Franse kaasjes, krachtige rode wijn, zoetigheid en knapperig stokbrood. Een tijd geleden spendeerde ik een lang weekend in het heerlijke Bordeaux. Eet-adresjes deelde ik toen niet omdat ik ze gewoonweg niet meer wist. Maar toen ik door mijn foto’s heen ging en Google Maps er bij haalde vond ik alle restaurants en barretjes heel gemakkelijk weer terug! Ga je binnenkort die kant op en wil je lekker eten in Bordeaux? Scrol snel verder.

Eten in Bordeaux

Zelf was ik maar twee nachtjes in de stad en hebben we het qua eten vrij rustig gehouden. Als je wil kun je je in deze stad de hele dag vol eten. Méér dan genoeg restaurants te vinden in Bordeaux. De pleinen zitten vol met terrassen, langs de rivier vind je vele restaurants en niet te vergeten de boulangrie op elke hoek en de wijnbars in elke straat…


Lees ook: Tips en bezienswaardigheden in Bordeaux

[Google_Maps_WD id=43 map=23]

Restaurant Mélodie

Restaurant Mélodie zit in een van de knusse zijstraatjes in het centrum van de oude stad, in de buurt van het beursplein van Bordeaux. Hier zitten een tal van leuke restaurants maar wij kozen voor Mélodie vanwege de goede sfeer en het was opvallend dat er alleen maar Fransen leken te zitten. De keuken staat voor een lekkere Franse, ongedwongen keuken die zich laat smaken. De wijnkaart omvat alle Bordolese wijnregio’s (en dat is veel!) De gerechten zijn echt bizar goedkoop: voor 20 euro kun je al 3-gangen menu krijgen. Kom wel op tijd voor lunch en diner want dit restaurant is erg geliefd in Bordeaux.

Adres: 6 Rue des Faussets, 33000 Bordeaux

Rest O 

Deze plek vlakbij de rivier is een van de de weinige vegetarische restaurants in Bordeaux (of heel Frankrijk?) en daarom sowieso het vermelden waard. Het is er niet groot (ongeveer plek voor 20 man) en reserveren is hier voor het diner een must. De gepassioneerd chefkok heeft behalve alle aandacht voor detail ook veel interesse in zijn gasten en hij komt dan ook graag vertellen over zijn keuken. Er is keuze uit vegetarisch eten maar ook zijn veganistische gerechten een optie en worden er biologische wijnen geschonken. Doordeweeks is Resto O open voor de lunch en in het weekend ook voor het diner.

Adres: 16 Quai de Bacalan, 33300 Bordeaux

Le coin des copains

Mijn lievelingsplek voor het lekkerste eten in Bordeaux. Dit niet al te grote restaurant zit nabij Resto O van hierboven. Mijn accommodatie lag net buiten het centrum en daardoor ontdekte ik ook de minder bekende delen van Bordeaux. Maar de stad is niet groot en alles is op loopafstand. Le coin des copains is mijn favoriete plek van dit rijtje. Waarom? De foto van de Brioche boven aan de pagina zegt genoeg denk ik zo. Ook dit tentje is niet groot en is het aan te raden van te voren even te reserveren. Op de kaart staan typisch Franse gerechten waaronder zalmtartaar, veel vis, biefstuk en quiche. Le coin des copains is al open vanaf half 9.


Bijzonder overnachten bij een wijn Chateau in de Bordeaux

eten-in-bordeaux

Adres: 1 Quai de Bacalan, 33300 Bordeaux

Bar á Vin

Wijnbars zijn er genoeg in Bordeaux, Bar á Vin springt er echter uit door de grootte. Zowel qua ruimte als soorten wijnen. Daarnaast het hier het grootste voordeel dat je misschien niet hele volle glazen krijgt, maar kleine glazen voor kleine prijzen. Zo kun je echt van alles proeven en ben ik niet in een paar glaasjes teut en arm. Maar ook de inrichting is fantastisch: artistiek en kunstig. Na een proeverij in combinatie met kaasjes kwamen we de volgende dag terug voor een proeverij met chocolade. De populariteit van Bar á Vin  is ongekend en een wachtrijen zijn niet ongewoon.

eten-in-bordeaux

Adres: 3 Cours du 30 Juillet, 33000 Bordeaux

Boulangerie Paul

Geen Frankrijk zonder stokbrood en gebak. Geen Frankrijk zonder PAUL. In Lille maakte ik voor het eerste kennis met deze boulangerie en ondanks dat het misschien een ketens is, en ondanks dat er misschien ook hele kleine schattige bakkertjes zijn Frankrijk, Paul blijft áltijd goed. Ik ga altijd wel even langs voor een koffie en croissant. Fijne is dat Paul om meerdere plekken in de stad zit.

Adres: 51 Cours du Médoc, 33000 Bordeaux

Thais bij Pitaya

Totaal iets anders dan de klassiek Franse keuken maar daarom zeker niet minder lekker. Nadat we vroeg waren opgestaan en naar Bordeaux waren gevlogen die dag, hadden we trek in een goede maar niet al te zware lunch. Een beetje pit konden we wel gebruiken en zo doende doken we een deze Thaise bar in. Het is net als in Thailand loeiheet en luidruchtig, het is dan vooral gerekend op afhaal, maar daardoor smaakt het eten extra Aziatisch. Het concept is simpel en je kunt kiezen uit een aantal curry’s en pad thais waarvan je dan een flinke portie krijgt.

Adres: 42 Rue Saint-Rémi, 33000 Bordeaux

Wijn drinken in Bordeaux

Ben je in Bordeaux dan kan een wijnproeverij niet ontbreken. In het centrum van Bordeaux zie je opvallend veel mensen met een glas of fles wijn lopen. Bij het toerisme kantoor kun je verschillende wijntours boeken naar wijngebieden buiten de stad en uiteraard kun je het beroemde wijnmuseum van Bordeaux bezoeken.

In de stad is een klein wijnmuseum: Musée des Vins, waar je kunt lezen over de geschiedenis van de Bordeaux wijnen. Je krijgt uitleg over de streek en uiteraard kun je ook een glaasje of twee proeven. Alles over wijn uit de Bordeaux lees je hier.

Adres: Cellier des Chartrons, 41 Rue Borie, 33000 Bordeaux

One thought on “Lekker eten in Bordeaux: vijf restauranttips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.