In de huidige tijden van Corona gaat het leven anders dan we gewend zijn. Dat uit eten gaan voor veel mensen voorheen vanzelf sprekend was, is dat nu niet eens meer mogelijk. In crisistijd moeten we elkaar steunen, en dat geldt ook zeker voor restaurants. Bij deze restaurants in Almere kun je eten bestellen, bij sommige was dit altijd al mogelijk (via Thuisbezorgd), maar voor anderen is het nieuw. Steek je de Almeerse restaurants ook een hart onder de riem? Bestel (als het voor jezelf financieel mogelijk is) dan komende tijd bij een van deze restaurants in Almere.
Mis je een restaurant? Laat het dan weten!

Eten bestellen in Almere


Steakproeven

Steakproeven is het nieuwe concept van concept-catering met tartaar in de hoofdrol. Tartaar is een koud gerecht van fijn gesneden vlees, vis of groenten waarna deze wordt aangemaakt met verschillende ingrediënten. Via de website kun je eenvoudig bestellen! De rechten kunnen allemaal gratis in Almere worden bezorgd (geen afhaal).

Brasserie ThuisHaven

Brasserie ThuisHaven is open voor afhaal gerechten. Met het ThuisHaven AFHAAL concept kunnen we  blijven genieten van een aangepast menu. De komende weken kun je van woensdag t/m zondag eten afhalen tussen 12:00 en 20:00 uur. Bestellen kan via de website www.brasserie-thuishaven.nl of via WhatsApp: 0648756930. Bekijk hier de AFHAAL menukaart. ? http://bit.ly/2UmJAUy

Afrikaans restaurant SENI

Seni in Almere Haven gaat 28 en 29 maart testen of afhalen een succes is. I.v.m. de inkoop van spullen en het vers klaarmaken van eten vragen zij om uiterlijk op vrijdag 27 maart om 11.00 je bestelling voor dat weekend te plaatsen. Laten we SENI steunen en een Afrikaans gerechten bestellen! Bellen kan naar: 06 44259186 Mocht het een succes worden dan kunnen zij wellicht ook de uiterlijke besteltijd iets verplaatsen.

finishyourbreakfast036 Take-Away

Helaas toch weer gesloten – Speciaal voor deze uitdagende periode heeft finishyourbreakfast036 Take-Away Boxes samengesteld en de openingstijden aangepast! Je kunt bestellen door een app’je te sturen naar 06 84281800 met jouw bestelling, Er zijn drie verschillende Take-Away boxes beschikbaar: Chicken en Wafles, Salad & Soup en Breakfast Burritos. Ze zijn ook nog eens een maatje groter dan de porties die je gewend bent, dus je kunt ze ook for diner bewaren.

De Kaasmakerij

Om er voor te zorgen dat er niet te veel mensen bij elkaar komen gaat de Kaasmakerij bezorgen in Almere. Vanaf 15 euro gratis in Almere Haven en vanaf 25 euro ook in de rest van Almere. Betalen gaat via betaalverzoek en bestellingen doorgeven kan via 036 5341903, via Facebook of via info@dekaasmakerij.nl

Take a Break Espressobar

De lekkere koffie van Take a Break Espressobar hoef je niet langer te missen. In Almere Poort kun je namelijk in het weekend een koffie-to-go halen. Op zaterdag en zondag zijn ze open vanaf 11:00 tot 14:00. Broodjes zijn te bestellen als je een berichtje stuurt naar 06 30394905. Ook is Duin brouwerij aanwezig met hun bieren.

El Mundo Almere 2.0

Op reis kan kan even niet, maar wereldse gerechten in huis halen nog wel. Restaurant El Mundo (Almere Haven) kun je van donderdag tot en met zondag 16.00 tot 21.00 eten bestellen. Woon je in Almere Haven dan kan het bezorgd worden, afhalen kan altijd. Je bestelling doorgeven kan via de website of telefonisch via 036 7844503. Afhalen kan aan de achterzijde van het restaurant (parkeerplaats kerkgracht).

