Verscholen in de bossen van Drenthe vindt je de pop-op camping Winterwoods. Een bijzondere plek waar je - van half oktober tot half maart - kan genieten van micro hikes, mountainbike trails, en de vele activiteiten die Winterwoods te bieden heeft. Wie even weg wil uit alle drukte van het dagelijkse leven, terug naar de basis en genieten van de natuur zit bij Winterwoods helemaal goed!

Winterwoods, pop-up camping in de Drentse bossen


In de winter kun je extra genieten van de rust en is het extra fijn om een paar dagen buiten in de natuur te zijn. Bij Winterwoods kun je overnachten in een yurt, hout hakken, yoga les volgen, een kampvuur maken, naar de sauna, het koude water in, brood bakken en nog veel meer. Er is op de camping een gezellige huiskamer gecreëerd waar je door de crew wordt ontvangen je kan je gelijk inschrijven voor de vele activiteiten die Winterwoods te bieden heeft.

Winterwoods bevindt zich op het Uteringskamp, op het terrein van Staatsbosbeheer gelegen in de bossen van natuurgebied het Hart van Drenthe. Het gebied staat bekend om de robuuste loofbossen en wordt bewoond door onder andere reeën, dassen en vossen. Hoewel je in de natuur verblijf kun je er wel met het openbaar vervoer naar toe.

winterwoods

Winterwoods Travelbase

camping in Drenthe

Slapen in een Yurt

Op het terrein van Winterwoods staan grote yurts waarin je zal verblijven. Een yurt is net iets luxer en comfortabeler dan een tent, zo heeft het een gewoon bed, maar het echte camping gevoel blijft. En om je even helemaal het gevoel te geven om van alles weg te zijn is er ook geen elektriciteit in de yurt aanwezig. Mocht je je telefoon niet kunnen missen dan is een powerbank aan te raden,

Wat is er te doen op Winterwoods?

De naam verklapt het al, Winterwoods is een echte winter beleving en is alleen vanaf half Oktober t/m half Maart te bezoeken. De perfecte gelegenheid dus om het vuur aan te steken, knus in je Yurt te gaan zitten, genietend van het geluid van de vogels in het bos en het knisperende vuur in de houtkachel die in iedere yurt te vinden is. Vervelen hoef je je hier niet. Om de houtkachel in je Yurt aan te krijgen ga je zelf aan de slag en leer je eerst van de Winterwoods crew hoe je als een pro hout moet hakken.

Koudetraining

Je kan je dagelijks inschrijven voor verschillende activiteiten die Winterwoods te bieden heeft. Warmte of koude mens? Daag jezelf uit met een koude training in de leberenplas dichtbij de camping. Onder begeleiding ga je met een groep twee minuten de kou trotseren om vervolgens als herboren het water uit te lopen. Opwarmen kan je je in de sauna of hottub die allemaal te vinden zijn op het Winterwoods terrein.

Yoga, meditatie, Finse sauna

Wat is er fijner dan de dag rustig te beginnen met een yoga en meditatie uur? Op de Winterwoods camping staan tenten waar je dagelijks aan deze activiteiten kan mee doen. Na een uur stap je helemaal zen de tent uit om fris je dag te beginnen. In het bos is ook een Finse sauna en zweethut.

Hiken en Mountainbike trail rondom Winterwoods

In de Winterwoods huiskamer worden er verschillende wandelroutes aangeboden wisselend van 5-20 km. Trek goede waterdichte wandelschoenen aan want het kan deze tijd wat drassig zijn in het Drentse landschap.

Zin in wat snelheid en actie? Winterwoods biedt mountainbikes aan die je de hele dag mag gebruiken. Niet ver van de camping is er een uitdagende mountainbike trail te vinden of je kan over mooi aangelegde fietspaden naar verschillende bezienswaardigheden fietsen. Zo is kamp Westerbork een indrukwekkende plek om naartoe te gaan. Onderweg kom je langs de Holmers- Halkenbroek uitkijktoren waar je een mooi uitzicht hebt over het hart van Drenthe.

winterwoods activiteiten

yurt in Drenthe

Ontspannen bij het vuur

Teruggekomen van je hike of mountainbike tocht neem je plaats in de huiskamer van Winterwoods om lekker op te warmen naast het vuur én om met elkaar gezellig brood te bakken, ook één van de vele activiteiten die Winterwoods te bieden heeft.

Koken in de buitenlucht

’s Avonds steken we voor onze yurt het vuur aan en koken we ons eten in een grote pan op het vuur. Niet getreurd als je het vuur even niet aankrijgt, Winterwoods zorgt ervoor dat iedere yurt is uitgerust met een gasstel en genoeg aanmaakblokjes.

Review en waar kun je boeken?

We kunnen Winterwoods zeker aan raden voor iedereen die wilt onthaasten in de natuur. Zowel met goed weer als minder goed weer is er van alles te doen. Ook zijn er activiteit binnen en heb je natuurlijk een fijne, warme yurt.

Je kunt direct via website van Winterwoods boeken! Je verblijft minimaal 2 dagen maar langer kan ook. De prijs is afhankelijk van van het seizoen en van het aantal personen.

Tekst en beeld: Marleen Kuijpers