Inmiddels heb ik een vrij handig ritueeltje ontwikkeld voor wanneer ik mijn koffer inpak. Het liefst reis ik met een kleine trolley (handbagage) en een kleine rugzak. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen (behalve bij Transavia!) mag je een koffer als handbagage en daarnaast nog een kleine losse tas. In een koffertje kan altijd best veel dus ik vind het vrijwel altijd onnodig een grote koffer in te checken. Dit doe ik bijvoorbeeld alleen als ik vanuit Italië terug vlieg en de nodige souvenirs en grote vloeistoffen mee wil nemen.

Mijn Suit Suit koffer

Op korte reizen binnen Europa, stedentrips of tijdens roadtrip neem ik vrijwel altijd een koffer mee. Door onverklaarbare redenen heb ik altijd 100 dingen in mijn hand dus vind ik het wel zo fijn het gewicht van mijn bagage niet te hoeven tillen. Momenteel reis ik met koffer van SUITSUIT, hiervoor heb ik gekozen omdat deze stevig is, ik de suikerzoete kleurtjes ontzettend leuk vind en omdat de koffers vier wielen hebben en dus flexibel te bewegen zijn. Ik heb de kleinste reiskoffer – in de kleur Mango Cream –  maar er zijn nog twee grotere versies.


SuitSuit Fabulous Fifties Spinner 55 cm Reiskoffer review

Ik wilde dit keer een koffer die stevig is en lang meegaat. Deze koffer is gemaakt van polycarbonaat en ABS waardoor deze vrijwel niet kapot te krijgen is (dat hoop ik! Ga het niet proberen xD). Het materiaal is schokbestendig en licht in gewicht. Bovendien zit er een TSA combinatieslot (met name handig voor in de VS) en hoewel er nog nooit iets gebeurd is met mijn spullen vind ik het toch wel een fijn idee als mijn spullen veilig zijn. Zoals ik eerder al even noemde heeft mijn koffer 360° draaibare wielen. Voorheen had ik dat niet en dat was ontzettend irritant. Bovendien is de koffer een stuk lichter dan ik had verwacht – hij is inmiddels van stevig materiaal – waardoor die nog soepeler beweegt en goed te tillen is. Ik bestelde de koffer bij fonQ drie weken voordat ik ‘m nodig had – je weet maar nooit hoelang zoiets duurt – maar ik had ‘m echt al de volgende ochtend in huis.

Meestal ben ik niet zo heel netjes met het inpakken van m’n koffer met het gevolg dat ik nooit wat kan vinden en alles altijd onderop ligt. Ik hoop dat dat nu verleden tijd is want is deze koffer zitten handige vakjes. Er kan zo’n 34 liter in en de trolley voldoet aan de afmetingen voor handbagage dat mee mag in het vliegtuig.


Is SuitSuit duurzaam?

Een duurzame koffer of reistas is vrij lastig te vinden. Daarom investeer ik liever in een goede koffer zodat deze lang mee gaat. De koffers van SuitSuit zijn gemaakt van duurzaam, lichtgewicht materiaal, zoals ABS & polycarbonaat. SuitSuit is een merk dat als logo een schilpad heeft. Waarom? Ze steunen het schildpaddenziekenhuis (Turtle Hospital) in Florida! Afhankelijk van je koffer heb je bovendien twee, vijf of maar liefst tien jaar garantie.

  • The Look: *****
  • Het gebruik: *****
  • Duurzaamheid: ***

Vijf dingen die ik altijd meeneem op reis

Zelf vind ik het altijd leuk om te zien hoe iemand anders zijn koffer inpakt. Daarom begon ik een interviewreeks waarin ik fervente reizigers vraag naar hun reisgewoontes. En hoewel ik best vaak mijn koffer inpak, zijn er toch dingen die ik bij andere zie en waar ik dan zelf niet aan gedacht heb. Maar wat neem ik zelf altijd mee? Nou onder andere deze vijf dingen:

Telefoon met offline navigatie

Ik ben echt een dwaas als het aankomt op richtingsgevoel en ik moet altijd nadenken over wat links en rechts is. Dus zonder navigatie op reis gaan is voor mij ondenkbaar. Tevens maak ik met m’n telefoon foto’s van dingen die ik moet onthouden en zet ik op Google Maps thuis al vast sterretjes op de plekken waar ik graag naar toe zou willen. Navigeren zonder internet werkt niet maar je kunt wel zien waar huidige locatie is en de plekken waar ik ‘sterretjes’ heb gezet. Ook wel fijn als ik snel kan bellen in geval van nood natuurlijk. Voor offline navigatie gebruik ik MAPS.ME

