affiliate-marketing

Geld verdienen met affiliate marketing is een van de prettigste manier op inkomen te generen. De grooste voordelen zijn dan werkt wanneer jij dat wilt, na loop van tijd een passief inkomen hebt en zelf kunt kiezen wat voor producten of diensten je promoot. Daarnaast kan iedereen affiliate worden. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een website of social media kanaal. In dit artikel lees je alles over hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Geld verdienen met affiliate marketing

Iedereen kan een social media account beginnen en een website maken, affiliate marketing is daarom ook voor iedereen toegankelijk. Wil je echt wat geld verdienen met affiliate marketing dan is het slim om je er goed in te verdiepen zodat je een strategie kunt opstellen. Op die manier kun je makkelijk honderden tot soms wel duizenden euro’s verdienen met affiliate marketing. Bovendien lopen je inkomsten door wanneer je niet aan het werk bent. Dit is een vorm van passief inkomen. In de eerste periode investeer je heel veel tijd, maar daarna hoef je nog maar een paar uurtjes per week om te kijken naar je website. Een groot deel van de bedrijf heeft zich aangemeld als adverteerder en voor elk ontwerp zijn er daarom partners te vinden.

– affiliate marketing tips –


Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is een samenwerking tussen adverteerders die producten/diensten verkopen en affiliates, mensen die een platvorm hebben en daarop producten/diensten promoten in ruil voor commissie. Adverteerders zijn de bedrijven en affiliates zijn bloggers, influencers of website eigenaren. Door middel van een tool kun je speciale links maken waarop clicks en uiteindelijk sales op worden gemeten. Als affiliate hoef je zelf geen eigen producten te hebben maar je wordt vaak via een affiliatie netwerk partner van een bedrijf. Wat levert het jou op? Voor elk product of service die via jou wordt verkocht ontvang je een bedrag. Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer geld je kunt verdienen met affiliate marketing. Het loont dus om een of meerdere goede websites (verdiep je in SEO) te hebben. Als influencers is een groot bereik met sterke aanhang van belang. Mensen die online iets kopen via jou website merken overigens niks van een affiliate link en betalen niks extra’s.

Zelf beginnen met affiliate marketing

Hoe werk affiliate marketing en hoe begin je er zelf mee? Affiliate marketing werkt door middel van een unieke trackinglink. Wees gerust, deze hoef je niet zelf te maken en je hoeft ook helemaal geen technische kennis in huis te hebben. Het bedrijf of in veel gevallen een affiliate netwerk maken deze link voor jou. Een affiliate netwerk is een marketingbedrijf dat adverteerders en affiliates met elkaar verbind en ook het technische aspect op zich nemen. De betaling gaan ook via hen. Heb je nog geen website of social media kanaal? Maak deze dan zo snel mogelijk aan. Om geld te verdienen met affiliate marketing heb je lezers nodig en die komen helaas niet vanzelf. Het kan zo een half jaar duren voordat je bezoekers hebt op een blog. Denk in elk geval goed na over een onderwerp en schrijf veel content. Meld je daarna aan bij adverteerders en affiliate netwerken en ga aan de slag met het promoten van hun producten.

geld-verdienen-met-bloggen

Affiliate netwerken

Een aantal grote webshops beschikken over een eigen affiliate programma. Dit zijn bijvoorbeeld Bol.com, Booking.com en Amazon. Hiervoor kun je je aanmelden. Er wordt gevraagd om je platform en wat gegevens. Na een aantal dagen wordt je gekeurd. Verreweg de meeste bedrijven hebben geen affiliate programma maar veel zijn wel aangesloten bij een netwerk. Grote affiliate netwerken in Nederland zijn Traderacker, Daisycon, Awin, PayPro, en LinkPizza. LinkPizza is weer een overkoepeld bedrijf. Via hen kun je je links automatisch laten omzetten wat een voordeel is, een nadeel is dat je er zelf wat minder aan overhoudt. Zij werken via affiliate netwerken en hebben geen andere adverteerders. Zodra je artikelen hebt op een website of content hebt op een social media kanaal kun je je aanmelden bij een netwerk. Wanneer je bent goedgekeurd kun je op zoek gaan naar geschikte adverteerders en je hier ook weer bij aanmelden. Als ook zij je medium hebben goedgekeurd kun je affiliate links gaan maken.

Hoe maak je een affiliate link?

Een affiliate link maak je via het systeem van een affiliate netwerk. Je kopieert een url die jij wilt gebruiken en plakt deze in de tool. Daarnaast geef je informatie mee zoals in welk artikel je de link plaats. Dit is zodat je later kunt aflezen via welk artikel en link jij clicks en commissie hebt behaald. Het affiliatenwerk voegt er een trackingcode aan toe met UTM-tags. Hierin staat onder andere de cookietijd, de adverteerder en de affiliate. Deze nieuwe link kopieer je en zet je achter een woord in een test op je website.

Kies een goede niche

De enige manieren waarop affiliate marketing succes oplevert is door veel bezoekers en/of een goede niche. Het is slim om van te voren na te denken of wat je wilt gaan verkopen. Je kunt schrijven over een mooie wandelroute of je favoriete gerecht maar dan is de kans niet heel groot dat je commissie verdient. Denk bijvoorbeeld eerder aan reviews van wandelschoenen, van een kookboek. Onderzoek naar onderwerpen waar vraag naar is, maar waar bijvoorbeeld niet veel over geschreven is. Hebben deze onderwerpen passende affiliate adverteerders? Ben je expert over een bepaald onderwerp? Niches waar hoge marges op zitten zijn voorbeeld verzekeringen, online cursussen, energiemaatschappijen et cetera.

Maak veel content

Een andere tip om geld te verdienen met affiliate marketing is veel content maken. Het is mogelijk om met een aantal sterke artikelen je een passief inkomen te generen, maar er zijn meerdere redenen om nieuwe content te blijven maken. Google houd van nieuwe en actuele content (houd je oudere artikelen dus up-to-date), en hoe zichtbaarder je bent hoe groter de kans dat je wat verkoopt. Als je veel informatie deelt over een onderwerp word je gezien als expert en zijn mensen eerder bereid iets van je aan te nemen. Bovendien zorgt veel content voor meer bezoekers en als het goed is voor meer commissies. Je content met SEO geschreven zijn om goed gevonden te worden via zoekmachines.

Hoe verdien je geld?

Hoeveel bezoekers moet je hebben? Dit verschilt enorm per website. Heb jij een unieke niche, een fantastische review van een populair product? Dan kun je met 100 bezoekers per dag al wat geld verdienen. Stel er lezen 50 mensen die ene review, 25 daarvan klikken door op een van de affiliate links en uiteindelijk kopen er 5 mensen binnen de Cookietijd een product via die link. Dan kun je met redelijk weinig bezoekers toch heel wat commissie binnen halen. Daarbij hangt het natuurlijk ook nog af van het product. Is het een goedkope impulsaankoop of een dure vakantie waar iemand al maanden research voor doet?

Houd vol

De sleutel tot succes achter een inkomen met affiliate marketing is om vol te houden. Binnen een maand zul je niet al honderden euro’s verdienen als je pas net bent begonnen met een website. Heb je al een goedlopende blog? Dan moet je zo snel mogelijk aan de slag met het plaatsen van affiliate links.

stappenplan-affiliate-marketing

2 thoughts on “Geld verdienen met affiliate marketing”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.