Alweer meer dan een jaar geleden dat ik in Israël was? Ik heb zo vaak geroepen dat de veelzijdige keuken tot mijn favorieten behoort, eetadresjes daarentegen deelde ik nog niet eerder. Zonde, want vooral Tel Aviv heeft alles voor een fijne stedentrip. Inclusief lekker eten in Tel Aviv met goede restaurants, terrasjes, barretjes en hippe cafés.

Lekker eten in Tel Aviv

Zeg je Israëlische keuken, zeg je waarschijnlijk hummus, pita falafel en shakshuka. De eetcultuur van Israel belichtte al eens, en inderdaad het beeld dat ik had door Yotam Otteolenghi sluit helemaal aan met de werkelijkheid. In Tel Aviv heb je door de hele stad leuke adresjes maar vooral in het oude deel (Old-Jaffa), achter het oude treinstation in de wijk Neve Tzedek waar het altijd bruist en ’s avonds een gezellig uitgaansgebied wordt. In dit artikel deel ik 5 plekken die ik bezocht en waar je lekker kunt eten in Tel Aviv!

Lees ook: Stedentrip in Israël: De bezienswaardigheden in Tel Aviv

Carmel market

Buitenlandse markten zijn fantastisch en zeker in Israël. De Carmel market is een grote markt midden in de stad. Waar vooral de locals komen om hun boodschappen te doen. De wijk ziet er niet zo gepolijst uit als de rest van de stad maar dat maakt het juist zo leuk. Waar je ook loopt, aan alle kanten word je omringt door kleuren en geuren. Dadels, vijgen en ander gedroogd fruit, artisjokken, talloze kruiden, kazen, thee, sesampasta’s, verse granaatappels, zoette broodjes. De grootste groenten en fruit markt van Tel Aviv is een wahalla voor foodies.

eten-en-drinken-tel-aviv

Adres: Allenby, King George and Sheinkin streetsTel Aviv

Mr Shakshuka

De naam verklapt het al hè. Voor de beste shakshuka van heel Israël moet je zeker weten hier zijn. En dat weten ze ook in heel Israël. De man die bedacht dat ei in kruidige tomatensaus in een gietijzeren pannetje geserveerd moet worden staat zelf in het restaurant en is een beroemdheid. Een praatje maken met iedereen en op de foto is ‘m dan ook niet vreemd. De shakshuka smaakte in elk geval érg goed.

eten-en-drinken-tel-aviv

Adres: Beit Eshel St 3, Tel Aviv-Yafo

Vicky Christina

Het stationsgebied van Neveh Tzedek is een broedplek van hippe restaurantjes, wijnbars & terrasjes. Verstopt achter een antieke Ficus boom en omringt door sfeerlapmpjes vinden we tapas & wijnbar Vicky Christina. Aan een van de hogere, lange tafels proeven we veel. Aaan de ene kant versierde wijnbar genaamd “Cristina”, en aan de andere kant, Restaurant Htfasim, ‘Vicky’. Open vanaf lunch tot in de late uurtjes.

eten-en-drinken-tel-aviv

eten-en-drinken-tel-aviv

Adres: Hatachana, 1 Koifmann St.Tel Aviv

Social Club

Nog zo’n plek waar ze verfijnde en moderne gerechten in een hippe omgeving serveren. Een groot terras, een serre, een enorme bar en muur vol flessen wijn. Social Club is een moderne bistro met een internationale keuken. Goddelijke artisjok salade met tahin, fluweelzachte aubergine met yoghurt en granaatappelpitjes, bietensalade, creme brulee met citrus en de lekkerste (machtige) cheesecake. Love it.

eten-en-drinken-in-tel-aviv

Adres: Rothschild Blvd 45, Tel Aviv-Yafo

Basma Coffee

Basma Coffee is zo’n welk waarvoor je niet direct voor de koffie komt. Wel voor de sfeer en de gastvrijheid. Er zijn veel internationale gasten hier (de eigenaaresse is Turkse) die een praatje willen maken. Basma Coffee is een plek in Old-Jaffa om even bij te tanken van de drukke stad. Turkse koffie is enorm sterk (koffieprut nog in je kopje) maar de sfeer er om heen is zo fijn.

eten-en-drinken-tel-aviv

Adres: 5 Louis Pasteur StreetJaffa, Tel Aviv

One thought on “Markten en restaurants: 5 x eten in Tel Aviv en Old Jaffa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *