Ben je een aantal dagen op stedentrip in het hartelijke Dublin dan kun je een dag de natuur  net buiten de stad opzoeken. Het landschap van Ierland is dat het zeker waard. Het is er ruig, wonderlijk en heerlijk om te wandelen. Hoe reis je van van Dublin naar wicklow mountains? Je leest het hier.

Bezienswaardigheden Wicklow Mountains

En toen we aankwamen in Dublin leek dat ook zo te zijn. Het was droog en soms was er soms zelfs een gat te bekennen in de wolken. Maar man, wat wordt het hier vroeg donker! Dublin kan het hebben, het is gezellig op straat maar wel even een dingetje om rekening mee te houden in de winter. Tijdens ons tripje Ierland stond een dagje Wicklow Mountains op de planning. En ja, die viel dus nogal in het water.


Lees ook: Over Pubs, oude boeken en eten in Dublin

De achtertuin van Dublin

When God made time, he made plenty of it is een typisch Iers spreekwoord. Het geeft de ontspannen en gemoedelijke manier van leven op het Ierse platteland weer. De Wicklow Mountains in Ierland liggen vlak onder Dublin, zo 30 kilometer onder de hoofdstad. Een ruig stukje natuur zo dichtbij een stad. Hoe bijzonder is dat.

Dit 20.000 m² grote nationale park wordt ook wel de tuin van Ierland genoemd en is zeker een bezoek waard. Het park leent zich goed voor uitgebreide wandeltochten door de gevarieerde natuur van Ierland.

Glendalough, Upper Lake & Lower Lake

Glendalough is de 3 km gestrekte Ierse vallei in de Wicklow Mountains. De naam Glendalough betekent Valley of two Lakes. In Glendalough vind je een klooster gesticht door St. Kevin, de overblijfselen van nu behoren tot de oudste christelijke van Europa.

Vanuit de Glendalough vallei kun je de omgeving per voet verkennen. Op zo’n 20 minuten loopafstand vind je Upper Lake. Met mooi weer een prachtig meer omringt door groene heuvels. Een beetje zoals ik in Schotland gezien heb (als ik de foto’s moet geloven). Even verderop kom je uit bij het net zo mooie Upper Lake.

Guinnes Lake

Tijdens de rit naar Glendalough vingen we gelukkig wel een glimp op van het Guiness Lake. Dat zoals dat naam al doet vermoeden de zwarte kleur van Guiness bier heeft maar stiekem de naam Lough Tay draagt. Het bijzondere meer ligt er prachtig bij omgeven door herfstkleuren en tussen twee bergen: Djouce en Luggala, in. De foto hierboven is gemaakt door Evey die er een aantal weken voor mij was.


Meer leesmateriaal: Dit zijn de mooiste hikes van Europa

van-dublin-naar-wicklow-mountains

Foto via www.stylespy.nl


Van Dublin naar wicklow mountains

De Wicklow Moutains liggen zo’n 30 kilometer ten zuiden van Dublin. Bij het vliegveld of in de stad kun je een auto huren om het gebied te verkennen. Met een tour vanuit Dublin kan ook. In de bus zit je hoger en kun je vaak net even wat meer zien. Bovendien stopt de bus op de mooiste plekjes. Wij boekte de  Wicklow Mountains tour vooraf waardoor we korting kregen en het ons 22 euro koste.

Lees meer: Dít zijn de hoogtepunten van Schotland in de zomer


3 thoughts on “De achtertuin Ierland: van Dublin naar wicklow mountains”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.