Zeven uur ‘s ochtends. Met een code en een zwarte envelop staan we op Schiphol. Telefoon klaar en een muntje van twee euro. Wordt het Dubrovnik waar we zo’n zin in hebben? Een Spaanse stad, Italiaans of toch heel iets anders? Van de weersvoorspelling die we hebben gekregen worden we niet wijzer. Want in Nederland wordt het net zo mooi weer. Een paar weken geleden boekten we een reis met Sprs.me. Een week voor vertrek ontvangen we per post het weerbericht van de bestemming, onze vluchttijden en vanaf welk vliegtuig we vertrekken. Vandaag gaan we Op verrassingsreis met Srprs.me!

Laten we het maar gewoon doen hè? We hebben ten slotte geen idee naar welke gate of dat we moeten… Lees hier mijn ervaring met Srprs me Broke!

Op verrassingsreis met Srprs.me

Met Srprs.me vertrok ik een weekend naar ‘Destination Unknown’. Jij boekt een reis, zij kiezen de bestemming. Het enige dat je weet is het weer en week van te voren krijg je te horen hoe laat en waar je moet zijn. Wilde jij ook altijd al spontaan op reis? Srprs me verrast je met unieke bestemmingen. Kies je voor Broke, Adventure, City of Sunshine? Deze en meer mogelijkheden vind je terug op de site! Wij kozen voor een ‘broke’ verrassingsweekend. Ik hoopt dat je dan op de wat uniekere, kleinere bestemmingen uit zou komen en in mijn geval pakte het goed uit. Mijn ervaring met de accommodatie was ook helemaal prima. Het enige kan zijn dat je accommodatie net buiten het centrum ligt, maar toch op loopafstand.


Meer leesmateriaal: De 25 leukste stedentrips in Europa

verrassingsreis-met-srprs-me

Een paar seconden nadat we de code hebben ingevuld, wordt onze bestemming bekend.
We gaan naar Bordeaux!

Toevallig dat we de hoofdstad van de Franse wijn gister nog even noemde. We zijn verrast en enthousiast. Bordeaux? Ja dat lijkt ons tof! Na het inchecken bekijken we nog snel wat informatie over de stad. Zelf hadden we wellicht niet zo snel gekozen voor Bordeaux. Op reis met Srprs me zorgt daarom écht voor vernieuwing. Alleen maar lovende verhalen over Bordeaux het schijnt de tweede mooiste stad van Frankrijk te zijn.


Het leuke Bordeaux

En inderdaad; Bordeaux is prachtig. Ik houd van compacte steden met smalle straatjes, Franse balkonnetjes, op elke hoek een bakkertje (Love Paul!), wijnbarren en terrasjes. De bezienswaardigheden slaan we over, maar later kom ik er achter dat we toch al dat mooist gezien hebben. Uren slenteren we door het oude centrum. Grote stenen, zandkleurige blokken, stadpoorten en kathedralen. Bordeaux is de hoofdstad van de Franse wijnen, wij weten wat we gaan doen dit weekend. Voor nu deze snapshots van mijn geliefde Bordeaux.

Lees ook: Tips en bezienswaardigheden in Bordeaux

op-verrassingsreis-met-srprs-me

op-verrassingsreis

verrassingsreis-met-srprs-me

op-verrassingsreis-met-srprs-me

srprs-me

Durf jij het aan? Op reis met Srprs me?

21 thoughts on “Bucketlist: Op verrassingsreis met Srprs.me!”

 1. Dat ziet er heerlijk uit! Moet het toch ook maar eens gaan proberen dat Sprsme… Lijkt me leuk om niet te weten waar je heen gaat. Bordeaux ziet er goed uit !

 2. Klinkt super! Op Instagram zag ik ook al prachtige plaatjes voorbij komen ;). En zelf zou je niet zo snel de beslissing maken om zo ‘dichtbij’ op citytrip te gaan (ik dan tenminste), dus Srprsme is echt ideaal. Ik moet er toch ook een keer aan geloven ;). Super leuk om op schiphol te staan, niet weten waar je naar toe gaat!

  1. Dat zeiden wij ook inderdaad. Kroatië leek ons heel tof maar daar gaan we dan zelf wel een keer heen. Aan Bordeaux hadden we niet zo snel gedacht en had het zeker niet willen missen!

 3. Wat een leuk stadje! Ik zou er zelf niet zo snel voor gekozen hebben 😉

  Dubrovnik is inderdaad ook erg leuk. Ik was er een paar jaar geleden, maar volgende verschijnt mijn blogje pas. Ahum. (Ik had een blogpauze van een paar jaar.) In mei ga ik weer naar Kroatië, ik ben benieuwd.

 4. Bordeaux heb ik lang geleden per toeval leren kennen. Ons Volkswagen busje knapte de gaskabel en we moesten er blijven. Erg leuk stadje idd. Dat srprs.me idee klinkt leuk en lijkt me leuk om eens te doen.

 5. Super leuk! Ik wil heel graag een keer weg met srprs.me, maar niemand hier in mijn omgeving is er echt enthousiast over.. Alleen lijkt me dit weer niks.. dus hopelijk komt er toch iemand die wil

 6. Cool! Zoveel over Srprs.me voorbij zien komen de laatste tijd, ben toch wel erg benieuwd hoe ik het zou vinden om met mijn koffer op Schiphol te staan maar geen idee te hebben waar ik heen ga!

 7. Pingback: Bordeaux Frankrijk
 8. Ik zie steeds meer leuke dingen voorbij komen van srprs.me Lijkt me wel spannend, ik houd er altijd van om te weten waar ik naartoe ga, dus alleen daarom al moet ik het eigenlijk een keer doen. Je foto’s maken me enthousiast voor Bordeaux!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.