Lanzarote is een uitstekende bestemming voor een zonvakantie maar ook zeker voor een roadtrip! Zo rijd je door de vuurbergen, op slingerwegen langs de kust en je kunt stoppen op alle mooie plekken die je tegen komt.  Het eiland is niet heel groot, maar reizen met een auto maakt je vakantie een stuk makkelijker. In korter tijd kun je de mooiste bezienswaardigheden van het Canarische eiland ontdekken. Er gaan ook tours die je op diverse plekken brengen, maar een auto geeft je veel meer vrijheid. Bovendien hoeft een huurauto niet duur te zijn. Wil je ook een auto huren op Lanzarote? Lees dan snel verder.

Auto huren Lanzarote, ervaringen en tips


Lanzarote is het meest diverse eiland van de Spaanse Canarische eiland. Hoewel het een van de kleinere eilanden is, kent het een veelzijdig landschap. Van vulkanische landschappen met zwarte stranden, bergen met wijngaarden, sfeervolle dorpjes, ondergrondse grotten en veel meer. Met een huurauto ontdek je de mooiste plekjes op Lanzarote. Er zijn meer dan 300 vulkanen op Lanzarote en diverser kraters. Met een auto kun je zelf door deze 'vuurbergen' rijden!

Ervaring auto huren en rijden op Lanzarote

Tijdens een een vakantie Lanzarote huurden wij voor een week een auto op Lanzarote. Zelf huren wij vrijwel altijd direct vanaf het vliegveld een auto. Bij de luchthaven op Lanzarote zitten meerdere verhuurders. Bij de balie laat je eerst je formulieren zien en wordt alles gecontroleerd. Daarna wordt je naar de auto gebracht of gewezen. Hier loop je de eventuele bestaande schade van de na en wordt uitgelegd hoe je auto precies werkt

Waar kun je een auto huren op Lanzarote?

Het is in raadsaam om van te voren thuis een reservering te maken zodat je alle voorwaarden van de verhuurder kunt doorlezen. Deze kunnen nogal eens verschillen en het is daarbij slim om je te verdiepen in de verzekering van de huurauto. Zelf huren wij auto's op reis altijd via een overkoepelde organisatie voor extra zekerheid en service. Dit doen we via Sunny Cars of Easy Terra. Je boekt uiteindelijk bij een lokale verhuurder maar je hoeft niet alle websites af te gaan. Je vult je wensen in, zoals aantal personen of type auto, waarna de beste opties naar voren komen. Daarna kun je ook direct de gewenste verzekeringen selecteren.

Bij EasyTerra kun je tot 48 uur van te voren nog gratis annuleren, en ook Sunny Cars biedt momenteel de flexservice aan waarbij je flexibel kunt annuleren of omboeken. Bij Sunny Cars ben je overigens altijd all-in verzekerd. Heb je een vakantie geboekt via Tui dan kun je ook daar een auto huren.

Locaties huurauto ophalen

Er zijn zo'n 8 locaties op Lanzarote waar je een auto kunt ophalen. Allereerst direct bij de luchthaven van Lanzarote, maar ook in de hoofdstad Arrecife en bij de haven van Arrecife. Ook in Costa Teguise + haven kun je een auto huren, Playa Blanca, Puerto Calero en de badplaats Puerto del Carmen. Het is mogelijk om je auto ergens anders in te leveren dan dat je deze hebt gehaald, maar op een eiland als Lanzarote is dat niet echt nodig.

Goedkoop een auto huren op Lanzarote?

Wat je betaald voor een huurauto op Lanzarote hangt af van een aantal dingen. Uiteraard kun je kiezen voor verschillende type auto's. Vanwege de heuvels en vulkanische bergen op het eiland is een auto met sterke motor aan te raden, en zelfs een auto met automaat kun je er goed gebruiken. Reis je alleen? Als stel of als gezin? Wil je airco? Navigatie of een kinderzitje bijboeken? Hier betaal je iets extra's voor en ook wanneer je bijvoorbeeld een tweede bestuurder wilt. Het is overigens niet nodig om een 4x4 te huren op Lanzarote.

We vergelijken Sunny Cars en EasyTerra met elkaar in dezelfde periode: 23 september tot en met 30 september.

EasyTerra-Lanzarote

Via EasyTerra kun je kiezen uit 3 categorieën huurauto's: Budget, Worry-Free en Premium. De eerste is uitaard het meest voordeling en met Worry-Free ben je het best verzekerd. Deze optie lijkt het meest op die van Sunny Cars, waarbij je standaard all-in verzekerd bent. Voor een kleine huurauto een week lang betaal je eind september bijvoorbeeld 170 euro. Dit is de beste optie volgens EasyTerra, de goedkoopste optie 138 euro,.

