bezienswaardigheden-aruba

Cactussen, rotsformaties, parelwitte stranden: Aruba is in vele opzichte een prachtig eiland om te zien en kent bezienswaardigheden waar ik vooraf geen weet van had. De noordkant van het eiland is bijzonder ruig, met een steile rotskust. De gehele kustlijn van zuid en west Aruba is juist bezaaid met de mooiste stranden. Maar is is nog veel meer leukst te vinden op het eiland. In dit artikel lees je meer over de mooiste bezienswaardigheden van Aruba.

Mooiste bezienswaardigheden van Aruba

Op Aruba hoef je geen grote musea, architectuur, pretparken of winkelcentra te verwachten. Aruba bezoek je vooral voor het lekkere weer, het Caribische sfeertje, de mooiste stranden en het blauwe water. Aan 1 dag Aruba heb je lang niet genoeg tijd om alles te zien. In vijf dagen kun je wel het eiland ontdekken, en wanneer je er een week verblijft kun je ook nog eens ultiem relaxten. Hiervoor zou ik wel een auto huren. Je kunt ook kiezen voor dagtrips en tours, maar een auto geeft meer vrijheid, en auto rijden op Aruba is heel toegankelijk. Door de mooiste bezienswaardigheden van Aruba te bezoeken haal je in elk geval alles uit je vakantie.

tours-aruba

De mooie witte zandstranden

De poederzachte stranden zijn waarschijnlijk de voornaamste reden dat je Aruba gaat bezoeken. Het eiland in de Caraïben beschikt dan ook over de mooiste stranden ter wereld. Langs de gehele kustlijn kun je zwemmen, maar met name de zuidwest kant ligt vol met fijne zandstranden. Het perfect witte zand doet haast pijn aan je ogen zo mooi. Persoonlijk vond ik het overal op Aruba erg rustig. Er staat altijd wind op het eiland en ook hotels zijn vaak aan het strand gevestigd, de meeste mensen liggen daarom onder een parasol bij het hotel. Overal op Aruba vind je kleine stukken strand afgezet. Hier liggen de eieren van schildpadden. Als je geluk hebt kun je zien uitkomen tussen mei en juli.

Uitzicht vanaf op de Hooiberg vanaf Casibari Rock Formations

Het landschap op Aruba is op veel plekken dor, ruig en op soms heuvelachtig. Zo vind je op het eiland de 167 meter hoge Hooiberg, bestaande uit granietachtige gesteente met witte kalkaders. Deze komt behalve op IJsland nergens anders ter wereld voor. Je kunt de hooiberg beklimmen door middel van traptreden, maar het uitzicht vanaf een ander punt is misschien wel mooier. Ga hiervoor naar naar de Casibari Rock Formations. Hier kun je wandelen en vanaf de hoogste rots heb je een wonderlijk uitzicht over het hele eiland.

Het blauwe water en de onderwater wereld

Een absolute must tijdens een vakantie Aruba is om de onderwater wereld te verkennen. Dit doe je maar op één manier: met een snorkel en duikbril. Het Caribische water is op veel plekken zo helder dat je er met gemak door heen kunt kijken. Vanaf de stranden zul je op wat vissen en pelikanen na niet veel leven zien, hiervoor kun je beter een snorkeltrip maken. Zelf deed ik een zeiltocht met Tranquilo Aruba. Zij varen je daar de beste onderwaterspots rond het eiland.


➞ Boek je vakantie naar Aruba via TUI
➞ Huur een auto op Aruba

snorkelen-aruba

natural-bridge-aruba

Aruba-bezienswaardigheden

snorkelen-armba

Gekleurde huizen in Oranjestad

De hoofdstad van Aruba is een aanrader om te bezoeken vanwege de gekleurde huizen en gebouwen die er staan. Het doet soms een beetje Nederlands aan, maar de vrolijke kleuren maken het juist heel Caribisch. De stad is een mengeling van oud en nieuw. Zo is het er bezaaid met internationale winkels, maar zijn er ook nog historische monumenten te vinden. En juist laatst genoemde hebben hele mooie gevels in de kleuren, groen, roze, blauw en geel.

De iconische bomen op Eagle Beach

Het bekende beeld en meest gefotografeerde plekje van Aruba vind je op Eagle Beach. Eagle Beach is een heerlijk langgerekt zandstrand waar je makkelijk kunt neerploffen om vervolgens heel lang niks anders te doen dan te relaxen. Maar mensen komen hier vooral om een glimp op te vangen van de dé Divi Divi boom (het zijn er eigenlijk twee, maar op foto's zie je er vaak maar een). De boom wordt op Aruba ook wel Watapana genoemd en een boom die zo in één richting groeit heeft als bijnaam ook wel waaiboom. De bomen zijn sprookjesachtig om te zien en vooral zo mooi in contrast met het witte zand en blauwe water.

Vrolijke street art in San Nicolas

Ooit was San Nicolas maar een verlaten stad in het uiterste oosten van Aruba. Dat kan anders dachten de Arubanen. En dus werden internationale kunstenaars gevraagd om hun creativiteit los te laten op de muren van de stad. Het resultaat is een kleurrijk geheel, tekeningen van dieren en andere vrolijke street art. In een klap behoort San Nicolas nu tot een van de mooiste bezienswaardigheden van Aruba.

Het uitzicht vanaf de vuurtoren

In het westelijkste puntje van Aruba staat de California vuurtoren. De vuurtoren is gelegen op een hoger gelegen plateau en dat omringt is door zandduinen en cactussen. Je kunt de voortoren beklimmen voor een wijds uitzicht over het eiland. Maar ook vanaf de voormalige vuurtorenwachterswoning, nu een restaurants met fantastisch terras, heb je een uitzicht waar je U tegen zegt!

De ruige noordkust van Aruba

Het midden en noorden van Aruba bestaat grotendeels uit natuurgebied, Arikok National Park genoemd. Het gebied is zo groot dat het bijna 20 procent van het eiland beslaat. Kenmerkend zijn de ruige rotsen, stenen, de rode aarde en er is geen gebrek aan cactussen. Vanaf het hoger gelegen deel heb je een enorm uitzicht over Aruba. Je kunt zelfs aan alle kanten de zee zien. Het is de thuisbasis van verschillende zeldzame dieren en planten. Verder vind je er grotten, originele Indiaanse rotstekeningen, lava en een ruige kustlijn. Langs de kust vind je een natural pool waar je een duik kunt nemen.

Op sommige delen kun je niet zelf met een auto komen, maar alleen met een jeep tour via De Palm Tours Aruba. De opbrengst van de gevraagde toegangsprijs voor het natuurpark gaat naar het behoud van het park, educatieve programma's en de dieren.


➞ Welk ABC-eiland is het leukst? Aruba, Bonaire of Curaçao?
➞ 
Bekijk vakanties Aruba via De Vakantiediscounter

mooiste-plekken-aruba

boottocht-armba

bezienswaardkgheden-aruba

uitzichten-armba

natuur-armba

doen-op-aruba

road-trip-aruba

vakantie-aruba-tips

jeeptour-armba

eagle-beach-aruba

reisblog-aruba

stranden-aruba

3 thoughts on “De mooiste bezienswaardigheden van het paradijselijke Aruba”

  1. Wij hebben het wel eens gehad over een tripje naar Curacao, maar als ik jouw blog lees vraag ik me af of we niet beter naar Aruba kunnen gaan. Klinkt als een geweldig eiland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.