Een goede dikke crème

Van mezelf heb ik al een vrij droge huid en ik krijg echt de kriebels als ik in het vliegtuig zit en ik voel m’n huid al trekken van de droge lucht. Van te voren smeer ik me dus goed in met crème maar ook tijdens de vlucht nog eens. Als ik licht reis en met alleen handbagage moet ik een beetje op mijn vloeistoffen letten. Een dikke crème is overal goed voor en dient bij mij ook vaak als een soort after-sun. Ik kan echt geen dag zonder te smeren. Ik gebruik trouwens altijd producten die eerlijk zijn gemaakt, waar geen gekke producten in zitten en die niet op dieren zijn getest.

Een grote sjaal

Als het op mijn bestemming warmer is dan in Nederland neem nooit een jas mee. Wel een spijkerjasje of trui. In januari kwam ik terug van 30 graden in Cuba naar 1 graden in Nederland en ik droeg een dunne broek en tshirt met spijkerjasje. Een goede weerstand zullen we maar zeggen. Maar wat ik wel altijd draag en toen ook, is een dikke sjaal. Ik heb het idee dat als je nek goed warm is, je zelf ook sneller warm bent. Bovendien maakt het niet uit wat voor kleding je aanhebt, een sjaal kan altijd. Daarnaast dient het als omslag doek en als kussen in het vliegtuig. Ik houd van grote kussen en meestal heb je die in het buitenland niet, dan leg ik ook een sjaal onder m’n kussen.

Slippers

Ook op wintersport, ook op een stedentrip, altijd neem ik slippers mee. Ik ben een blotevoetenmens dus het liefst draag ik niks maar daarnaast vind ik slippers echt het fijnst om mee te lopen. Ik kan er op klouteren & dagen lang op lopen. Niets loopt zo lekker als slippers. Bovendien loop ik in een kamer liever niet op blote voeten of sokken dus dan zijn slippers wel zo makkelijk. Ook voor als een douche misschien niet altijd zo fris meer is.

Fotografie-spullen

Mijn fotografie-gear mag uiteraard niet ontbreken. Ik neem meestal mijn camera mee in de hand of rugzak. Die heb ik het liefst dichtbij. Een of twee lenzen mogen wel mee in mijn handbagage-koffer. Die stop ik dan een beetje in met kleding.  Eerlijk gezegd neem ik steeds minder mee. Soms kies ik nog voor een kleine of grote tripod en een actioncam, afhankelijk van de soort reis!

Lees ook: 20 dingen die je altijd mee op reis moet nemen

Een aantal keer per jaar pak ik mijn koffer in en elke keer begint hetzelfde riedeltje weer opnieuw: wat mag ik écht niet vergeten? De truc is altijd om zo min mogelijk spullen mee te nemen op reis. Bedenk van te voren ook wat voor soort koffer of rugzak je mee neemt. Verplaatst je je veel, dan kan een backpack praktischer zijn. Voor een stedentrip zijn koffers bij mijn favoriet. Na het lezen van de bagageregels van de betreffende vliegtuigmaatschappij is het vaak helemaal niet moeilijk om met een handbagagekoffer te reizen. Bovendien hoef je niet te wachten bij de bagageband en is licht vliegen beter voor het milieu. Een website waarbij je kunt selecteren of handbagage afmetingen is bagageonline.nl. Let bij het reizen met een handbagagekoffer op de vloeistoffen. Dit mag alleen in kleine hoeveelheden mee. Lees hier mijn tips voor het reizen met alleen handbagage.

 

2 thoughts on “Vijf dingen die ik altijd meeneem op reis + review van mijn koffer”

  1. Ja offline navigatie echt een must! Wij gaan vaak een auto huren op onze wereldreis en dan zijn we afhankelijk van die navigatie, we huren geen GPS dingie, van die huurprijs kun je vaak al een nieuwe kopen. En die koffer, als ik een tip mag geven: check ‘m niet in, hij wordt hartstikke lelijk. Ik heb de koffer twee keer ingechecked en hij zit vol met zwarte strepen. Die van Michelle ook trouwens (de grotere). Lastig schoon te maken ook 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.