Sunny-Cars-Lanzarote

Bij Sunny Cars liggen de prijzen van een een huurauto direct wat hoger, dit vanwege alle verzekering die inclusief zijn. Voor iets meer dan 200 euro heb je een auto, al is dit een vrij kleine auto. Gemiddeld kun je een auto huren op Lanzarote voor €12,50 per dag.

Zo verzeker je de huurauto

Wanneer je een auto huurt op reis is een goede verzekering extra van belang. Je kunt er diverse afsluiten zoals een WA verzekering, verkering voor diefstal, schadeverzekering en glas, banden, dakschade verzekering. Wanneer je via Sunny Cars een auto huurt ben je voor al deze dingen verzekerd. Doe je dit bij een andere verhuurder dan ben je wel WA verzekerd, voor de overige verzekering kun je nog eens apart kiezen. We raden aan om in Nederland een huurauto te reserveren zodat je ook in alle rust de autoverzekering kunt bekijken. Op plaatst van bestemming kun je sneller over de kleine letters heen lezen.

Voorwaarden om een auto te huren

In Spanje en dus ook op Lanzarote geldt vaak dat je minimaal 21 jaar moet zijn en minimaal een jaar je rijbewijs moet hebben om een auto te kunnen huren, maar verhuurders kunnen zelf de regels bepalen. De leeftijdsgrens hangt tevens af van het type auto. Een verzekering is voor jonge bestuurders meestal duurder. Controleer dit van te voren goed bij de verhuurder die je kiest. Verder dien je een ID bewijs bij je te hebben, de reispapieren van je huurauto (thuis uitprinten),  vanzelfsprekend je rijbewijs en een creditcard op eigen naam*.

auto-huren-Lanzarote

roadtrip-Lanzarote

Auto huren Lanzarote zonder creditcard

Je kunt alleen een huurauto gebruiken wanneer je borg kunt afgeven. Hiervoor dient over het algemeen je creditcard. Er wordt een bepaald bedrag geserveerd. De borg is er voor wanneer je eventuele schade hebt gereden. Dit een paar honderd euro of zelfs duizend euro, dat zorg dat je genoeg limiet hebt. Het bedrag is afhankelijk van de waarde van e huurauto. Nadat je de auto hebt ingeleverd aan het eind van de vakantie wordt deze gecontroleerd. Heb je normaal gereden dan is er niks aan de hand en krijg je de borg terug.

Een aantal verhuurmaatschappijen geven een auto mee zonder dat je een creditcard op naam hebt. Sunny Cars is de enige Nederlandse autoverhuurmaatschappij waarbij je zonder een creditcard op je naam kunt huren. Zij nemen het volledige risico voor de borg over en staan zelf garant voor de verhuurder. Dit is een extra service pakket en hier betaal je wel iets meer voor. Dit is niet op alle bestemmingen mogelijk, maar op Lanzarote wel! Kies via de website aan de rechterkant voor de filter 'geen waarborg'.  Dan worden de auto's waarbij Sunny Cars garant staat en je geen creditcard nodig hebt zichtbaar.

De wegen op Lanzarote

Autorijden op Lanzarote is veilig en niet moeilijk. Van alle Canarische eilanden is Lanzarote het makkelijkst om te rijden. Ondanks het vulkanisch landschap heb je namelijk minder te maken met haarspeldbochten en steile wegen. Ook zijn er niet zoveel smalle straatjes waar je je auto tussendoor hoeft te manoeuvreren. Bovendien zijn de asfalt wegen er goed, op de borden staat alles goed aangegeven en ook is het op de meeste plekken rustig op de weg. Wel zijn er veel rotondes op het eiland te vinden.

Op Lanzarote geleden dezelfde verkeersregels als op het vaste land van Spanje, welke niet verschillen van de onze. Het is op Lanzarote verplicht om twee handen aan het stuur te hebben en je mag dus ook geen navigatie instellen tijdens het rijden. Maar je mag ook niet eten of roken tijdens het rijden. Naast dat je uiteraard niet mag niet bellen in de auto mag je mag ook geen oordoppen of koptelefoon op hebben. Heb je toch een boete gekregen dan is het slim om binnen 20 dagen te betalen, dan betaal je namelijk de helft minder.

Op veel plekken kun je gratis parkeren en de benzine is goedkoper dan in Nederland. Alleen op zondagochtend in de stad Tequise kun je lastiger parkeren, dat is namelijk de wekelijkse markt. Het kan zijn dat je dan extra wat moet betalen voor je parkeerplek, sowieso is het slim hier de parkeergarage meteen op te zoeken. Bij de toeristische plekken zoals Puerto del Carmen en Playa Blanca kan het wel druk zijn met auto's.

➞ Vakantie Lanzarote met TUI
➞ Een auto huren op de Canarische eilanden

tips-auto-huren-Lanzarote

auto-huren-Lanzarote-ervaring