Het afgelopen jaar ben ik minder persoonlijke updates gaan delen dan voorheen. Terwijl ik persoonlijke artikelen bij anderen juist wel heel leuk vind! Maar eigelijk was het best een heel goed jaar. Niet per se met enorme hoogtepunten, maar de dieptepunten van voorgaande jaren loste zich eindelijk op. Alleen maar superfijn dus! Ook qua werk ging het dit jaar goed. Ik heb steeds meer freelance klussen; ik schrijf voor de Almeerse krant – en doe wederom een leuke opdracht voor Toerisme Flevoland. Mijn voornemen voor volgend jaar is meer fotograferen, in 2017 stond schrijven voorop terwijl ik fotograferen nog nét iets leuker vind.

Blog-technisch ging het ook goed, en ik heb er nog steeds veel plezier in! Mijn blog dient vooral om tips en inspiratie te geven, en ik hoop dan ook dat dit dit jaar gelukt is. Aan de reizen lag het in elk geval niet, want ik ben dan regelmatig op pad geweest waarvan Cuba, Zweden en Tsjechië misschien wel de hoogtepunten waren. Elke keer zit ik met de strugle dat ik een maand alleen op reis wil maar dat ik lang wacht (omdat ik niet weet waarheen bijvoorbeeld) en er altijd iets tussen komt. Het juiste moment is er dus nog even niet, maar dat betekent natuurlijk niet dat ik helemaal stil zit!

Als ik alle reisjes bij elkaar op tel kom ik uit op 12. Elke maand één vind ik een mooi streven. Drie daarvan waren overigens gewoon in Nederland, maar minstens net zo leuk. Het jaar 2018 begint in elk geval goed; dit vieren we namelijk in Gambia! Vrij snel daarna ga ik naar de sneeuw in Oostenrijk. Ik heb de witte bergen zo ontzettend gemist de afgelopen twee jaar, ik kan dus echt niet wachten! In April of mei zou ik een korte road trip in Europa willen maken, naar de Azoren, Albanië, Sicilië, Malta, Albanië, Bosnië en Herzegovina of het vaste land van Griekenland. Zo veel keus! Inmiddels is het traditie om in september op reis te gaan met mijn moeder, en dit jaar vieren we haar verjaardag in Londen (waar ik nog nooit geweest ben)! Anyaway, eerst terug naar 2017!

CUBA

Begin januari stapte we het vliegtuig in om naar het warme Cuba te vliegen. Heerlijk om het jaar zo te beginnen. Cuba vond ik een prachtig kleurrijk land, met vrolijke mensen, overal muziek, kokosnoten met rum en natuurlijk paradijselijke stranden. Cuba werd direct een van de hoogtepunten van dit jaar.

ANDALUSIE

In Andalusië maakte we een road trip en beleefde Spanje in twee uitersten. We kwamen aan met dertig graden waardoor we direct neer ploften op het strand niet ver van Malaga. Maar nog geen twee dagen later zaten we voor de open haard omdat het regende en de huizen niet gemaakt zijn op kou. Desondanks was Sevilla prachtig, moet ik Ronda nog eens bekijken zonder nattigheid en was de Caminito Del Rey honderd procent de moeite waard. En ik heb een goede reden om nog eens een week terug te gaan. Of twee.

View this post on Instagram

Plaza de España 💛

A post shared by Conscious travel blogger 🍃 (@_bianc) on

VOLKSWAGEN ROAD TRIP NEDERLAND

Pasen leek mij prima om een lang weekend op pad te gaan in eigen land. Waar het niet dat het deze periode dit jaar kouder was dan met kerst! Jammergenoeg spendeerde we daarom niet al te veel buiten in de bossen en op het strand bij Zandvoort, maar konden we wel knus zitten in de vintage Volkswagenbus die we mee hadden.

CHIOS & ATHENE

In mei vetrok ik naar het voor mij onbekende Chios. Het bleek een mooie ontdekking maar helaas loopt het toerisme loopt de afgelopen jaren terug, wat enorm zonde is.  Chios is een veelzijdig eiland dat anders is dan de andere Griekse eilanden, er is voor de natuurliefhebber enorm veel te zien en doen! Wil je naar Griekenland volgend jaar? Overweg dan eens op naar Chios te gaan! Ik combineerde het eiland met twee dagen Athene waar een tussenlanding gepland stond. Wat een stad! Ik zou zeker nog wel eens terug willen om Acropolis écht van dichtbij te zien.

ZWEEDS LAPLAND

Zweeds Lapland was een snoepreisje dat ik niet kon laten liggen. Rond de langste dag van het jaar vloog ik naar Skelleftea en zag hoe het er niet donker wordt in de zomer. Zo bijzonder! Het groene rustige landschap van Zweden kan ik ook wel waarderen. Een sleetocht in de sneeuw zat er niet met het lente-achtige weer maar wandelen met huskies door de bossen was minstens net zo leuk.

