In de zomermaanden juli & augustus zie je mij niet zo snel op vakantie naar Griekenland of een andere zomerse bestemming gaan. Veel liever blijf ik in eigen land en daar heb ik bijzonder goede redenen voor. Vind ik zelf. zeilen in Flevoland, bramen plukken in het park, skeelerend rond het Weerwater en terrasjes in de Havenkom. Ik ben dol op ons kikkerlandje en vermaak me hier uiterst best in de zomer.

Zeilen in Flevoland

Omringt door steden als Naarden, Huizen, Almere en Blaricum ligt het Naardermeer. Het water dat Flevoland scheidt van het vaste land. Maar anderszijds juist een verbinding is tussen de plaatsen. Zo was ik per ribboot binnen 15 minuten van eiland Pampus in Almere-Haven. Voor het Huizer strand, te zien vanaf de Stichtse Brug, ligt eilandje De Huizerhoef. Het onbewoonde en hoefijzervormige eilandje heeft aanlegsteigers en biedt gelegenheid tot overnachten. Ter hoogte van het Naarderbos (nabij de Hollandse brug) ligt De Schelp waar ik zelf graag ook graag naar toe zeil. Om te barbecuen tot dat de zon bijna onder is.

Lees ook: leuke uitstapjes in Flevoland

Home is where the anchor drops

Wat een heerlijke dagen zijn het toch. Even niks echt doen, even niks kúnnen doen. Een tijdje geleden kocht mijn vriend met een aantal andere vrienden deze zeilboot, die vlakbij ons huis in de haven ligt. Ik ga dan ook vooral ’s avonds dolgraag mee voor een zeiltocht. Ik ben meer van de warme zomersdagen met een klein briesje. Met het voordek als mijn favoriete spot.

Een lichte rosé erbij want die vind ik het lekkerst, een zomers stoofpotje met tomaat op het fornuis (als de barbecue deze keer even vrij heeft) ik snijd het brood aan, de salade is al gemaakt. En na het eten nog even een duik. De avonduurtjes in-en op het water zijn de mooiste. Net een levend schilderij wanneer de lucht verkleurd, het water kalmer wordt en de zon steeds verder gaat.

zeilen-in-flevoland

zeilen-in-flevoland

zeilen-in-flevoland

zeilen-in-flevoland

zeilen-in-flevoland

zeilen-in-flevoland

zeilen-in-flevoland

zeilen-in-flevoland

“SUNSET IS MY FAVORITE COLOUR”

One thought on “In eigen land: Zeilen op het Gooimeer in Flevoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *