Een tijd geleden schreef ik een artikel over eten en drinken in (mijn woonplaats) Almere. Ik ben groot fan van de Thai bij mij om de hoek, vind het Indonesisch Veerhuys erg goed, heb fijne herinneringen aan Bakboord, Bij Brons en bij Woodstone zijn de pasta’s altijd goed. Maar daar houdt het wel een beetje op. Maar letterlijk aan de overkant van de Hollandse brug ligt Naarden en daar opende begin deze maand Pop up The View. Een restaurant van uitzonderlijk Kaliber. Iets wat ik nog miste in mijn omgeving. Ik ging er naar toe en liet me verrassen door het menu van de chef!

Pop Up restaurant The View

Het Pop up restaurant is een initiatief van chef-kok Roy Moes en het Naarderbos. De ruimte wordt veelal gebruikt voor meetings en bruiloften. De maand augustus is echter vrij rustig waardoor er de mogelijkheid is om iets anders met het vertrekt te doen. En gelukkig maar, want je hebt door de grote ramen of vanuit het terras een prachtig uitzicht over het Gooimeer. Het idee is om het restaurant naar een level te tillen zodat het bij de 500 beste restaurants van Nederland hoort. Ik ben natuurlijk niet overal geweest, maar ik weet zeker dat dat meer dan het geval is.

Lees ook: Lekker eten en drinken in Almere: restaurants en andere plekjes

pop-up-the-view

Het menu

Terwijl je in een mooie, lichte ruimte geniet van het uitzicht heeft de chef alvast een amuse voorbereid. Een fijn mimosa eitje met biet, krokante bataat en granaatappel. Omdat het restaurant een maand open is, is er in principe een vastgesteld menu; Chef’s Choice. Mocht je iets niet eten, dan wordt dit natuurlijk aangepast. Daarbij kun je kiezen voor een 3 of een 4 gangen menu voor 40 of 45 euro. Ik raad het menu van met 4 gangen aan, want het tussengerecht was mijn favoriet. Daarvoor geniet je eerst van het voorgerecht; een enorme fruit de mer (afgemaakt met een golf van stikstof voor extra frisheid!) met daarnaast toast, en boter.

Het hoofdgerecht bestaat uit biologisch ossenhaas met een heerlijke jus, een terrine van paddestoel (superlekker!) wat doperwtjes, groene asperge en zoete aardappel. Het dessert was een explosie van kleur en smaak. Een schilderijtje van spekkoek, licor 43 parfait, een kletskoek van framboos, volle chocolademousse met goud en fantastisch lekker mango ijs. Zo proef je eigenlijk verschillende desserts in één.

Tip: laat je adviseren over bijpassende de wijnen, ze hebben hier een groot assortiment!

pop-up-the-view-naarden

Tot 28 augustus (en hopelijk vaker in de toekomst) is Pop up restaurant The View geopend in het Naarderbos bij de golfclub. Maak dus snel een plek vrij in de agenda, want een diner is hier echt de moeite waard. Het 3-gangen menu kost € 39,50 en het 4-gangen menu € 45,50. Geopend van dinsdag tot en met zondag van 18:30 tot 22:00. Kijk voor meer informatie op de website

Adres: IJsselmeerweg 100, 1411 DL Naarden

eten-naarden-pop-up-restaurant-the-view

2 thoughts on “Uit eten in Naarden bij Pop Up restaurant The View

  1. O nice! Dat ziet er goed uit… Ben je trouwens al een keer bij de (nieuwe) Finn geweest (op de Koopmanstraat)? Vond het verrassend lekker eigenlijk. NIet al te ingewikkeld maar gewoon goed eten.
    Maar wat zeg je nu Indonesisch Veerhuys? Is dat veranderd?

    Anyway, dit ziet er top uit, ga kijken of dat nog gaat lukken in augustus!

    1. Nee Finn staat nog niet bezocht! Maar klinkt wel goed! Veerhuys is overgenomen (door vader van Jaimie van Heije) en nu kun je er goed Indonesisch eten. Ook een aanrader 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *