Een stedentrip Valencia is eigenlijk altijd een goed idee. Het is namelijk één van de meest zonnige steden van Europa (300 dagen zon per jaar) en heeft voor ieder wat wils. Wil je strand? Check. lekker eten? Check. Knus stadscentrum? Check. Moderne architectuur? Dubbel check. Door de diversiteit is Valencia ook best een uitgestrekte stad en is een fiets huren zeker aan te raden. Ga je binnenkort naar deze heerlijke Spaanse stad en wil je weten waar je de leukste wijken van Valencia vindt?

Leukste wijken van Valencia


Over het algemeen zit je in alle wijken van Valencia goed. Ben je op zoek naar rust? Kies je accommodatie dan dicht bij het strand. Houd je van gezelligheid en uitgaan? Dan is hartje centrum jouw plek. Valencia is het hele jaar door een fijne plek om een aantal dagen door te brengen. Zelf was ik er in november en was het met 23 graden behoorlijk aangenaam. Valencia is een mix van moderne bouwwerken, Romeinse opgravingen en karakteristieke wijken. Ga er winkelen, uit eten of relax in het lange stadspark. Valencia b ehoort tot één van mijn favoriete steden van Europa, juist omdat het er zo relaxt en gezellig is.

Ciutat Vella is het gedeelte van Valencia waar je waarschijnlijk het meest zult zijn. Dit het het centrum van de stad en de plek waar geschiedenis en heden samen komen. De wijk El Carmen is onderdeel van de wijk Ciutat Vella. In principe kun je in alle wijken van hieronder overnachten. Bovendien is de stad compact en ben je op de fiets snel in een andere buurt. Alleen Cabanyal ligt net wat buiten het centrum van Valencia.

Huur een auto via Sunny Cars
➞ Boek een stedentrip Valencia via TUI

leukste-wijk-valencia

Alameda, de hipste wijk van Valencia

Wat mij betreft is Alameda is de meest veelzijdige buurt in Valencia. Je vindt er veel bezienswaardigheden en zit dicht bij gezellige boulevard van de rivier Túria en de stadstuinen Jardines del Rio Turia. De wijk bestaat uit een oud en nieuwer deel waardoor je het beste van twee werelden hebt. Bezienswaardigheden zijn onder andere het paleis, het beroemde Museo de Bellas Artes en de bruggen over de oude rivier. Alameda zit vol met leuke restaurants en terrasjes die altijd vol zitten. Bovendien is het dé wijk waar je kunt uitgaan.

beste-wijk-valencia

Cabanyal

Zelf verbleef ik in de wijk Cabanyal aan het strand. We hadden fietsen beschikbaar en dan ben je in no-time in het stadshart van Valencia. Cabanyal is het gebied van de oude zeemannen. Het voelt nog steeds als een vissersdorp en dit deel van de wijk valt onder cultureel erfgoed. De gekleurde vissershuisjes moeten daarom altijd goed bewaard blijven. In Cabanyal hangt een andere sfeer dan in de andere wijken, wat rauwer. Persoonlijk vond ik het erg sfeervol. Je kunt er de beste vis eten én zit aan het fijne zandstrand.

hippe-wijk-valencia

Barrio del Carmen

De oudste wijk van Valencia is El Carmen en is een typische volkswijk. Dit uit zich in een wirwar van smalle straten, boetiekwinkels, tapasbarretjes en mooie bezienswaardigheden. El Carmen is onderdeel van het centrum van Valencia en daarom ook een van de drukste wijken. Beklim Torres de Serranos, bekijk Plaza de la Virgen en proef een glaasje Aqua de Valencia. Duik ook vooral de achteraf steegjes zodat je daar in kunt verdwalen. Vergeet ook je camera niet, deze mooie wijk in Valencia is behoorlijk fotogeniek. Barrio del Carmen was mijn favoriete plek in de stad.

mooiste-wijk-valencia

De meeste gezellige wijk van Valencia: Ruzafa

Houd je van Moorse architectuur en Art Nouveau gebouwen van begin 20e eeuw? Dan voel je je vast thuis in de wijk Ruzafa. Op deze plek vind je nog veel invloeden van de tijd dat de Moren aan de macht waren. Denk aan bijvoorbeeld Marokkaanse restaurants. Bijzonder is dat je deze architectuur alleen in deze wijk van Valencia ziet en niet in de andere wijken. In Ruzafa vind je veel barretjes en is het leuk om de markt te bezoeken. Deze markt vindt plaatst in een van de mooiste gebouwen in de wijk: Mercado Colon.