Wat kun je meer doen op Aruba dan genieten van het weer en de prachtige stranden? Wat denk je van suppen op zee, yoga op het strand of een massage terwijl je luistert naar de golven? Het heerlijke Aruba is een perfect eiland om zowel actief te zijn, als om ultiem te ontspannen. Tijdens mijn verblijf genoot ik van beide en ik kan van harte aan bevelen om een sportactiviteit te combineren met relaxen. Van Wellness, watersport, sup en yoga op Aruba, hier lees je mijn beste tips voor een relaxte vakantie op het eiland.

Wellness

Net zoals veel accommodaties op Aruba een plek hebben waar yoga lessen worden gegeven, bieden veel hotels ook wellness faciliteiten. Zo liet ik me een uur lang in de watten leggen bij Spa Del Sol, een fantastische plek óp het strand. De Balinese hutjes staan letterijk op het zand en door het briesje vanuit zee kun je moeiteloos je gedachten laten afdwalen. Ga hier heen voor de full body massage en je komt als herboren terug. Na afloop van een behandeling krijg je een verfrissend drankje en kun je nagenieten in de schaduw van een palmboom. Wellness betekent ook welzijn en dus gezond eten, en Aruba kan dit echt uitstekend. Ik at er de beste vegan gerechten en had elke ochtend een groene smoothie. Nooit eerder voelde ik me zo gezond na een reis. De meest healthy hotspot van het eiland is Garden Fresh. Maar eigenlijk kun je overal lekker en gezond eten op Aruba.

➞ Boek je vakantie naar Aruba via TUI
➞ Huur een auto op Aruba

eten-op-aruba

yoga-op-aruba

doen-op-aruba

surfen-aruba

Yoga op Aruba

Op vrijwel elke bestemming kun je yoga beoefenen, je hoeft maar even een moment van rust te nemen en je kunt oefeningen doen. Maar het motiveert mij wel als de sfeer er ook naar is. En dat is absoluut zo op Aruba. Veel Nederlands zijn naar Aruba gekomen vanwege het weer, maar ook zeker om yoga te doen, zo vertelde de yoga lerares van ons hotel. Ik volgde een fijne les om zes uur in de ochtend bij Manchebo Beach Resort, en startte de dag daardoor helemaal zen. Bij dit resort worden meerdere malen per dag yoga en pilates lessen aangeboden. De lerares vertrok jaren geleden vanuit Nederland om zich hier op yoga te storten. Naar haar lessen komen zowel toeristen als locals. Dit geeft exact aan dat yoga voor iedereen geschikt is. Over het hele eiland vind je yogacentra en veel hotels bieden yogasessies aan op het strand. Toe aan een uitdaging? Volg dan een lesje SUP yoga.

Watersport en yoga SUP op Aruba

De poederzachte stranden zijn waarschijnlijk de voornaamste reden dat je Aruba gaat bezoeken. Het eiland in de Caraïben beschikt dan ook over de mooiste stranden ter wereld. Langs de gehele kustlijn kun je zwemmen, maar de golven zijn wel aardig aanwezig. Bij Aruba palm Beach is het water een stuk rustiger, ideaal om eens te gaan suppen. Gelegen tussen het Ritz-Carlton en Marriott hotel vind je Vela, dé plek waar je kunt watersporten op Aruba. Je komt aan bij een van de meeste relaxte spots van het eiland, deze typische surfspot heeft een heerlijk relaxte vibe. De houten hutjes en surfborden overal doen het ‘m. Maar je komt hier niet om alleen maar te relaxen. Bij Vela kun je onder andere windsurfen, kiten, kajakken, maar ook suppen en SUP yoga doen. Dat laatste deed ik. Deze SUP-borden  zijn vrij stabiel en worden vastgelegd waardoor het me lukte om de meeste yoga oefeningen uit te voeren. Een enorme aanrader om dit eens op Aruba te doen.

➞ Tips en ervaringen met een auto huren en rijden op Aruba
➞ De leukste dingen om te doen op Aruba

sup-yoga

aruba-surf

watersport-aruba

aruba-Aloë-vera

Verblijf bij Manchebo Beach Resort

Optimaal genieten van Wellness en yoga op Aruba? Zorg dan je je kamer boekt bij Manchebo Beach Resort, dan kun je vanaf je kamer zo naar de yoga lopen, een sapje drinken en ontbijten, om vervolgens te genieten van een wellness behandeling bij Spa Del Sol. Dit resort is dan alles wat je zoekt. Manechebo is een intiem familie hotel waardoor je je direct op je gemak zult voelen. De kamers zitten allemaal direct aan een parelwit strand (wat mij betreft een van de mooiste van het eiland) en het hotel beschikt over twee restaurants. Op de kaart – zowel voor het ontbijt als diner – staan veel vegetarische en veganistische gerechten. Maar er is ook elke week Paella avond welke je niet mag missen. Elke dag zijn er yoga en Pilates lessen te volgen, en ook een boekje lezen in de hangmat na een duik in zee kan hier perfect.

Vakantie Aruba

Cactussen, rotsformaties, parelwitte stranden: Aruba is in vele opzichte een prachtig eiland om te zien en kent bezienswaardigheden waar ik vooraf geen weet van had. De noordkant van het eiland is bijzonder ruig, met een steile rotskust. De gehele kustlijn van zuid en west Aruba is juist bezaaid met de mooiste stranden. Dit, samen de fijne yoga en hippie sfeer, maken het een ideale bestemming voor een vakantie. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks met KLM naar het eiland vliegen. Tijdens je verblijf is het aan te raden om minstens een paar dagen een auto te huren. Zo zie je ook alle bezienswaardigheden van Aruba.

Boek je vakantie naar Manchebo Beach Resort op Aruba van TUI

yoga-op-aruba

vela-aruba

wellnes-aruba

hotspots-aruba

yoga-armba

vakantie-armba

suppen-op-aruba

massage-op-aruba

Manchebo-Beach-Resort

Manchebo-aruba

spa-hotel-aruba

watersport-armba

wellness-hotel-aruba

gezond-eten-aruba

watersport-aruba