Al Mare Pizzeria & Grillroom

Een Italiaans diner is altijd een goed idee en bij Al Mare hebben ze een ruim aanbod Italiaanse gerechten. Bestel je via de website dan krijg je er een drankje bij. Via Thuisbezorgd bestellen is ook een optie.

Het Indisch Veerhuys

Hoewel we even niet kunnen genieten van de sfeervolle inrichting van het Indisch Veerhuys in Almere Haven kunnen we gelukkig ook thuis genieten van een Indische rijsttafel en meer. Je kunt elke dag telefonisch bestellen ( tot 16.00)  via het nummer: 06 53240721.

Brasserij de Bergerrie 

Vanaf donderdag 19 maart, start Brasserij de Bergerrie met het leveren van culinaire gerechten voor thuis. Een avondje uit in huis! Kies uit het speciale ‘Brasserij de Bergerrie thuismenu’. Ga voor meer info naar de website. Bestellen kan telefonisch via: 036 5338025 van 16.00 uur tot 20.30 uur

Snackbistro

Het restaurant gedeelte zal dan misschien wel gesloten blijven, Snackbistro gaat wel voor het eerst (testen met) bezorgen! Wel alleen in Almere-Stad met een minimale bestelorder van € 20,- maar afhalen kan natuurlijk ook. Bestellen kan via 036 5343783. De betalingen vinden plaats via Tikkie. In de winkel is het ook alleen maar mogelijk om te pinnen. Snackbistro is open van 12:00 uur tot 20:00 uur.

IJspressi

Na een paar dagen hard werken is het ook IJspressie gelukt om bestellingen mogelijk te maken. Nu het lente is wordt het weer tijd voor ijs en dus dat kom goed uit. Bestel voor 17:00 dan staat de bestelling voor je klaar. De voorverpakte ijsjes zijn dagelijks tussen 17:30 en 19:30 op te halen in Almere Oostvaarders of Almere Poort. Via deze link kun je je bestelling doorgeven!

Hudson Bar en Kitchen

Hudson Bar en Ktichten heeft toch tijdelijk moeten stoppen met take away. – De beste burgers van Almere worden nu gewoon bij je aan huis geleverd! Bel vanaf 17:00 uur naar 036 7410741 of stuur tot 17:00 uur een whatsapp naar 06 11096411. Bekijk hier het speciale ???? ???? menu. Zo geniet jij van je favoriete Hudson gerechten en help je de horeca door deze bizarre weken. Op het take away menu krijg je bovendien ??% ???????.

Rosita’s

Bij Rosita’s kun je een aantal stevige Mexicaanse maaltijden bestellen. Dit kan telefonisch (0612655430), via de mail (managementrositas@gmail.com) of via Facebook, als je maar met een tikkie betaald en minimaal 25 euro besteed. De besteltijden zijn tussen 16.00 en 21.00 uur en bezorging is tussen 17.00 en 22.00

Fa’s Bakery Tearoom & Cakeboutique

Hoewel een feest of verjaardag er nu even niet inzitten is dat geen reden om geen taart of ander gebak meer te eten. Bij Fa’s Bakery kun je de lekkerste zoetigheden nog gewoon afhalen.

Pallas Athene

Restaurant Pallas Athene is omgetoverd tot een GreekDrive. Bezorgen kan in heel Almere vanaf €50,- maar afhalen kan altijd. Bij afhaal ontvang je nog eens 10% korting. Bestellen kan door te bellen naar 036 523 2552.

Sasa Lounge

De Mediterrane /Japanse tapas van Sasa Lounge kun je in de Corona tijd ook thuis laten bezorgen. Bezorgen en afhalen is dagelijks van 17:00 uur tot 21:00 uur.  Bestellen kan via het telefoonnummer: 036 5215761

Taco Y Mas

Net als bij Rostia’s kun je ook eten bestellen en afhalen bij Taco Y Mas. Hiervoor hoef je alleen naar de website van Deliveroo of Uber Eats te gaan. Mocht je buiten het postcode gebied vallen, no worries! Bestel dan jouw diner bij Rosita’s.

Treasure

Trek in Aziatisch? Bij Treasure kun je altijd van alles bestellen. Van sushi, loempia en dumpings tot aan Tjap tjoi, garnalen en Foe yong hai. Bestellen kan via Thuisbezorgd of via de eigen website van Treasure.

Pannenkoeken restaurant Smullen en Spelen

Elke vrijdag, zaterdag en zondag kun je vanaf 16.00 pannenkoeken ophalen bij Smullen en Spelen. Je maakt van te voren je keuze op de website, geeft je bestelling door waarna je het na bevestiging kunt ophalen. Er is zowel Drive-in als Take-way mogelijk. Lees er alles over op de website.

BIJ BRONS TO-GO

Op verzoek start ook restaurant Bij Brons met to-g0 maaltijden. Vanaf donderdag 23 april kun je gerechten van de TO GO MENUKAART bestellen om op te halen in de DRIVE THRU (aan de achterzijde van het restaurant via de parkeerplaats) of laten bezorgen in Almere Haven. Lees hier meer over het menu en over Bij Brons to-go.

Brasserie Bakboord

De chefs van Brasserie Bakboord en Senses Restaurant hebben de handen ineengeslagen. Vanaf maandag 23 maart 2020 kun je namelijk eten bestellen bij Brasserie Bakboord. Je hebt keuze aan van vier voorgerechten, drie hoofdgerechten en twee desserts. Dit 3-gangen menu inclusief amuse, brood en boter voor kost € 32,50. Daarnaast koop je wijn 50% korting en zijn de gerechten ook los te bestellen. Bestelling is vanaf €32,50 en bezorging alleen in Almere Haven. Afhaal kan ook. Bestellen kan via WhatsApp, 06 25497164.

Olympia Almere Haven

De Havenaren kunnen blijven genieten van de Griekse gerechten gemaakt door Giorgos, Dimitra en het team van Olympia. Afhalen en bezorgen is namelijk nog altijd mogelijk. Vanaf 15:00 uur kun je telefonisch een bestelling doorgeven op telefoonnummer 036 5348215. Bestellen via de website of via Thuisbezorgd is tevens een optie.

Ma Bella Cakery Almere

Life is good, but cake makes it better! Het winkelgedeelte van Ma Bella Cakery is gelukkig nog gewoon open en daarom kunnen we blijven genieten van de lekkerste taart en cupcakes. Tot en met zondag 50% korting!

Loetje Drive-in

Ook Loetje Almere heeft sinds 9 april een tijdel Drive In. Bij de Loetje Drive In kun je biefstuk met witbrood of biefstuk Bali (helaas geen vegetarisch). Loetje’s Drive In is alleen geopend voor auto’s en niet voor fietsers, brommers of voetgangers. Je kunt contactloos je bestelling plaatsen, betalen met pin en contactloos je bestelling meenemen.

La Cubanita

Van woensdag tot en met zondag kun je tapas bestellen bij La Cubanita in Almere. Voor 4 tapas betaald je slechts €12,50. Het stappenplan is als volgt: 1. Bestel tapas op www.lacubanita.nl of www.deliveroo.nl 2. Steek alvast de kaarsjes aan 3. Speel deze leuke playlist af 4. Geniet van La Cubanita bij jou thuis! ?

Strandbrasserie de Jutter

Helaas kunnen met dit lekkere weer even niet genieten op het terras van de Jutter, maar je kunt wel in eigen tuin of balkon de gerechten van de Jutter nuttigen! Vanaf 26 maart kun je namelijk eten afhalen bij de jutter, zowel lunch als diner. Om eten te bestellen kun je dagelijks tussen 11:00 en 13:00 uur (lunch) en tussen 16:00 en 19:00 uur (diner) telefonisch via 036 7370324 je bestelling doorgeven. Deze kun je dan tussen 12:00 en 14:00 uur (lunch) en tussen 17:00 en 20:00 uur (diner) ophalen bij het restaurant, aan de telefoon zal je een specifiekere tijd te horen krijgen voor jouw bestelling. Betalen zal alleen via PIN mogelijk zijn.

