Bijzonder overnachten in Centraal Portugal, vanuit de auto zie ik recht voor me in de verte een kleine maar steile heuvel liggen. Met daarop oude gebouwen lijkt het wel. Een mini-stadje bovenop. Mijn voorgevoel zegt me dat dit de plek is waar ik straks ga slapen. En ik heb gelijk. Tijdens mijn reis door Centraal Portugal slaap ik in twee wel heel bijzondere accommodaties, dit is er één van.

Bijzonder overnachten in Centraal Portugal

Een van de minst bekende regio’s van heel Portugal is Centro de Portugal dat precies tussen Porto en Lissabon in ligt en grenst aan zowel de kust als aan buurland Spanje. Het is een bergachtig regio dat vele natuurgebieden kent en meer dan duizend jaar oude erfgoed. Serra De Estrela, met de hoogste bergtop van het Portugese vasteland, wandel-Walhalla’s Lousã, Açor en Caramulo (maar waar je ook onder andere kunt abseilen & raften). Geoparque Naturtejo, een beschermd natuurgebied waar verschillende vogels en andere diersoorten leven. De Douro rivier met haar rivier en wijngaarden, prehistorische rotskunst in de Coa Vallei, En Faia Brava dat een combinaties van alles is. Ik verbleef op 2 plekken in deze regio en ging 2 x Bijzonder overnachten in Portugal.

Lees ook: In beeld: Zó mooi is centraal Portugal

2-x-bijzonder-overnachten-in-portugal

Casa da Cisterna in Castelo Rodrigo

De eerste bijzondere overnachtingsplek is in Castelo Rodrigo, het stadje (dorpje eigenlijk, het telt 500 inwoners) op de heuvel waar ik net over had. Het is een van de vele Middeleeuwse plekken in dit gebied en het is dan ook een sprookje om door heen te wandelen. Het uitzicht is net het Toscane van Portugal en het infinity zwembad maakt het plaatje helemaal compleet.

Lees meer: Wandelen in Portugal: De 4 mooiste natuurparken

De accommodatie

De accommodatie, gevestigd in een middeleeuws kasteel, lijkt zo’n beetje de helft van het hele dorp in te nemen maar door de kamers op meerdere locatie’s zitten voelt het toch heel kleinschalig. In het hoofdgebouw zit een restaurant een aantal kamers en bevind zich de tuin en een hoog terras. Dit is verreweg de mooiste plek hier. Vooral ‘s avonds wanneer de zon verkleurt en langzaam naar de andere helft van de aarde verdwijnt.

Zelf slaap ik niet in de hoofdgebouw maar in een huisje onder aan het dorp (een minuut lopen). Samen minimaal vier anderen kan ik dit huisje delen (er zijn vier slaapkamers), er is een heuse woonkamer met keuken en open haard. De zachte stoffen en natuurlijke materialen maken het direct een warm thuis.

Het eten en drinken

Behalve dat je overnacht in een middeleeuws kasteel, er een fantastisch uitzicht met zwembad is, wordt je bij Casa Cisterna ook op culinair gebied ontzettend verwend. Alles wordt huisgemaakt, van de amandelcake, tot de jam, de groenten soep en de Portugese variant op Paella. Alles. Ze maken voor de gasten zelfs lunchpakketten klaar om mee nemen te nemen tijdens het hiken bijvoorbeeld. Er is aandacht voor alles. En dan komt het allermooiste nog. De eigenaren Ana and António (twee biologen uit Lissabon), verzorgen samen met hun fantastische team sprookjesachtige diners op de mooiste locaties. Zo mocht ik met mijn reisgenoten eten tijdens zonsondergang met uitzichten waar je van droomt. En een gedekte tafel waar je van droomt. En eten waar je van droomt.

Praktische informatie

Slapen bij Casa Cisterna is alsof je een wondere wereld binnen wandelt. Hier slaap je niet alleen, hier heb je een bijzondere totaalbeleving. Hier wil je nooit meer weg. Een kamer met ontbijt heb je hier vanaf € 65.00, boeken kun je onder andere hier doen.

Adres: R. da Cadeia 7, 6440-031 Castelo Rodrigo, Portugal

bijzonder-overnachten-in-centraal-portugal

bijzonder-overnachten-in-portugal

bijzonder-overnachten-in-centraal-portugal

One thought on “Bijzonder overnachten in Centraal Portugal bij Casa da Cisterna”

  1. Overnachten in een Middeleeuws kasteel: heel gaaf! Wij deden dit in Rajasthan, India en ook daar door de verspreide kamers een fijn, kleinschalig gevoel. Die diners klinken ook erg fijn!! Mooie plek, lijkt me zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.