Food-travel-photography-blog

In mijn dagelijks leven probeer ik duurzaamheid zoveel mogelijk te integreren. Ik let op wat ik eet, hoe ik me vervoer en ook welke spullen ik koop. Omdat reizen nog steeds een groot deel van mijn leven is (hoe slecht ook voor het milieu), wil ik ook dat mijn reisgadgets zo duurzaam mogelijk zijn. En tegenwoordig is dat gelukkig hartstikke makkelijk. Ik word enorm blij van alle mooie initiatieven die er zijn. Benieuwd naar mijn favoriete duurzame reisproducten van afgelopen tijd?

Favoriete duurzame reisproducten

FLASKE BOTTLE – ECO-FRIENDLY DRINKFLES

Een ontzettend tof initiatief is de FLASKE drinkfles. Voordeel van deze fles is dat het je drinken koud of juist lekker warm houdt. Zo gebruikte ik de fles tijdens de wintersport om tussendoor warme thee te kunnen drinken. Tevens heeft FLASKE een duurzaam karakter. Behalve dat je plastic bespaart help je ook mee aan schoner drinkwater. Koop je een eco-friendly gemaakte fles, dan gaat 10% daarvan naar UNICEF. Een fles staat gelijk aan één watercontainer, met twee flessen kun je al voor 1 jaar schoon drinkwater voor een kind zorgen en met vier flessen, water + hygiëneset voor een heel gezin! De fles is te koop voor 29.99 in de webshop en in winkels.


Lees ook: Duurzamer reizen, hoe doe je dat? 10 praktische tips

duurzame-fles

BASIC SHIRTS VAN GOAT ORGANIC APPAREL

Mijn koffer zit altijd goed gevuld met basic shirts. Mijn favoriete merk van het laatste jaar is ‘goat (voorheen geitenwollensokken). Het merk is opgericht door de tweelingzussen Abigail en Lavinia, die een standaard lifestyle leefden: vlees, junkfood, en regelmatig winkelen. Maar op 25-jarige leeftijd veranderde ze hun levenstijl. Ze werden vegetariër (later veganistisch) en besloten geen kleding meer te kopen dat afkomstig was van dieren. Ze begonnen een eigen kleding merk en inmiddels is het team gegroeid. De kleding is niet van wol gemaakt, zoals je wellicht door de naam zou denken (wol is niet diervriendelijk) maar de kleding is gemaakt van milieuvriendelijke stoffen, geproduceerd volgens strikte people-first-normen, en zonder dierlijke producten. Daarnaast proberen ze zoveel mogelijk vde oetafdrukken van afval, water en energie te verminderen.

ORGANIC TAN

Heerlijk om tijdens je zonvakantie ook af en toe een duik in zee te nemen toch? Maar wist je dat de meeste zonnebrandcrèmes hartstikke schadelijk zijn in het water? Door het ingrediënt oxybenzone, dat uv-straling tegenhoudt, raakt koraal beschadigd. Andere veelgebruikte ingrediënten als zinkoxide en titaniumdioxide zijn ook niet afbreekbaar en schadelijk voor het zeeleven. Een natuurlijke zonnebrandcrème betekend niet direct dat deze niet schadelijk is. Wil je een product aanschaffen dat niet schadelijk is, neem dan de ingrediëntenlijst goed door. Op sommige zonnebrandcrèmes staat vermeld dat ze ‘coral reef safe’ zijn en/of dat er geen nanodeeltjes in zitten. Organic Tan heeft bijvoorbeeld goede producten in het assortiment. Zij geven ook duidelijk aan dat het niet schadelijk is voor jezelf, voor dieren en voor het milieu.


Meer leesmateriaal: Favoriete duurzame producten voor mee op reis #1

toms

TOMS SCHOENEN EN ZONNEBRILLEN

Op zoek naar nieuwe reisschoenen of een goeie zonnebril? Zelf ben ik al jaren fan de TOMS schoenen. Vooral van de espadrilles die aanvoelen als pantoffels. Maar behalve dat de schoenen leuk zijn, doe je ook nog eens een goede daad wanneer je deze koopt. Op verschillende plekken ter wereld (inmiddels op vijf continenten en in meer dan 70 landen) deelt TOMS voor elk paar schoenen dat verkocht wordt ook een paar schoenen uit aan mensen in nood. Het uitdelen van schoenen is niet het enige dat TOMS doet, ook zorgen ze voor lokale projecten waar bijvoorbeeld betere gezondheidszorg of schoon water gerealiseerd wordt. De producten van TOMS worden op een eerlijke manier gemaakt en er wordt duurzaam en veganistisch materiaal gebruikt. Zo zijn de meeste materialen afbreekbaar en recyclebaar. Ook zet TOMS zich in om ervoor te zorgen dat mensen beter kunnen zien (betere oogzorg bijvoorbeeld) in meer dan 10 landen. Koop je een zonnebril bij TOMS, dan draag je hier automatisch aan bij.

RICE LOVE BAG

Koop je een tas of ander artikel via Rice love, dan zorg je er automatisch voor dat mensen in nood rijst krijgen. Rice Love is ontstaan ​​uit  passie voor goede mensen en de planeet. De tassen worden gemaakt van milieuvriendelijke, wreedheidvrije materialen. En wanneer je dus een leuke kleurrijke tas koopt, help je mee met de ondersteuning van het verminderen van wereldwijde honger en verbeteren van de planeet.  Hieronder lees je het verhaal van Rice Love.

Lees ook: WakaWaka powerbank: Zo kun je op reis opladen zonder elektriciteit


One thought on “Mijn favoriete duurzame reisproducten #2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.