eten-newcastle-favoriete-restaurants

Grainger Market

De Grainger Market in Newcastle is de grootste overdekte markt van Europa. De markt zit in een historisch pand, midden in het centrum en is gebouwd in de negentiende eeuw. Er zijn ook veel oude winkels te vinden. Zo vind je hier kleinste vestiging van Marks & Spencer ter wereld en heb je er ook een winkel waar je jezelf kunt laten wegen op een enorme weegschaal. op een handgeschreven briefje krijg je je gewicht mee!

Adres: Grainger Market, Nelson St, Newcastle upon Tyne NE1 5AW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *