De poederzachte stranden zijn waarschijnlijk de voornaamste reden dat je Aruba gaat bezoeken. Het eiland in de Caraïben beschikt dan ook over de mooiste stranden ter wereld. Langs de gehele kustlijn kun je zwemmen, maar met name de zuidwest kant ligt vol met fijne zandstranden. Het perfect witte zand doet haast pijn aan je ogen zo mooi. Ben je op het eiland en wil je op zoek naar de mooiste stranden van Aruba? Lees dan snel verder.

De mooiste stranden van Aruba


Aruba kent veelal lange zandstranden maar ook wat kleinere baaien. Er staat altijd wel en windje op het eiland en de meeste hotels zijn aan het strand gevestigd. Je kunt dan lopend of met een karretje naar het strand. Tussen mei en juli zijn er stukken strand afgezet. Hier liggen namelijk de eieren van schildpadden! In totaal telt Aruba zo'n 22 stranden en deze zijn allemaal vrij toegankelijk (op Curacao en Bonaire heb je wel privé stranden). Sommige stranden zijn wel gekenmerkt als natuurreservaat. Wil je strandhoppen op Aruba dan is het noodzakelijk om een auto te huren, bijvoorbeeld via EasyTerra of Sunny Cars.


- Inhoud mooiste stranden Aruba -


1. Boca Catalina Beach + Tres Trapi

Boca Catalina is misschien wel het kleinste strand van Aruba, het is er wel ongelofelijk mooi! Hier loop je over het witte zand in een kleine baai het heldere water in. Langs de baai zit versteend koraal waardoor er ook wat vissen te zien zijn. Op het strandje staan wat bomen en parasols, voor de benodigde schaduw. Vanwege het rustige water en het aflopende strand is het hier heerlijk zwemmen.

Letterlijk 30 seconden rijden verderop vind je Tres Trapi. In de koraalrotsen zijn traptreden uitgeslepen waardoor je hier het water in kunt. Geen strandje dus, maar wel een van de mooiste plekken om te snorkelen! De kans is namelijk heel groot dat je schildpadden ziet.

snorkelen Aruba

Boca Catalina Beach

 2. Eagle Beach (Dividivi bomen)

Een van de mooiste stranden ter wereld? Dat moet Eagle Beach zijn. Dit langgerekte strand aan de zuidkant van Aruba is niet alleen beroemd door het hagelwitte zand, maar vooral door de typische divi-divi bomen. De stam heeft wat weg van een olijfboom maar is verder heel anders. De boom groeit naar de zee toe en het is een prachtig plaatje - en een fijne schaduwplek - met het het witte zand en felblauwe water. Het is dé meest fotografeerde plek van het eiland en absoluut een iconisch strand. Het is dan ook met regelmaat het decor voor een bruiloft. Druif Beach is direct verbonden met Eagle Beach maar is het deel waar de hotels liggen. Het ligt niet ver van Oranjestad.

 divi-divi-boom

Eagle Beach

 3. Baby Beach

Op het zuid westelijkste punt van Aruba, nabij Sint Nicolas, vind je het prachtig mooie Baby Beach. Doordat de baai maanvormig is, is het water er nog rustiger waardoor het ideaal is voor kleine kinderen of voor mensen die van ondiep water houden. Op het witte strand zitten een aantal strandtenten waar het prima vertoeven is. Ook voor beginnende snorkelaars is Baby Beach een geschikt strand. Uitrusting kun je bij een van de tentjes op het strand huren.

➞ Boek je vakantie naar Aruba via TUI
➞ Wat te doen op Aruba?

Aruba zwembad

aruba-baby-beach

 4. Mangel Halto

Een van de plekken waar je goed kunt snorkelen is bij Mangel Halto. Het rustige en ondiepe water is rijk aan zeeleven. Dit komt vooral door de vele mangrovebomen langs en in het water, en dat is tegelijk wat het een van de mooiste stranden van Aruba maakt. Er kan hier zelfs gedoken worden en dat is uniek voor deze kant van het eiland. Bij het grote strand van Mangel Halto is het water erg ondiep en kun je vooral pootje paden, ideaal voor kleine kinderen.

