Altijd. Zon. Aan. Zee. Het weekend in Oostende is daar het bewijs van. Het weer was afgelopen weekend nogal dramatisch in Nederland. We komen aan in Oostende en direct begin laat de zon zich helemaal zien. Gelukkig maar want het hotel waar we verblijven ligt aan het strand en ik heb wel zin een een flinke wandeling. We komen niet alleen voor het strand, we komen hier vooral ook om lekker te eten. Uit eten in Oostende kan bijzonder goed bij deze restaurants:

Uit eten in Oostende

Vanaf de Randstad is het naar de Belgische bladplaats z’n twee á drie uur rijden. Oostende heeft brede zandstrand en vooral Zomers is het hier dus heerlijk vertoeven. We drinken onze eerste biertjes op ons dakterras terwijl de meeuwen spelen in de wind en de golven blijven komen. In een paar dagen proefde ik de mooiste gerechten en lokale specialiteiten. Eten en drinken in Oostende: m’n favorieten op een rij!

In België eet je natuurlijk de lekkerste chocolade en wafels. In Oostende staan vooral ook schelp en schaaldieren vaak op het menu. Het zit er vol met restaurants, hele luxe, of juist hele kleinschalige, authentieke restaurants aan zee en in de winkelstraten.

Lees ook: de leukste plekken aan de Vlaamse kust

Aqua Del Mar

Een sterwaardig restaurant, zo voelt en smaakt het. Restaurant Aqua Del Mar zit in het Kursaal, een gebouw aan de boulevard in Oostende. Een muur vol mosselschelpen. kort gebakken en gemarineerde tonijn met wasabipuree. risotto met Sint Jacobs nootjes en Beukenzwammetjest. Kingkrab, oester en espuma (schuim) van aardappel. Vongoles  de chocolade moelleux. Elk gerecht hier op de kaart is een feestje. Wat zeg ik, een enorm spektakel! Het restaurant heeft een luxe uitstraling en een fantastisch breed uitzicht over zee.

Adres: Kursaal-Westhelling

uit-eten-in-oostende

uit-eten-in-oostende

Restaurant Savarin

Zo’n mooie avond was dit. We zagen de zon in zee zakken terwijl we achter een groot glas genoten van verfijnde gerechtjes. Zó romantisch. Verwelkomd worden met een glas cava en prachtige aperitiefjes. Gerookte makreel met jonge wortel eten. Gevolgd door kalfslende, zó mals, geserveerd met morilles en erwten puree. En als nagerecht chocolademousse met heel suptiel: drop en rode biet. Eten bij Savarin doe je als je iets te vieren hebt. Als je zin hebt in een sjieke avond. Ik voelde me hier echt net een prinscesje.

Albert I-promenade 75

uit-eten-in-oostende

Biershop & stadsbrouwerij ‘t Koelschip

Bierfans moeten zeker weten bij dit bierwinkeltje in hartje Oostende zijn. De eigenaar van Het Koelschip brouwt zelf zijn eigen bier en verkoopt ook meer dan 400 soorten.. Bijna wekelijks worden nieuwe soorten geselecteerd om in de rekken te plaatsen. Daarbij gaat de voorkeur uit naar kleinere, ambachtelijke  brouwerijen. Even binnen stappen en wat biertje proeven kan altijd.

Adres: Van Iseghemlaan 101

Eetkaffee Poseidon

Misschien wel een van de meest ondergewaardeerde restaurants in Oostende. Terwijl dit juist een fantastische plek is. Goedkoop eten was nog nooit zó lekker. Voor 35 euro een drie-gangen menu krijgen dat bestaat uit zes enorme oesters, een halve kreeft én een chocoladedessert. Dit kom je niet heel vaak meer tegen. Deze tip kregen we van de eigenaar van de biershop en het is dan ook een plek waar de locals graag komen. Er hangt een ouderwetse sfeertje en dat maakt de beleving extra leuk. Al vanaf 2004 verwelkomd Anne-Marie de gasten terwijl echtgenoot Johan aan het roer van de seizoensgebonden keuken staat. Dé specialiteit van het huis is de Noordzee bouillabaisse en in huis gemaakte garnaalkroketjes die misschien wel tot de beste van Oostende behoren.

Adres: Hertstraat 11

uit-eten-in-oostende

8 thoughts on “Uit eten in Oostende: dit zijn de beste restaurants”

  1. Leuke tips, ik moet van mezelf België wat meer gaan ontdekken en Oostende lijkt me een mooie plek om te beginnen 🙂

  2. Wow, ziet er heel goed uit. Die oesters, die chocola. En oh, het strand is ook niet verkeerd 🙂 Ik ben nog nooit in Oostende geweest, maar het staat bij deze op het lijstje!

  3. Pingback: Restaurant Aqua Del Mar Oostende
  4. Pingback: Fijne plekken in België - Food Travel Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.