Duitsland, waar je ieder jaar weer de grootste kerstmarkten van Europa vindt. En dat zó dicht bij huis! Neem bijvoorbeeld Düsseldorf, waar je naast de historische Altstadt, het heerlijke Altbier en de sfeervolle Königsallee, ook nog eens een magische kerstmarkt vindt. Of nou ja, kerstmarkten kunnen we beter zeggen. Want in Düsseldorf bezoek je maar liefst 6 kerstmarkten in één klap! In dit artikel vertellen wij je meer over de verschillende kerstmarkten van Düsseldorf.

Proef de ultieme kerstsfeer op de kerstmarkten van Düsseldorf


Je hebt vast weleens gehoord over de kerstmarkt van Düsseldorf. Maar wist je ook dat je in Düsseldorf eigenlijk 6 kerstmarkten in één hebt? Ideaal als je het ons vraagt! Hoewel iedere kerstmarkt zijn eigen thema en charme heeft, is alles op loopafstand en hop je zo alle kerstmarkten af. “We want to keep it small.”, legt een medewerker van Visit Düsseldorf ons uit. Verschillende belevingen en genoeg plekken om de kerstsfeer te proeven, maar wel alles lekker kleinschalig en dicht bij elkaar. Benieuwd naar de verschillende kerstmarkten van Düsseldorf? Wij zullen ze kort-maar-krachtig met je doornemen!

1. Märchen Markt – Schadowplatz

De Märchen Markt vind je op de Schadowplatz. Het is er klein en knus, alles geheel in sprookjesachtig thema. Een ideale stop voor een warme glühwein of een lekkere hap bij één van de vele eetkraampjes. Ook souvenirs kunnen er genoeg worden geshopt! En voor de kleintjes is er zelfs een draaimolen.

Wat te doen in Düsseldorf tijdens kerstmarkt?

Kerstmarkt Düsseldorf

2. Schadow Markt – Schadowstraße

Ook de Schadow Markt is met een grote draaimolen een aanrader voor gezinnen met kleine kinderen. Ondanks dat de Schadow Markt klein en overzichtelijk is, vind je er genoeg eet- en drinkkraampjes. Niet naar jouw smaak? Binnen 5 minuten lopen sta je al bij de Kö-Bogen of Märchen Markt.

3. Handwerker Markt – Marktplatz

Als je het ons vraagt, de mooiste van het stel! De Handwerker Markt op de Marktplatz: ook wel de kerstmarkt bij het prachtige Rathaus. Een sfeervolle binnenplaats waar je een rondje over de kerstmarkt maakt. Lunchen doe je met rostbratwurst (de lange rij is een goed teken!) of met versgebakken poffertjes. Verder zijn er – de naam zou het bijna verklappen – veel handgemaakte producten te koop en staat de Handwerker Markt volledig in het teken van het renaissance thema.

4. Altstadt Markt – Flinger Straße

Ondanks de naam Altstadt Markt, is een echte markt niet per se wat je jezelf hierbij voor moet stellen. In de Flinger Straße, die midden in de historische Altstadt ligt, vind je een aantal sfeervolle kraampjes recht in de winkelstraat. Ideaal voor als je het gewone shoppen wilt afwisselen met kerstshoppen!

In Düsseldorf  zijn ze gek op hun bier en er zijn brouwerijen/kroegen in het centrum. De Ritterstraße staat ook wel bekend als “de langste bar ter wereld”. Boek hier een rondleiding door de brouwerij met proeverij.

Welke kerstmarkt is het leukst in Düsseldorf?

Is de kerstmarkt in Düsseldorf open?

5. Kö-Lichter Markt – Königsallee

Aan de prachtige Königsallee ligt de Kö-Lichter Markt: een kort en drukbezocht stukje en dat is niet voor niets. Je vindt hier mooie kraampjes met veel eten en drinken, maar ook kraampjes waar je zelfgemaakte tapasplanken, sierraden en handschoenen scoort. Vergeet ook niet te genieten van het mooie uitzicht over het water en de brandende Lichterdom: dé ultieme kerstsfeer vind je hier.

Goed om te weten: De Kö-Lichter Markt is dit jaar de vervanger van de Engelenmarkt en de Sternchenmarkt. De Heinrich-Heine-Platz, waar de Engelenmarkt normaal gesproken te vinden is, staat momenteel onder constructie. De Sternchenmarkt die verstopt ligt op de binnenplaats van het Wilhelm-Marnixhuis, zou door deze constructie niet te vinden zijn door toeristen. Vandaar het besluit om deze markten dit jaar beide over te slaan. Op verschillende sites staan deze wel vernoemd, dus bij deze: zoek niet verder, want ze zijn er dit jaar niet!

6. Kö-Bogen Markt – Kö-Bogen en Ingenhoven-Tal

Zin in een lekkere (lokale) snack? Dan moet je op de Kö-Bogen Markt zijn! Je vindt hier één grote straat langs het water met volop eetkraampjes. Van kartoffel-twisters tot reibekuchen mit apfelmus en van bratäpfel tot flammlachs. Voor souvenirs kun je beter door wandelen naar de Märchen Markt en voor een gezellige borrel naar de naastgelegen Corneliusplatz.

Welke wijk kerstmarkt Düsseldorf?

leukste kerstmarkt Duitsland

Eisbahn – Corneliusplatz

Officieel geen kerstmarkt, maar absoluut een hotspot. Op de Corneliusplatz vind je namelijk, naast een enorme kerstboom, ook een enorme Eisbahn. Wil je schaatsen, moet je hier zijn! En wil je gezelligheid? Ook dat vind je hier. Het is er altijd gezellig druk. Met de Kö-Lichter Markt en de Kö-Bogen Markt om de hoek, kun je de Corneliusplatz haast niet overslaan.

Riesenrad – Burgplatz

Ook op de Burgplatz vind je geen originele kerstmarkt, maar wel een reuze-reuzenrad en veel leuke eet- en drinkgelegenheden. De Burgplatz ligt langs het water, is sfeervol en heeft marktkraampjes in prachtige decoratie. Warme glühwijn, broodjes worst, zoete crêpes en gezelligheid: je vindt het hier! Bovendien zorgt het verlichte Riesenrad samen met de Schlossturm voor een écht kerstplaatje.

Hotel Kerstmarkt Düsseldorf

Moxy Duesseldorf City is een fijn hotel te verblijven wanneer je de kerstmarken van Dusseldorf wilt bezoeken! Het hotel ligt centraal in de stad. Zo kun je lopen de leukste plekken van de stad ontdekken. De Altstad kerstmarkt ligt het meest dichtbij. Parkeren kan onder het hotel maar ook kun je lopen vanaf het treinstation. De kamers zijn modern met een stadse look.

Azië fan? In Dusseldorf vind je een van de grootste Japanse gemeenschappen in Europa; Little Tokio. Overnacht bij Me and All Hotel voor een geweldig uitzicht over de stad en een accommodatie met een dikke knipoog naar Japan. De rivier de Rijn, de Mediahaven en de Königsallee winkelstraat liggen op minder dan 10 minuten lopen.

Reis met de trein naar Düsseldorf

Een snelle en comfortabele manier om naar Düsseldorf af te reizen is met de trein. Zo ben je er binnen een paar uurtjes vanaf Utrecht met de ICE. Het treinstation ligt in het centrum. Check de mogelijkheden op NS International. Een retour heb je al vanaf zo'n € 50,- wanneer je op tijd boekt. De laagste prijs vanaf Amsterdam naar Düsseldorf is € 20,-

Dusseldorf hotel

leukste kerstmarkten Europa