Rome is een heerlijke stad en een geniale plek vol historie en indrukken. Ondanks de grootte, de chaos en in ons geval regen, viel ik keihard voor de historische stad. Rome is een openlucht museum, dat werkelijk vol staat met gigantische gebouwen uit de Romeinse tijd, afgewisseld met smalle Italiaanse straatjes, knusse restaurants en kleine Fiat autootjes. Ga je binnenkort voor het eerst naar Rome en wil je zoveel mogelijk zien? Kies er dan voor om de Roma Pass te kopen.

Tips voor de Roma pass

De Roma pass is een kortingskaart voor veel bezienswaardigheden en het openbaar vervoer binnen Rome. Wil je tijdens je bezoek aan deze stad een flink aantal monumenten/musea wil bezoeken en je wil gebruik maken van het openbaar vervoer, dan kan ik de Roma pass aanbevelen. Zelf bezocht ik alles in Rome lopend, maar de kosten van de Roma pass heb je er zelfs dan ook al snel uit. De pas kun je drie dagen gebruiken en kost 39 euro. De eerste twee bezienswaardigheden kun je dan helemaal gratis bezoeken. Voor het Colosseum betaal je normaal al 13 euro en voor de Sint Pietersbasiliek zo’n 16 euro. Je hebt de kosten er dus al vrij snel uit. Bovendien is het echt superfijn als je niet in de lange rij hoeft te staan. Op de volgende bezienswaardigheden (je kunt kiezen uit  40 monumenten, evenementen, tentoonstellingen en musea) krijg je korting op de toegangsprijs en hoef je niet in de reguliere rij aan te sluiten. Helaas geldt het niet voor alle bezienswaardigheden maar wel veel. Bij de Romapass krijg je een kaart en en boekje waar op staat waar de pas allemaal precies geldig is.

De ROMA pass kopen & openbaar vervoer

Er is behalve de pas voor drie dagen ook pas voor 48 uur en deze kost 31 euro.  De Roma pass wordt automatisch geactiveerd bij het eerste gebruik van het openbaar vervoer of de eerste entree van een museum. Hij is te koop bij de lokale toeristenkiosk maar vaak ook bij een museum en bezienswaardigheid. Let er wel op dat de meeste musea op maandag gesloten zijn.

De Roma pass in niet geldig voor je vervoer van de luchthaven naar de stad. Je kunt de pas juist wel gebruiken voor het openbare vervoer binnen de stad. De volgende bus, metro en spoorlijnen kun je met de Roma pass gebruiken: Roma Lido, Roma Flaminio, Piazza del Popolo-Viterbo, Roma-Giardinetti.

tips-voor-de-roma-pass

6 thoughts on “Tips voor de Roma pass: Zo reis je goedkoop door Rome”

  1. Ik hou echt van Rome! Vooral Piazza Navona is schitterend. Overdag allemaal schilders en andere kunstenaars en ‘s avonds geweldige trasjes en mensen!

    1. Kid note: I just love that this sauce is made with bone broth, covnerting the usual junky, high fructose laden condiment into a healing, nutrient dense wonder

  2. Pingback: Rome heeft alles
  3. Zo’n mooie stad! Ik ben er een paar maanden geweest, maar helaas maar voor een paar dagen. Niet genoeg om alles te kunnen zien, dus ik moet echt nog eens terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.