Ben je net als ik op reis altijd op zoek naar de lekkerste gerechten en lokale producten? Persoonlijk vind ik dat een van de leukste dingen om te doen. Lekker eten loopt als het ware als een rode draad door veel van mijn reisavonturen. Al meerdere keren ben ik in Italië geweest en onderheef ik elke ijssalon aan een smaaktest. Vorig jaar kwam ik eindelijk terecht bij de beste ijssalon ter wereld. Het zal geen verrassing zijn dat je deze in Italië vindt!

Het beste ijs ter wereld in San Gimignano

Het beste ijs ter wereld vind je in Sam Gimignano, een sprookjesachtige stad in Italië. San Gimignano ligt in het hart van Toscane en is dan misschien wel wat druk en toeristisch, het is ook gewoonweg een van de mooiste plekken. Omhoog rijdend langs olijfboomgaarden en wijnranken komen we aan bij het stadje, dat op een hoogte van 334 meter ligt. Vanwege de veertien hoge torens (het waren er ooit 72) die van ver af al goed zichtbaar zijn, wordt San Gimignano ook wel het middeleeuwse Manhattan genoemd. De skyline telt nu minder torens dan vroeger, maar net zo indrukwekkend is het wel.

Lees ook: Tips en bezienswaardigheden San Gimignano, het mooiste stadje van Toscane


Dondoli – Wereldkampioen ijs maken

Op het plein Piazza del Duomo vind je Gelateria Dondoli, een van de beste ijssalons ter wereld. Sergio Dondoli is een echte ijsmeester en hij maakte deel uit van het Italiaanse team dat twee keer het wereldkampioenschap ijs maken won. Behalve de uitzonderlijke kwaliteit maakt hij ook unieke smaken als framboos en rozemarijn, braam en Lavendel, ijs met lokale wijn en ook saffraanijs is hier de welbekende specialiteit. Of durf je het aan om gorgonzola met walnoot te proberen? De kans is groot dat er een rij staat, maar mijn ervaring is dat je alsnog vrij snel geholpen wordt (en het is een kleine salon dus iedereen staat buiten). Ik proefde een drietal smaken van Dondoli en kan bevestigen: dit is het beste ijs dat ik ooit gegeten heb. Zet het adres van Dondoli dus maar in je notities, want dit ijs wil je geproefd hebben.


Meer leesmateriaal: maak een road trip door de Chianti wijnstreek in Toscane

One thought on “Hier vind je het beste ijs ter wereld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.