huurauto-Aruba

Het Antilliaanse eiland Aruba is zoveel meer dan een zon, zee, strand bestemming. Het is waar dat Aruba een aantal van de mooiste stranden ter wereld heeft en dat het er het hele jaar door lekker weer is, maar er is meer te doen dan alleen op het strand liggen. Met een huurauto leer je ook de andere kant van Aruba kennen. Bijna 20 procent van Aruba bestaat uit natuurpark, welke een compleet ander beeld van Aruba geeft. Behalve Oranjestad heeft Aruba nog een stad die een bezoek waard is, namelijk het kunstzinnige San Nicolas. Voor deze bezienswaardigheden, en voor eilandhoppen, is het praktisch om een auto te hebben. Lees in dit artikel meer over een auto huren op Aruba.

Auto huren op Aruba

Cactussen, rotsformaties, parelwitte stranden: Aruba is in vele opzichte een prachtig eiland om te zien. De noordkant van het eiland is bijzonder ruig, met een steile rotskust. De gehele kustlijn van zuid en west Aruba is juist bezaaid met de mooiste stranden. De mooiste bezienswaardigheden van Aruba verken je het makkelijkste met een auto. Zelf was ik een week op Aruba en maakte een paar dagen gebruik van een huurauto. Een hele week is handig, maar niet nodig. Het eiland is niet groot en in twee dagen kun je het zo goed als rondrijden. Heb je geen accommodatie aan het strand? Dan zou ik wel voor elke dag een huurauto gebruiken. Dat is voordeliger dan elke keer met meerdere mensen een taxi te nemen.

1. Wanneer mag je een auto huren op Aruba?

Om op Aruba een auto huren te kunnen voor je vakantie moet je minimaal 23 jaar oud zijn. Het maakt verder niet uit hoelang je in het bezit bent van rijbewijs. Een internationaal rijbewijs heb je niet nodig. Je moet in elk geval een creditcard op eigen naam hebben waar minimaal $500,- borg op ingehouden kan worden. Daarnaast dien je de reisbescheiden (als je van te voren geserveerd hebt) van je huurauto bij je te hebben en een paspoort. Maar check altijd goed de regels per verhuurder en per type auto, het kan namelijk wel eens verschillen. Hoe groter of hoe duurder de auto hoe hoger de borg vaak is.

2. Waarborg en auto huren zonder creditcard

Een creditcard op eigen naam heb je nodig als waarborg voor de auto. De verhuurder houdt een bepaald bedrag in voor bijvoorbeeld schade (niet bij Sunny Cars, daar zit dat automatisch in je verzekering). De waarborg verschilt per verhuurder, maar is op Aruba vaak minimaal 500 dollar (of Arubaanse gulden), afhankelijk van je verzekering. Op Aruba kun je helaas zonder creditcard (nog) geen auto huren. Sunny Cars is wel bezig om hun 'geen waarborg service' in meer landen uit te rollen. Wellicht is het in de toekomst wel mogelijk om zonder creditcard een auto te huren op Aruba.

3. Betrouwbare autoverhuurders op Aruba

Aruba is een veilig land, toch is het altijd aan te raden om niet zomaar bij de eerste de beste een auto te huren. Zelf vind ik het daarom fijn om van te voren in Nederland een auto te reserveren. Zo kan ik alles van te voren goed doornemen en de voorwaarden te lezen. Na een lange vliegreis heb je geen zin om nog een autoverhuurder te gaan uitzoeken. Zelf huur ik meestal via Sunny Cars, ik ken inmiddels de voorwaarden en heb goede ervaringen. Grootste voordeel van een huurauto via Sunny Cars is dat deze altijd helemaal verzekerd is en je altijd contact met ze kun opnemen.

Auto huren op Aruba via:

4. Jeep huren

Een jeep huren op Aruba is wat mij betreft niet noodzakelijk. Op de meeste plekken kom je met een normale auto. De wegen zijn vlak en geasfalteerd. Vind je het leuk off-road te gaan dan kun je er wel voor kiezen om bijvoorbeeld een dag een jeep te huren (geen SUV, deze voldoet niet op Aruba). Er gaat bijvoorbeeld een 4x4 route door Arikok National Park maar zelf heb ik dit via een excursie gedaan. Het is wel fijn als er iemand goed kan rijden en de weg weet. Over de stranden rijden is sowieso niet toegestaan.