Via een houten steiger naast het strand (waar geen strand meer is maar stenen) kun je makkelijk het water in. Grote kans dat papegaaivissen, geelstaart snappers, sergeant-majoorvissen en doktersvissen je tegemoet zullen komen. Langs de rifkust zijn meerdere trapjes die het water in gaan. Voor de kust van Mangel Halto ligt een van de mooiste koraalriffen van Aruba. Deze kun je met een kajak-snorkeltour bezoeken.

Mangel Halto Aruba

mooiste-stranden-aruba

 5. Arashi Beach

Arashi Beach is niet het meest bijzondere strand van Aruba, maar het is wel een relaxte plek. Het strand is er niet zo breed en er zijn geen hotels wat als voordeel heeft dat je de auto dichtbij kunt parkeren. Het strand ligt in het noordwesten van het eiland, bij California Lighthouse, en wordt vaak overgeslagen. Aan de rechterkant van het strand kun je vissen zien tijdens het snorkelen. Op Arashi Beach vind je een kleine beachbar voor een snack of drankje.

➞ Welke ABC-eiland is het leukst?
➞ Snorkelen op Bonaire

boot trip Aruba

mooiste stranden Aruba

 6. Manchebo Beach

Manchebo Beach is een van de mooiste stranden van Aruba, en meteen ook het breedste strand. Het zand is er ultra zacht en het zwemwater nergens zo lekker als hier. Beide overigens oogverblindend mooi. Vanuit dit strand loop je in ongeveer twee kilometer naar Eagle Beach. Ultiem genieten van het Manchebo Beach? Zorg dan je je kamer boekt bij Manchebo Beach Resort dan heb je uitzicht op de palmbomen en loop je zo de zee in. Bovendien kun je hier fantastisch eten, genieten van wellness op het strand en yoga in de buitenlucht.

hotel op het strand Aruba

doen op Aruba

7. Palm Beach

Palm Beach is het grootste en meest bekendste strand van Aruba. Je vindt het centraal op het eiland en is 3,2 kilometer lang. Langs het strand staan talloze hoge hotels, restaurants en clubs. Het is er heerlijk zwemmen maar vaak wel druk.

➞ Tips auto huren op Aruba
➞ Wat te doen op Bonaire?

Aruba watersport

Palm Beach Aruba

8. Stranden in Arikok

Arikok is het natuurgebied in Aruba met een ruig landschap - te bezoeken met een jeeptour - en ook de kustlijn is er totaal anders dan aan de zuidwest kant. De golven zijn er hoog en klotsen tegen de rotsen aan. Maar er zijn ook wat baaien en stranden te vinden, al zijn ze vooral mooi om te zien en niet zozeer om te zwemmen. Andicuri Beach is een van de mooiste stranden aan de noordkant, en de locals komen hier graag. Je komt er alleen via een onverharde weg. Het zandstrand ligt in een grote baai omringt door kliffen. Als er golven zijn wordt er gesurft en worden er body boarding wedstrijden gehouden. Een plek voor professionele surfers is Dos Playa. Twee grote zandstranden naast elkaar waar men alleen te voet komt. Wil je toch even het water in? Dit kan bij de Natural Pool van Aruba. Boca Prins mag dan een van de mooiste stranden van Aruba zijn, het is er te gevaarlijk om te zwemmen. Er zit wel een restaurant bij dit strand.

Arikok Aruba

Wat mag je niet missen op Aruba?

Boottrip en snorkelen

Een absolute must tijdens een vakantie Aruba is om de onderwaterwereld te verkennen. Dit doe je maar op één manier: met een snorkel en duikbril. Het Caribische water is op veel plekken zo helder dat je er met gemak door heen kunt kijken. Vanaf de meeste stranden zul je op wat vissen en pelikanen na niet veel leven zien, hiervoor kun je het best een boottocht maken.

Vakantie Aruba

Zoals je kunt lezen is Aruba een veelzijdige vakantiebestemming. Rond kerst en met Pasen kan het er erg druk en toeristisch zijn, maar dat heeft een goede reden. Op Aruba heb je namelijk een aantal van de mooiste stranden ter wereld, altijd lekker weer (zonnig, wind en geen orkanen). Boek je vakantie Aruba met TUI of los met KLM en Booking.com

snorkelen-aruba

mooiste-plekken-aruba