Travel-Diaries

Een leuk klusje voor wanneer je zoals nu even niet op reis kan is het maken van je eigen reisdagboek. Vrijwel iedereen maakt foto's op reis, en dan is het wel zo leuk om er een mooi fotoalbum of een uitgebreider reisdagboek mee te maken. Dit kun je op verschillende manier doen. Wil je binnenkort zelf aan de slag? Lees dan snel verder.

Zelf je eigen reisdagboek maken

Je foto's laten afdrukken, in een boek plakken samen met kaartjes, bonnetjes en er teksten bij schrijven, een fotoalbum maken via Hema of Albelli, er zijn talloze mogelijkheden om zelf je eigen reisdagboek te maken. Maar persoonlijk vind ik deze niet echt al te makkelijk of gebruiksvriendelijk. Bovendien moet je alles thuis achteraf doen, met kans dat je dingen of herinneringen kwijtraakt  En zo dachten de bedenkers van Travel Diaries ook. Zelf leg ik alles van mijn reizen vast op deze website (vroeger meer een blog dan nu), maar dan heb je nog geen mooi reisdagboek in de kast. Via de web-applicatie van Travel Diaries kun een online dagboek bijhouden (met allerlei creatieve mogelijkheden), en deze óók laten afdrukken. Je eigen reisdagboek maken is zo een stuk makkelijker en leuker.


"Travel Diaries is een web-applicatie waarmee gebruikers online een reisdagboek kunnen ontwerpen, delen en laten afdrukken. In een gemakkelijk te bedienen editor voeg je verhalen, foto’s en kaarten toe." Veerle Witte


➞ Lees ook: Fotografie: Welke camera en accessoires neem je mee op reis?
Handige reisapps die altijd van pas komen

reisdagboek-maken

reisdagboek-app

marokko

reisdagboek-maken-tips

Blog of fotoalbum?

In principe is Travel Diaries een soort blog en fotoalbum in één. Je kunt online pagina's aanmaken, vullen met routes, teksten, kaartjes, foto's en dergelijke, en deze ook delen via social media. Maar het is dus ook heel eenvoudig om dit als een mooi boek te laten afdrukken. Tijdens een reis kun je je verhalen bewaren en alvast delen, thuis heb je daarna uiteindelijk een tastbare herinnering. Het grootste verschil met het maken van een fotoalbum is dat je niet vast zit aan bepaalde richtlijnen zoals formaten en kleine stukjes tekst. Met Travel Diaries kun je dit helemaal zelf bepalen en je creativiteit de vrije loop laten.

Al tijdens de reis je dagboek online bijhouden

Soms heb je tijdens een vakantie helemaal geen zin om de tablet of laptop er bij te pakken, en dat hoeft ook niet. Je kunt je herinneringen bewaren en later vastleggen, maar ga je langer op reis of ben je bang om je herinneringen kwijt te raken, dan kun je deze al direct in web-applicatie van Travel Diaries opslaan. Je reisdagboek wordt automatisch opgeslagen en bovendien is het maken ervan helemaal gratis. Alleen wanneer je het boek laten afdrukken betaal je een bedrag (afhankelijk van hoe dik het boek).

Reisdagboek app

Vanaf mei dit jaar wordt het nog makkelijker om tijdens een reis een dagboek bij te houden, dan kun je namelijk ook via een app Travel Diaries gebruiken. Hoewel een computer en laptop prima werken is dat tijdens een langere reis misschien niet altijd handig. Met de app die binnenkort af is heb je ook geen internet verbinding meer nodig.

Tips om je eigen reisboek te maken

Wat zet je in een reisdagboek? Dat is helemaal aan jou. Persoonlijke verhalen, of meer een reisboek vol praktische informatie bijvoorbeeld. Begin je verhaal met het begin van je reis, of bedenk bijvoorbeeld thema's zoals natuur, eten en gebouwen. Beginnen met je eigen reisdagboek is misschien niet altijd makkelijk, maar je wordt er vaak vanzelf beter in. Het is in elk geval leuk om tekst, kaartjes en foto's met elkaar af te wisselen. Je kunt ook stukken 'leeg' laten en hier bijvoorbeeld een boomblad of  treinkaartje in te plakken. Of je tekent een stukje, of laat vrienden er iets in zetten. Mijn beste tip is in elk geval: Houd het dagboek tijdens je reis bij. Schrijf meteen op wat je bij een bepaalde foto hebt meegemaakt. Zo kun je niks vergeten en wordt het boek nog persoonlijker. Zin om aan de slag te gaan? Een account aanmaken is zo gedaan en bovendien helemaal gratis. Ga naar de website van Travel Diaries en je kunt meteen beginnen!

➞ Hier vind je voorbeelden van reisdagboeken (je kunt er voor kiezen deze publiekelijk te delen)

reisdagboek-inspiratie

zelf-reisdagboek-maken

voorbeeld-reisdagboek

2 thoughts on “Zelf je eigen reisdagboek maken: tips en ideeën”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.