loch-lomond

Vorig jaar zomer werd ik stapelverliefd op Schotland. Ik had me voorbereid op ‘vier seizoenen’ op één dag; we kregen er een: zomer, volop zomer. We kregen wonderschone bergen, groene weides, bloemen, watvallen en Loch Lomond, een stukje van de mooiste natuur in Schotland.

Een road trip door Schotland

Na onze stop in Edinburgh gaan we verder Schotland in. De ruige natuur in. Schotland. Het land waar je alle seizoenen op één dag hebt, het land van de lange, smalle maar diepe meren, de ruige, hooglanden, eindeloos groene landschappen en de vele eilanden. Bij uitstek het land voor natuurliefhebbers, voor lange wandelingen, fietsentochten en road trips. Hét land om er met de auto op uit te gaan. In de zomer van 2014 maakte ik een road trip van een week door zuid-west Schotland en deed daarbij onder andere Loch Ness aan, Oban, Isle of Sky en The Trossachs National Park.


 Huur een auto in Schotland via Sunny Cars


Loch Lomond: de mooiste natuur in Schotland

Het mooiste van wildkamperen in Schotland? De prachtige natuur om je heen. Overal waar je kijkt. Slapen aan Loch Lomond, het mooiste meer van Schotland. Wakker worden door de kwakende eendjes bij de tent, de mist langzaam zien optrekken, de bergen tevoorschijn zien komen. Ontbijten in alle rust, genietend van de stilte, van al dat groen. Een duik in het heldere water, de magische zonsondergangen en kampvuurtjes tot laat. Loch Lomond is het het grootste zoetwater meer van Schotland. Het is 39 kilometer lang, 190 meter diep en maximaal 8 kilometer breed, maar meestal maar een paar honderd meter.

Trossachs National Park

Tijdens onze road trip verblijven we twee nachten in het adembenemende Trossachs National Park, in het zuiden van de Schotse Hooglanden. Het park is de vierde grootste in de Britse eilanden , met een totale oppervlakte van 1.865 km 2 en een grens van ongeveer 350 km Het is een heel vrij natuurpark; geen hekken, geen wandelpaden waar je niet van af mag, geen bordjes en kamperen mag. Overal. Er is een nationaal park bezoekerscentrum aan de zuidkant van Loch Lomond, de zogenaamde Loch Lomond Shores.

 Bekijk vakanties Schotland via Voigt-Travel


Lees ook: Wild kamperen in de vrije natuur: tips & tricks

loch-lomond-mooiste-natuur-in-schotlandloch-lomond-mooiste-natuur-in-schotlandloch-lomond-mooiste-natuur-in-schotlandloch-lomond-mooiste-natuur-in-schotland loch-lomond-mooiste-natuur-in-schotland loch-lomond-mooiste-natuur-in-schotlandloch-lomond-mooiste-natuur-in-schotland

One thought on “Loch Lomond: het mooiste meer van Schotland”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.