Mallorca is een hele fijne strandbestemming, je vindt er namelijk het meest heldere water, baaien en relaxte stranden. Maar ik ontdekte ook dat er veel bescheiden maar prachtige dorpjes in het binnenland zijn. Deze beschreef ik al eens in het artikel over mijn road trip Mallorca,het idyllische dorpje Valldemossa verdient echter haar eigen aandacht!

Het idyllische dorpje Valldemossa op Mallorca

Bij menig reiziger staat dit dorpje op zijn of haar bucketlist. En zo niet, dan bij dezen dan toch. Valldemossa in het noordoosten van Mallorca is hét mooiste dorpje van het hele eiland. De eerste aanblik, een paar slingerbochten voordat je er aankomt, is al bijzonder fraai. Vanaf Palma de Mallorca is het nog geen twintig kilometer rijden, en het grootste gedeelte van de rit gaat door het Tramutana-gebergte, begeleidt door olijfbomen en amandelbomen. In de verte glinstert het blauw van de kerktoren al snel en ik verheug om er op om meer te zien!

Lees ook: Op citytrip in Spanje: dit zijn de leukste steden!

Ik draai mijn hand er niet voor om een paar foto’s van smalle straatjes, houten deuren en duizenden plantenbakken te maken. En hier in Valldemossa kun je ook haast niet anders dan elke meter stoppen voor een foto. Het is een vleugje Italiaans, Spaans en Frans tegelijk en vanuit een van de uitzichtpunten ligt het dorp aan je voeten, zo lijkt het. De naam heeft het dorp te danken aan de Moren die 300 jaar geleden op Mallorca waren. Zij noemde het Musa Vally wat wat in de loop der jaren is verbasterd naar het huidige Valldemossa.

In het stadje staat een klooster dat dateert uit de 14de eeuw. Destijds was het een paleis maar werd later overgenomen door monniken. Het klooster en Valldemossa werden wereldwijd bekend toen componist Frédéric Chopin en schrijfster George Sand in het dorpje gingen wonen. Hoewel er menig toerist stopt om het straten te bekijken vond ik het qua drukte erg goed te doen. In een dagdeel kun je het stadje wel bekijken, maar het is ook een leuke plek om een nacht te blijven. Wil je overnachten in Valldemossa? Ducks united is een aanrader en ook heeft Airbnb een paar leuke accommodaties!

Lees ook: De mooiste stops tijdens een road trip Mallorca

valldemossa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.