Yamas Food & Drinks

Bij Yamas Food & Drinks staat de bezorgdienst altijd voor je klaar en ook nu kun je genieten van de beste Griekse hapjes wanneer je thuis op de bank zit. Eten bestellen kan via Thuisbezorgd.nl of via de website van Yamas.

Tapas Barça

Tapas Barça bezorgd en faciliteert afhalen zeven dagen per week door heel Almere. Betalen kan nu alleen via IDeal, en afhalen gaat contactloos. Voor meer informatie en het menu kijk je op de website: www.tapasbezorgd.nl

De Orchidee Thai Take Away

Authentieke Thaise gerechten bestel je bij de Orchidee. Voorheen een restaurant in Almere Haven, nu kun je er bestellen en afhalen in Almere Buiten. Eten kun je het best bestellen via Thuisbezorgd.nl. Staat jou woonwijk er niet bij? Dan kun je het best even bellen naar 036 – 2001544.

Smikky

Goed nieuws voor liefhebbers van alle soorten chocolade, paaseieren, zure maten en ander schepsnoep. Chocolaterie Smikky gaat snoep leveren en bezorgen is vanaf 15 euro al gratis. Geef je bestelling door via het telefoonnummer: 036 8418079 of stuur een e-mail naar info@smikky.nl

Delifrance 

Ook bij Delifrance op het stationsplein kun je broodjes en andere lunch gerechten bestellen. Zowel bezorgen als afhaal is mogelijk. De gratis bezorgservice is dagelijks geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Bestel Gemakkelijk via deze link of bel naar 0365340470

Tang Dynastie / Festijn Culinair

Bij Festijn Culinair kun je ten alle tijden allerlei gerechten bestellen. Dit kun je doen via hun eigen website, via Thuisbezorgd of door even te bellen.

Tea da di Date- vegetarian eatery

Zeker in deze tijd waarop we extra op onze gezondheid moeten letten is voedzaam eten belangrijk. Bij Tea da di Date hoef je je daar geen zorgen om te maken. Ze maken hier de lekkerste maaltijden, vooral met groenten. Dit is een van mijn favoriete restaurants in Almere. Hoe het werkt? Je kunt altijd een maaltijd komen afhalen en voor de avondmaaltijden kan dit tot 18:00 uur, wel maximaal een uur van te voren doorgeven. Een bestelling doorgeven doe je via 06-37345337.

WOODSTONE Pizza and Wine Almere

Ook Woodstone Pizza and Wine heeft helaas de deuren moeten sluiten, gelukkig gaan ze nu wel pizza’s, pasta en andere lekker Italiaanse gerechten bezorgen! Hun partner Thuisbezorgd brengt al dit heerlijks graag naar je toe.

Madame Jeanette

Helaas stopt Madame Jeanette tot in elk geval 6 april ook met bezorgen en afhaal. – Van ons favoriete soulfoud en Indonesische gerechten kunnen we gelukkig blijven genieten. De gerechten van Madame Jeanette kunnen besteld worden via de website van Deliveroo. Op maandag vanaf 17:00 uur en dinsdag t/m zondag vanaf 12:00 uur.

Gouden Huis

Goed nieuws want het Gouden Huis gaat bezorgen. Vanaf heden je heerlijke gerechten thuis laten bezorgen. Bestel gemakkelijk en snel online met dit foodticket.

Buitengewoon lekker (de Kempaan)

Vanaf zaterdag 21-03-2020 opent Buitengewoon lekker Almeerderhout een Take Away op stadslandgoed de Kemphaan in Almere(Aan de achterkant van het pand.). Je kunt hier voor-of na een wandeling een lekkere coffee to go, ander drankje of een snack halen! Vvoor iedereen die een frisse neus wil halen de komende dagen. Uiteraard vragen zij iedereen zich aan de richtlijnen van RIVM te houden.

Van der Valk

Van der Valk kon niet achterblijven en je kunt hier nu ook lunch afhalen. Voor meer informatie raden wij aan contact op te nemen met 036 8000800!

IDA

Sushi fan? Bij IDA heb je een enorme keuze aan verschillende sushi, sashimi en bijgerechten. Bestellen kan zoals altijd via de website of via Thuisbezorgd.