boek-duurzaam-reizen

Wie zich een beetje heeft verdiept in duurzaam reizen zal Zoë van Liere wel kennen. Al jaren zet ze zich in voor een groenere wereld, zo ook op het gebied van reizen. In haar boek Duurzaam Reizen vind je tips over hoe je zo bewust mogelijk op vakantie kunt gaan. Bijvoorbeeld met welk vervoersmiddel of hoe je de lokale bevolking kunt steunen. Bovenal vind je in het boek veel reis inspiratie. Zo staan er 15 inspirerende en duurzame bestemmingen in Europa in!

Boek Duurzaam reizen

Zowel voor werk als voor zichzelf reisde Zoë veel, en zal dat altijd blijven doen. Tegelijk was Zoë altijd bezig met het beste voor de aarde, maar na het lezen van van het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen?’ van Jelmer Mommers kwam ze terecht in klimaatdepressie. Vanaf dat moment kwam er echt een omslag en niet veel later kwam ook het idee voor dit boek. Want reizen moest anders. Een kleine week naar een verre (all inclusieve) bestemming kan in de huidige tijd zeker niet meer, maar wat dan wel? In het boek Duurzaam reizen neemt Zoë je mee naar een aantal van de mooiste plekjes in Europa. Voor ruige natuur, rust en ruimte hoef je namelijk helemaal niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Naast inspiratie voor duurzame reizen lees je in het boek tips over kiezen voor een duurzaam vervoersmiddel, welke producten voor op reis duurzaam zijn en een overzicht van handige websites of apps.

– Inhoudsopgave Duurzaam reizen –


  • Voorwoord
  • Hoe je dit boek leest
  • 15x bewuster reizen in een notendop
  • Aan het vakantie-CO2-budget
  • Kiezen van het juist vervoermiddel
  • Handige websites en apps
  • Groene paklijst
  • Bronnen en Dankwoord

boek-duurzaam-reizen

Boodschap van het boek

Het doel van dit boek is absoluut niet om je een schuldgevoel aan te praten waardoor je nooit meer gaat reizen. Het is juist een inspirerend en motiverend reisboek. Reizen heeft namelijk hele mooie, waardevolle kanten, zowel voor de reiziger als voor mensen die er werk door krijgen. Gaan duurzaamheid en reizen ooit samen? Het is en blijft een dilemma, in dit boek vind je een soort compromis. Op mijn website heb ik het daarom vaak over ‘duurzamer reizen‘, ook wel bewust op reis. In het boek Duurzaam reizen vind je vooral duurzame reis tips en 15 mooie bestemmingen in Europa. Het is bijvoorbeeld veel duurzamer om in Duitsland op vakantie te gaan in plaats van Amerika, terwijl het er net zo mooi kan zijn!

Praktische tips en vakantie-CO2-budget

Neem een eigen waterfles mee, koop lokale souvenirs, doe geen activiteiten met dieren, kies voor een kleinschalige accommodatie, zomaar een aantal tips waarbij je al bewuster op vakantie bent. Maar, we pakken ondertussen wel steeds vaker het vliegtuig. Dit betekent meer uitstoot en dat weegt niet op tegen de baten. De Co2 uitstoot wordt alleen maar meer terwijl we toch een doel hebben om in 2030 te minderen. Daarom is het vakantie-CO2-budget bedacht. In 2020 is dit per persoon 1073 kg. Hiervan kun je ruim 71.000 kilometer met de trein afleggen of 1x in de twee jaar naar New York en terug. Zo kun je dus op reis maar niet naar Thailand, New York en Londen in één jaar. In plaats daarvan ga je twee keer op vakantie in Nederland, een keer met de auto naar Italië en keer met het vliegtuig naar Portugal. Je hoeft niet minders te reizen, wel anders. Dit staat allemaal beschreven in het boek. Bovendien heeft Europa enorm veel moois te bieden!

Duurzame bestemmingen in Europa

Thuis blijven hoeft dus niet en bij het zien van de foto’s in het boek wil je dat ook absoluut niet. Zoë deelt haar favoriete gebieden in Europa, inclusief tips voor eco-hotels, de mooiste foto’s en duurzame tips die ter plaatste relevant zijn. Een van de mooie plekken in het boek is het Boheems Paradijs in Tsjechië. Een van de meest sprookjesachtige natuurgebieden dichtbij huis. Of wat denk je van het kleinste Canarische eiland La Gomera, het onbekende Chios, het authentieke Umbrië of de ongerepte natuur in Letland. Maar ook op het populaire Ibiza of in de Algarve kun je bewust op reis!

Het boek hebben?

Het boek Duurzaam reizen is geschreven door Zoë van Liere, ook wel Professional Wild Child, en oprichter van Moderne Hippies, een platform voor avonturiers, vrije geesten en levensgenieters. Al jaren reist Zoë de wereld rond totdat ze op vliegdieet ging en in een klimaatdepressie terecht kwam. Helemaal stoppen met reizen kan vanwege werk niet maar bewuster op reis zeker wel! Het boek Duurzaam reizen is te koop op Bol.com voor € 21,99. Verzending in Nederland is gratis.

➞ Tips om duurzamer te reizen
➞ De mooiste vakantiebestemmingen in Europa voor 2021

Zoë-van-Lieren

Boek-moderne-hippies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.