5. Goedkoop een auto huren Aruba?

Hoeveel kost het huren van een auto op Aruba? Dat hangt in elk geval af wanneer je een auto huurt (juli, augustus en december is hoogseizoen), daarnaast speelt het type auto mee, de verzekering en het aantal bestuurders. Hoe groter de auto hoe duurder deze wordt. Een huurauto voor één week begin november + basisverzekering kost bij EasyTerra zo'n 250 euro. Bij Sunny Cars dezelfde periode is dit ruim 100 euro meer, maar wel inclusief alle verzekeringen, en een auto met automaat. Bij beide heb je airco en gratis 2e bestuurder. Voor een uitgebreide dekking bij EasyTerra betaal je ongeveer + 5,50 per dag extra.

➞ Bekijk huurvoorwaarden voor huurauto Aruba via Sunny Cars
➞ Lees ook: de mooiste stranden van Aruba

autohuur-aruba-tips

auto-rijden-aruba

roadtrip-aruba

tips-huurauto-aruba

6. Mijn ervaring met huren en rijden op Aruba

Zelf vond ik het erg goed te doen om een auto te huren en te rijden op Aruba. Je krijgt goede instructies en loopt samen met de verhuurder de auto na. Het is aan te raden altijd foto's te maken van eventuele schade en van de kenteken, voor het geval er iets gebeurd.

7. Auto rijden op Aruba

Is rijden op Aruba veilig? Overdag over het algemeen wel. Er zijn niet heel veel wegen op Aruba, het grootste deel van het netwerk tweebaanswegen op Aruba loopt langs de westkust waar ook alle accommodaties zijn. In de spits kan het verkeer met name rondom Oranjestad behoorlijk vast staan. Doorgaans zijn er vaak wel ergens op het eiland werkzaamheden waardoor je soms een stuk moet omrijden. Hoewel de verkeersregels op Aruba duidelijk worden aangegeven houdt niet iedereen zich aan. Het kan zijn dat mensen dus ineens afslaan, te hard rijden, midden op de weg stoppen om een praatje te maken of niet rechts rijden. Scooters kunnen zich wel eens tussen de auto's manoeuvreren.

8. Verkeersregels

De verkeersregels op Aruba zijn niet heel veel anders dan bij ons in Nederland (zoals links inhalen en de regels bij een rotonde). Rechts heeft voorrang, maar ik raad aan om dit niet zomaar te nemen en altijd af te wachten of je het ook echt krijgt. Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Op de meeste plekken op Aruba kun je gratis parkeren, behalve in Oranjestad. Maar wanneer je iets koopt in een winkel kun je je stempelkaart laten afstempelen waardoor je je parkeerplaats gratis krijgt.

9. Arikok National Park

Arikok is het ruige natuurgebied in het noorden van Aruba. Absoluut een van de plekken die je moet bezoeken wanneer je op Aruba bent, maar dan wel met een jeep of met een tour. Hier kun je absoluut niet rijden met een gewone huurauto. Je kunt altijd een tour reserveren bij De Palm Tours Aruba.

10. Aruba zonder auto?

Liever toch geen auto huren op Aruba? Wat mij betreft is ook dat een optie, zeker wanneer je een mooie accommodatie aan het strand hebt (zoals Manchebo Beach Resort). Je kunt af en toe een taxi nemen wanneer je uit eten wilt en verschillende tours reserveren bij bijvoorbeeld Tranquilo Aruba en je laten ophalen bij je accommodatie. Neem ook een kijkje bij Get Your Guide voor de leukste excursies op Aruba.

➞ Boek je vakantie naar Aruba via TUI
➞ Lees ook: een auto huren op Bonaire

jeeptour-aruba

auto-rijden-aruba

auto-huren-aruba

2 thoughts on “Tips om een auto te huren op Aruba + ervaring”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.