alleen-op-reis-tips

Menig reiziger kan niet meer zonder: een powerbank op reis. Smartphones draaien overuren en zijn daardoor snel leeg. Zelf probeer ik het gebruik van mijn telefoon op reis zoveel mogelijk te beperken en dat gaat me redelijk goed af. Maar wat als er lange tijd geen licht of elektriciteit is? In Cuba en Gambia is het niet ongewoon dat de stroom er een tijdje uitlicht. En wat denk je van mensen die eigenlijk nooit stroom hebben? De oprichters van WakaWaka vinden dat toegang tot energie een basisbehoefte is voor iedereen. Zij bedachten de WakaWaka powerbank die oplaad door middel van de zon.

Koop een WakaWaka en deel de zon met mensen die zonder elektriciteit leven

De powerbank van WakaWaka is anders dan de gemiddelde externe oplader. Deze moet je immers ook altijd opgeladen hebben en daarvoor heb je een stopcontact en stroom nodig. Elektriciteit is er niet overal ter wereld. De zon is grootste energiebron voor de wereld en altijd beschikbaar. Zo lang je beschikking hebt tot zonlicht (en dit kan ook achter glas zijn) laadt de Waka Waka op. Op het kleine apparaat zit namelijk een zonnepaneeltje. Zo heb je overal duurzame stroom tot je beschikking. Koop je zelf een WakaWaka, dan help je tegelijk om zonne-energie toegankelijk te maken voor families zonder toegang tot elektriciteit. Waka Waka werkt namelijk met het ‘buy one, give one’ principe. Zo hebben ze mensen in Syrië geholpen en steunen ze elke keer andere projecten.


Lees ook: Duurzamer reizen, hoe doe je dat? 10 praktische tips

WakaWaka

Hoe werkt de powerbank?

Het gebruik van de powerbank is simpel: het enige dat je nodig hebt is zonlicht en een snoer om bijvoorbeeld je telefoon mee op te laten. Je klapt het apparaat open met de zonnepaneel richting de zon. Hoelang het opladen duurt hangt af van de sterkte van de zon. Hij kan je telefoon in zo’n 3 uur opladen. Zodra het apparaat vol is verschijnen er 4 lampjes. Zelf vind ik WakaWaka power+ (€ 69,95), het handigst. Met de batterij van 3000 mAh geeft deze tot 200 uur lang helder licht of laadt je smartphone tot anderhalf keer volledig op. De powerbank zelf is tevens gemaakt van duurzaam 100% recyclebaar materiaal.

Kortom, WakaWaka is een duurzame manier van energie opwekken. Een absolute musthave voor iedereen. Of je nou de stad in gaat, een festival bezoekt of ver van de gebaande paden reist. Het apparaat is klein en licht dus makkelijk mee te nemen. Bovendien steun je er een goed doel mee! WakaWaka heeft meerdere soorten opladers en lampen. Je kunt deze online kopen of in een aantal winkels.


Lees ook: 20 handige reisapps die altijd van pas komen

wakawaka

Een hutje in het Gambiaanse binnenland. Zonder eleketriciteit, en geloof mij, het is hier ‘s nachts pikkendonker. Een WakaWaka powerbank met licht is hier een uitkomst!

One thought on “WakaWaka powerbank: Zo kun je op reis opladen zonder elektriciteit”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.