Het was alweer een tijdje geleden dat ik echt kampeerde. Volgens mij was het wildkamperen in Schotland, maar toen ik vorig jaar voor werk meerdere (natuur)campings bezocht, besloot ik dat het er maar weer eens van moest komen. En zo geschiedde! Deze keer kampeerde ik niet in een tent, maar in een vintage Volkswagenbusje. Vervoer, bed en keuken in een. Ik vond het echt ideaal!

Roadtrippen in een vintage Volkswagenbusje

De gevulde koelbox, navigatie, slaapzak & backpack gooien we achter in de auto en rijden op de bonnefooi door het land. We lenen een vintage Volkswagenbusje en deze is van vele gemakken voorzien. De gaspit, tent & het luchtbed blijven dus lekker thuis. Het busje halen we op in Utrecht en plannen dan pas onze route. Het is toch de ultieme reizigersdroom om rond te touren met oud Volkswagenbusje en maar zien waar je uitkomt? Dat is dan ook hoe ons weekend er uit ziet. Rondreizen, in de natuur zijn en kneuterig kamperen.

Onze Volkswagencamper Mr Blue komt uit 1978 het is daarom even wennen met rijden. Maar hij is echt enorm ruim. Vier mensen mogen er in zitten (vijf past ook makkelijk), voorin heb je zeeën aan beenruimte en ook achterin. Er zit dus ook een wasbak in, een losse kookplaat en de bank kun je omtoveren tot een tweepersoonsbed. En dan nog heb je ruimte. Aan de details is ook gedacht, met sterren aan het plafond, zachte kussens, een bloemenkrans en vrolijke gordijnen.

Lees ook: De leukste plekjes in Nederland om te suppen

roadtrippen-en-overnachten-in-een-vintage-volkswagenbusje

De route langs de Lek richting Kennemerland en de zee

De vintagebus kan maximaal 80 kilometer per uur maar we willen dan ook vooral meer van het land willen zien. Roadtrippen op kleine wegen is eenmaal het leukst, dus daarom mijden we de snelweg en rijden een groot stuk over de Lekdijk. Een smalle weg die langs de rivier met dezelfde naam loopt. We volgen de slingerende weg naar boven. We zijn eerder ook gestopt bij kersentuin STER. Na een wandeling tussen de bloesems haalde we hier het volgende: kersenwijn, kersecco (kersen prosecco), kersenjam & kersenlikeur. Iets met kersen dus. In de middag komen we aan in Bloemendaal aan zee, waar de zon schijnt. We overnachten op een natuurcamping boven aan de rand van natuurgebied Kennemerland. En hoe relaxt, we hoeven alleen maar te parkeren, het bed uit te klappen en we kunnen zo beginnen aan het kampeerdiner.

Overnachten op een natuurcamping

We reizen op de bonnefooi en besluiten te kamperen op een Natuurkampeerterrein. Je overnacht op een terrein dat niet echt een camping is, je bent veel meer in de natuur en je staat niet op elkaar, maar je hebt er wel een toiletgebouw. Een beetje tussen een gewone camping en wildkamperen in. We zetten het busje neer bij Camping Schoonenberg, aan de rand van het Kennemerland. De camping is prachtig gelegen, midden in een eikenbos. Er is een grote verscheidenheid aan bomen en planten op het terrein, zoals een aantal grote beuken & wilde Jasmijn. We eten en relaxen in het busje midden in de natuur en ‘s ochtends worden we wakker van de vogels die de lente in hun bol hebben. Ruim je spullen wel ‘s nachts op, de vossen vinden zullen het eten snel vinden.

De Volkswagenbus heeft vier eigen Vintage busjes in de lieflijke kleuren baby blauw, zandkleurig, mintgroen en onze blauwe. Je kunt ze huren voor een dagje, voor een fotoshoot, gala, picknick of bruiloft, en dus om een dagje of langer te touren. Voor de verschillende arrangementen kun je hun site bekijken!

Lees ook: Wild kamperen in de vrije natuur: tips & tricks

vintage-volkswagenbusje-op-roadtrip

vintage-volkswagenbusje-op-roadtrip

vintage-volkswagenbusje-op-roadtrip

vintage-volkswagenbusje-op-roadtrip

9 thoughts on “Overnachten & roadtrippen in een vintage Volkswagenbusje”

  1. Tijdens jullie weekend kwam ik al foto’s tegen op social media en was toen al enthousiast. Als ik dit allemaal teruglees, ben ik nog enthousiaster. Ik zet het op mijn to-do-list voor mijn zwangerschapsverlof! Hihi. Heeel leuk, Bianca!

  2. Ah wat leuk seg! Heerlijk om er in eigen land op uit te trekken met zo’n geweldig busje. 🙂 Mijn vriend is gek op VW-busjes, dus dit is wel een leuk idee voor een weekendje weg. Al wilt ie daarna misschien zelf zo’n busje. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.