Bijzonder overnachten in Drenthe, als kind ging ik vaak op vakantie in Nederland. Kneuterig op een bungalowpark, altijd spelen, wandelen door de bossen. Drenthe was toen een van mijn favoriete plekken. En nog steeds vind ik het een fijne plek (en vind ik vakantieparken enorm gezellig), al kom ik er de laatste tijd niet meer zo vaak. En toen kreeg mijn oom daar zijn thuisbasis. Een boerderij die zo groot is, dat er genoeg plek is voor gasten.

“D & S vakantieappartement is een appartement met een verhaal. Bijzondere stoffen, meubels en voorwerpen van over de hele wereld geven de ruimte kleur en warmte. Geniet bij ons van een heerlijke vakantie en laat je meevoeren door de prachtige verhalen.”

Bijzonder overnachten in Drenthe, Wapserveen

Mijn droom is om later op een kleine boerderij te wonen met kippen, een moestuin, een appelboom, een schommel aan de boom en een mooie vijver. Een bosrijke omgeving, een meterslange buiten-eet-tafel en het liefst een heleboel katjes. Deze vakantieboerderij in het Wapserveense Drenthe komt in de buurt van dit droomhuis. Er is een énorme tuin met een grasland voor de koeien, buitentafels en een boom waar zo maar eens een schommel aan zou kunnen hangen. Overal staan bloemen en inderdaad, er is een moestuin, waar we ‘s avonds deels van eten. Bijzonder overnachten in Drenthe, dat doe je zeker hier.

bijzonder-overnachten-in-drenthe

De omgeving

Op skeelers trekken verkennen we de omgeving en als snel wisselen we de skeelers om voor wandelschoenen. We wandelen door duinen, door bossen en zien Hunebedden. De skeelers kon ik laten liggen, gewoon buiten, waar veel mensen komen en zonder controle. Het zal toch niet gestolen worden. Niemand in Steenwijk en omgeving zet zijn fiets op slot. Hier in Drenthe kan dat. Om de hoek van Wapserveen liggen de Weerribben, een prachtige groen natuurgebied en ook Giethoorn is er niet ver vandaan.

D&S Vakantie appartement

D&S verwelkomen ons met vers geplukte bloemen uit de tuin en een volle fles prosecco. Je komt (door een kleine deur) binnen in een knusse eet/woonkamer met vintage meubels en een grote eettafel. Het servies in de keuken is bij elkaar geraapt en alles is verschillend, maar dat maakt het juist zo leuk en passend in dit huisje. Er zien drie verdiepingen, twee badkamers, drie slaapkamers en de zolder is een huiskamer op zich. Hoe Hollands de boerderij ook is, van binnen zijn er invloeden van over de hele wereld. Een rondreis Japan, spulletjes uit Peru, Zuid-Afrika, souvenirs uit New York, Stoffen uit Bangkok…

Je kunt er zelfs voor kiezen om voor je te laten (door een goede koek weet ik uit betrouwbare bron, ha!) koken. Er wordt gekookt met seizoens-en-streek producten, zoveel mogelijk uit eigen tuin. Wil je meer weten over dit bijzondere plekje in Drenthe? Stuur ze dan een mailtje: dankamc@gmail.com Ze hebben, lekker authentiek, geen eigen website. Wel heel fancy een Facebookpagina

Lees ook: Het Volle Leven: groen & bijzonder overnachten in Friesland

bijzonder-overnachten-in-drenthe

bijzonder-overnachten-in-drenthe

bijzonder-overnachten-in-drenthe

bijzonder-overnachten-in-drenthe

bijzonder-overnachten-drenthe

7 thoughts on “Bijzonder overnachten in Drenthe: op een vakantieboerderij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.