Als een van de drukste luchthavens van Europa verwelkomt Schiphol Airport Amsterdam jaarlijks tientallen miljoenen reizigers. Of je nu aan een spannend avontuur begint, een korte stedentrip hebt geboekt of naar huis terugkeert, het vinden van een geschikte parkeerplaats op Schiphol kan een cruciaal onderdeel zijn van je reisplannen. Dit artikel is bedoeld als een handige gids om je te helpen bij het zoeken naar beschikbare parkeermogelijkheden op Schiphol Airport, zodat je zorgeloos aan je reis kunt beginnen.

Waar kan ik het beste parkeren bij Schiphol?


Parkeren bij de officiële parkeerterrein van Schiphol

Schiphol Airport biedt een scala aan parkeermogelijkheden die gunstig gelegen zijn in de nabijheid van de terminals. Deze opties komen tegemoet aan verschillende behoeften en voorkeuren en bieden reizigers flexibiliteit en gemakkelijke toegang.
Een van deze opties, genaamd P1 Schiphol, bevindt zich op loopafstand van de terminal. Dit maakt het een ideale optie voor reizigers die zo dichtbij mogelijk willen parkeren.

Kort parkeren

Als je iemand afzet of ophaalt, of een korte trip plant, zijn de kort parkeren parkeerplaatsen van Schiphol ideaal. De parkeergarages P1 Schiphol bevindt zich op twee tot zes minuten loopafstand van de terminals en biedt maximaal gemak. Hier kan je tot maximaal 48 uur parkeren en wordt door Schiphol zelf aangeraden te gebruiken wanneer je reizigers weg gaat brengen of op gaat halen.

Lang parkeren

Voor reizigers die een langere reis gaan maken, biedt Schiphol verschillende faciliteiten voor lang parkeren. Deze omvatten P1, P3 en P6 valet, die zowel overdekte als onoverdekte parkeerplaatsen bieden. Het P1 terrein biedt naast het kort parkeren ook parkeerplaatsen aan voor een langere termijn. Ook in dit geval parkeer je op slechts twee tot zes minuten loopafstand van de terminals. Het P3 parkeerterrein biedt zowel overdekte als onoverdekte parkeerplaatsen. Je wordt na het parkeren van je auto naar de luchthaven gebracht middels de pendeldienst van het parkeerterrein. Je wordt uiteraard ook weer teruggebracht bij terugkomst.

Tot slot kan je ook gebruik maken van de luxueuze P6 Valet optie. In dit geval wordt je auto direct bij de luchthaven overgenomen door een chauffeur. Deze chauffeur inspecteert je voertuig en parkeert deze vervolgens op het parkeerterrein van de luchthaven. Je hoeft in dit geval je auto dus niet zelf te parkeren.

➞ De leukste vakantiebestemmingen 2023
➞ Beste handbagage koffers

Waar kun je goedkoop parkeren bij Schiphol?

waar-Parkeren-bij-Schiphol

Parkeren bij alternatieve parkeeraanbieders

Naast het parkeren op een van de terreinen die Schiphol ter beschikking heeft, bieden meerdere off-site parkeeraanbieders nabij Schiphol voordelige alternatieven. Deze off-site parkeerfaciliteiten bieden vaak concurrerende tarieven, betrouwbare veiligheidsmaatregelen en gratis pendeldiensten van en naar de terminals.

Hoewel de reistijd van deze opties in sommige gevallen hoger kan uitvallen, kunnen ze een geweldige optie zijn voor prijsbewuste reizigers die op zoek zijn naar het Schiphol parkeren. Via een vergelijkings- en boekingsplatform kan je deze mogelijkheden eenvoudig vinden en boeken.

De verschillende parkeermethoden

Je hebt al wat namen voorbij horen komen, zoals valet parkeren en parkeren met een pendeldienst, maar wat betekenen deze parkeermethoden nou precies? Wij geven antwoord!

Parkeren op loopafstand

De naam zegt het al; je parkeert je auto en gaat te voet door naar de terminal. Je betreedt het parkeerterrein normaal gesproken met kentekenherkenning of een code die gescand kan worden. Mocht je geen reservering hebben gemaakt dan trek je simpelweg een kaartje en betaal je bij terugkomst bij een van de betaalautomaten.

Shuttle parkeren

Wie op zoek is naar de scherpst mogelijke tarieven, is doorgaans het beste af met een shuttleservice. Je parkeert jouw auto simpelweg op het betreffende parkeerterrein en je wordt naar de luchthaven gebracht in een shuttlebus(je). Bij terugkomst loop je naar de juiste halte en hier stap je weer in om teruggebracht te worden naar het parkeerterrein. Deze service is meestal inbegrepen bij de prijs van een reservering.

Valet parkeren

Voor wie op zoek is naar maximaal gemak dan is een valetservice een uitstekende keuze. Zet jouw voertuig gewoon af op de daarvoor bestemde plek, direct bij de luchthaven, en een professionele chauffeur zorgt ervoor dat de auto veilig wordt geparkeerd. Bij terugkomst wordt jouw auto weer bij de terminal afgeleverd. Deze premium service bespaart tijd en elimineert de noodzaak om zelf te parkeren, zodat je snel verder kunt gaan met jouw reisplannen.

Online vergelijken en reserveren

Om beschikbaarheid te garanderen en een parkeerplaats voor jouw volgende reis veilig te stellen, is het ten zeerste aan te raden om een parkeerplaats op Schiphol te reserveren of vooraf te reserveren. Online platforms en de officiële website van Schiphol Airport bieden handige boekingssystemen waarmee je prijzen kunt vergelijken, de gewenste parkeerlocatie kunt kiezen en vooruit kunt plannen.

Parkeertips en handige informatie

Hier zijn enkele aanvullende reistips om uw parkeerervaring op Schiphol Airport te verbeteren:

  • Plan vooruit: arriveer op de luchthaven met voldoende tijd voor jouw vlucht om een parkeerplaats te vinden, in te checken, de security check te overleven en op tijd te zijn voor de vlucht.
  • Gebruik parkeergeleidingssystemen: Schiphol Airport maakt gebruik van geavanceerde parkeergeleidingssystemen om je te helpen snel beschikbare parkeerplaatsen te vinden.
  • Overweeg alternatief vervoer: Schiphol is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, inclusief treinen en bussen. Indien mogelijk kan het gebruik van het openbaar vervoer u parkeerkosten besparen en een milieuvriendelijkere optie bieden.
  • Slim parkeren: houd rekening met parkeervoorschriften, houdt je aan de daarvoor bestemde plaatsen en zorg ervoor dat jouw voertuig goed is afgesloten voordat je het onbeheerd achterlaat.

Conclusie

Parkeren op Schiphol Airport hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Met een verscheidenheid aan parkeeropties op het terrein en buiten het terrein, + parkeerservices, kunnen reizigers een oplossing vinden die bij hn past. Plan vooruit, reserveren op tijd en kijk alternatieve vervoersopties, dan kan je jouw reis soepel beginnen zodat je verzekerd bent van een stressvrije reiservaring op Schiphol.

Wat kost 1 dag parkeren Schiphol?

parkeren-schiphol