Bonjour Paris! Voor mijn moeders 50e verjaardag vertrokken we samen een weekend, ergens eind oktober, naar bijzonder Parijs. Beide waren we er nooit écht geweest (Disney bezocht ik ooit waar ik me alleen nog de lichtjesparade van kan herinneren, en dat telt sowieso niet!) maar nu ontdekte ik dus eindelijk ook de wondere stad Parijs in de herfst.

Parijs in de herfst is de ultieme Indian Summer

Het mooiste seizoen om Parijs te bezoeken? Dat is absoluut de herfst met zijn onverwacht zonnige dagen, de gouden uurtjes en de warme kleuren van de bladeren. De frisse lucht die zijn intrede doet en de geuren van verbrand hout dat vrij komt. En bovenal de kleur. Vijftig tinten geel, oranje & rood. Slenter ‘met zonder jas’, Ceasar salade op het terras en gezellige drukte in Gardin Du Luxembourgh. Parijs veraste me en ik denk dat we er op het perfect moment waren. En wat genieten de mensen van de gouden zon. Nemen de warmte op, lezen een boeken en drinken wijn in het park. Ook langs de Seine komen mensen bij een. Gezelligheid. Buitenleven. Ik maak ‘s avonds een boottocht over de rivier en zie hoe ‘Parijs by night’ leeft, bruist, de Eiffeltoren elk uur schitterend, wat zeg ik? hij explodeert met lichtjes en kleuren.

Lees ook: M’n lievelingsstad in Frankrijk: Tips en bezienswaardigheden in Bordeaux

parijs-in-de-herfst

Met de trein naar hartje Parijs

M’n favoriete manier van reizen, helemaal naar Parijs, is per trein. ‘s ochtends vroeg stap ik op bij Amsterdam Centraal en slechts een paar uur stap ik weer uit in hartje Parijs. Ik reis met de Thalys en dat geeft direct een luxe gevoel, als een Parisienne. Ook al is dit pas m’n eerste keer Parijs. Zodra ik Gare Du Nord uitwandel heb ik dit gevoel 10 keer meer. Het enige wat mist is mijn Franse hoed. Op naar macarons en Franse wijn!

Perfecte lunches op het terras

Kun je geloven dat het begin november is en dat ik in mijn blouse buiten zit? Het is echt zo en ik geniet er volop van. Geen tips, geen hotspots, geen most-do’s deze keer. In Parijs wilde ik de cultuur snuiven, het leven proeven, inspiratie opdoen en genieten van het mooie weer. Gewoon een weekend relaxen, wandelen en foto’s maken. Ik genoot van de Seine, liep onder de Eiffeltoren door en het wandelen over de Avenue des Champs-Élysées is een beleving op zich. Ik at een croissant en vooruit, ook een crêpe met Nutella.

Zwijmelen in de stadsparken

De terrasjes waren gezellig maar de beste plek om de laatste zonnestralen op te vangen is in een van de parken. Met Gardin Du Luxembourg als persoonlijke favoriet. Oh wat houd ik van sw Parijse parken. Van wandelaars tot kinderen in de speeltijd, van sporters tot ouderen met een boek en vrienden die samen komen met een wijntje. Hier zou ik het hele weekend kunnen spenderen, als de ik de rest van Parijs niet had hoeven ontdekken…

Parijse glorie

Ik ben dol op de Franse balkonnetjes die je werkelijk overal ziet. In Lille zie je ze ook, in Parijs drie keer zoveel. Door de straatjes kun je dagenlang dwalen, de zijstraatjes nemend om de drukte te ontwijken. Parijs vind ik ook een chaos, terwijl je daar in de parken nauwelijks meer iets van merkt. Ik genoot van de warme herfst, de prachtige gebouwen, de Franse baguette en eclairs. Ik genoot van het leven langs de Seine, de lampjes in de IJffeltoren, de Notre Dam & Sacré-Coeur. Over een paar jaar wil ik terug. Gewoon, om een boekje te lezen in de Parijse tuinen.

Lees ook: Wat te doen in Lille? Een mini-reisgids

parijs-in-de-herfst

Parijs in de herfst

hoogtepunten-parijs

parijs-in-de-herfst parijs-in-de-herfst

parijs-in-de-herfst

4 thoughts on “Híerom moet je Parijs in de herfst een keer zien hebben”

  1. Wat een heerlijke foto’s, ik ben nog nooit in de herfst in Parijs geweest, en dat is juist mijn lievelingsseizoen! Lijkt me echt prachtig met al die gekleurde blaadjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.