View this post on Instagram

Strolling 💙

A post shared by Conscious travel blogger 🍃 (@_bianc) on

ZUID LIMBURG / BELGIE

De Maasvallei Limburg bewees weer eens hoe fijn een weekendje weg in Nederland kan zijn. De Maasvallei is de regio langs de Maasrivier op de grens met Nederland en België. Er ontwikkeld zich hier nieuwe natuur en het is de ideale regio om actief te zijn. Natuurlijk zijn er ook historische kastelen en lekker eten. Het is ten slotte wel Limburg! Zeker voor herhaling vatbaar.

MALLORCA

Begin september genoot ik van de zomer op het Spaanse eiland Mallorca. Voor velen een feesteiland, voor ons was het een week relaxen, lekker eten en de rustige plekken op zoeken. Want die zijn er zeker. Vooral in het binnenland vind je prachtige dorpjes. Tijdens een zeiltocht zagen we ook nog eens dolfijnen!

BREMEN

In september nam ik de trein voor een stedentrip bij onze oosterburen. Bremen en Bremerhaven bleken daar uitermate geschikt voor! Bremen is een oude Hanzestad waar je heerlijk kunt eten en dwalen door de oude straten. Het reizen per trein beviel me trouwens ook goed! Een goed voornemen om volgend jaar vaker de trein te pakken in het kader van duurzamer reizen.

NOORD TSJECHIE

De grootste verrassing van 2017 was bij uitstek het Boheems Paradijs, een natuurgebied in het noorden van Tsjechië. Als er één bestemming is die je volgend jaar moet bezoeken is het deze wel. Zeker als je fan bent van unieke natuurlijk en wandelen. Ga in de herfst, dan is de natuur op haar mooist. Je kunt er vanuit Nederland in een paar uur naar toe rijden of vliegen naar Praag en direct de stad bezoeken. Het noorden is sowieso de moeite waard om te bezoeken met zijn kleurrijke steden en romantische kastelen.

ZADAR – KROATIE

Begin oktober bleek ook de perfecte maand om een Indian summer in Kroatië te beleven. Ik ging op een heuse girl-trip in Zadar en maakte uitstapjes naar Plitvice, Krka, Sibenik en de Kornati eilanden. Ook Kroatië was een mooie bestemming om de herfstkleuren te bekijken. Vooral in sprookjesachtig Plitvice was dit wondermooi. Ik wilde al jaren naar Kroatië en ondanks mijn torenhoge verwachtingen heeft me het geen seconde teleurgesteld.

FLORENCE & SIENA

Eind oktober ging ik er met een vriendin op uit. Onze bestemming is Florence, gewoonweg omdat de vliegtijden voor een lang weekend weg het meest gunstig waren. Waar het niet dat onze vlucht zondagavond geannuleerd werd. Niets aan te doen! We hadden het geluk om een extra middag in het mooie Florence te spenderen. Een stad die me wel kon bekoren. Ik was vooral onder de indruk van de Doumo met zonsondergang. Ook maakte we uitstapjes naar Siena en de Chiantistreek. In toscane was ik vorig jaar toevallig al en ik besefde nog eens wat een fijne regio het is.

WEEKENDJE DRENTHE

Heb ik wel eens vertelt dat mijn oom een tante een superfijne Airbnb runnen in Drenthe? Ik sliep er voor de tweede keer en het was weer enorm fijn. Wapserveen, waar het huis ligt, is een ideale uitvalsbasis op de Weerribben en Giethoorn te verkennen. Bij ons zat het weer niet helemaal mee (en beide had ik al eens bezocht) dus we maakten alleen een wandeling naar het hunnenbed nabij, maar er is veel meer te doen. Ook grappig: we lunchten in het plaatje Muggenbeet!

THE GAMBIA & 2018

De laatste bestemming van 2017 is gelijk ook de eerste bestemming van 2018. Momenteel sluit ik het jaar namelijk af in The Gambia, het kleinste land van Afrika. De kerst vieren we dit jaar met onze voeten in het zand! Afrika trekt me al jaren enorm en Oeganda, Zambia, Tanzania, Mauritius staan allemaal op mijn bucketlist. Maar we beginnen dus wat kleiner. Hoewel ik een winter-fan ben vind ik ook altijd wel fijn om even naar de warmte te gaan. Winter gaat er ook echt weer van komen in 2018, want in januari (en in maart) vertrek ik naar de sneeuw. In het eerste geval naar Ost-Tirol in Oostenrijk. Zin in!

4 thoughts on “Persoonlijk praatje: Dit was 2017 en zo wordt 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.