Wil je op Curacao meer doen dan op het strand liggen en genieten van de zon? Het Caribische eiland leent zicht goed voor een roadtrip. Met een huurauto kom je snel en eenvoudig op de mooiste plekjes van het eiland. Het openbaar vervoer is erg beperkt en je kunt er zeker ook diverse tours doen. Met een huurauto ben je alleen veel vrijer en kun je op rustigere tijdstippen naar plekken toe gaan. Bovendien gaan tours niet naar alle toffe plekken die je waarschijnlijk wel wilt zien. We huurden zelf een auto op Curacao en delen onze ervaringen en tips.

Auto huren op Curacao tips


Hoewel Curacao geen enorm groot eiland is - zo'n beetje net als Texel - kun je het best op pad gaan met een huurauto. Het is relatief veilig om zelf te rijden op het eiland. De wegen zijn eenvoudig en goed begaanbaar. Bij alle strandjes kun je makkelijk de auto neerzetten.

Heb je een huurauto nodig op Curaçao?

Een huurauto heb je nodig om de bezienswaardigheden van Curacao te zien. Niet alleen de stranden en baaien, maar ook het groene binnenland, het kleurrijke Willemstad en het gezellig Jan Thiel. Een aantal van de tofste plekken vind je in het noorden-westen van Curaçao. Het is hier meer ongerept en dunbevolkt. Hiervoor raden we sowieso aan om met een auto op pad te gaan. Alle hotels en resorts liggen in het midden van het eiland, wat ongeveer een uur rijden van het hoogste punt is. Wil je niet de hele vakantie een huurauto gebruiken? Zorg dan dat je minimaal 3 dagen een auto huurt. Tours zijn snel volgeboekt, prijzig en bestaan vaak aan grote groepen.

Is rijden op Curaçao veilig?

Curaçao heeft de laatste tijd de reputatie gekregen onveilig te zijn. Dit komt omdat er meer ongelukken gebeuren, en sommige mensen gek gaan doen in het verkeer. Helaas is er vaak alcohol in het spel. Er gebeuren nog steeds regelmatig ongelukken im het verkeer, maar dit zijn vaak de mensen die zelf niet opletten. Het is namelijk heel eenvoudig om te rijden op Curaçao, zeker buiten Willemstad. Wanneer je rustig rijdt en afstand houdt kan er niet veel gebeuren. Vind je het niet prettig vermijd het dan om 's avonds in het donker te gaan rijden. Laat nooit spullen achter in de auto. Je kunt je dashboard open doen om te laten zien dat er geen waardevollen in zitten. Overigens hebben wij ons nooit onprettig gevoeld in de auto.

tips auto huren curacao

de wegen op curacao

Hoe duur is een auto huren op Curacao?

Je kunt in principe voor € 35,- per dag een auto huren maar de prijs valt vaak wat hoger uit. De meest voordelige huurauto's kun je krijgen wanneer je zo vroeg mogelijk van te voren reserveert. Je kun meestal tot op het laatste moment nog om boeken mocht dat nodig zijn. Hoe eerder je een auto geserveerd hoe meer keuze er ook nog is. Het type huurauto bepaald ook deels de prijs. Wil je een auto met automaat? Een extra bestuurder, een cabrio of een grote auto? Hier betaal je allemaal iets meer voor. Hoewel je het hele jaar naar Curacao kunt behoren de maanden januari, februari, maart, april en mei tot het hoogseizoen. Dan liggen de prijzen wat hoger.

Stel je reserveert in februari een huurauto voor een week autohuur Curacao in mei. Dan betaal je via Sunny Cars € 300,- voor een hele week. Dan heb je meest eenvoudige auto, welke prima is voor 2 personen.

Verzekeringen

Je moet altijd de auto verzekeren op Curaçao. De opties zijn een WA verzekering, verkering voor diefstal, schadeverzekering en glas, banden, dakschade verzekering. Lokale verhuurder kunnen je ter plekke extra verzekeringen willen aansmeren. Wanneer je via Sunny Cars een auto huurt ben je voor al deze dingen standaard verzekerd. Doe je dit bij een andere verhuurder dan ben je wel altijd WA verzekerd, de overige verzekeringen kun je bij boeken. Let hier goed op.

Welk type auto?

Een niet al te grote standaard auto is prima voor een eiland als Curaçao. In Willemstad heb je soms wat smalle straatjes en een kleinere auto is praktisch met parkeren. Ben je met meerdere mensen dan wil je een grotere auto. Je hoeft geen hoge bergen op dus een extra krachtige motor of jeep is niet nodig.

Verhuurders

Een roadtrip Curacao wordt door veel mensen gedaan en er zijn dan ook talloze autoverhuurders op het eiland. Het is aan te raden om van te voren goed te kijken naar betrouwbare autoverhuur maatschappijen, zeker omdat je een lange vlucht hebt gehad en dan geen zin hebt in gedoe. We huurden onze auto met Sunny Cars. De beste Nederlandse verhuurder betreft auto's. Je hebt dus Nederlands contact, bovendien ben je goed verzekerd. Sunny Cars werkt samen met lokale partijen op Curaçao waardoor je dus bijdraagt aan de lokale economie. Een auto huren kan ook via EasyTerra, Discover Cars en TUI Cars.

curacao met huurauto

goedkoop auto huren curacao

Hoe oud moet je zijn?

In theorie kun je vanaf je 18e al een auto huren op Curacao. Echter zijn de mogelijkheden dan erg beperkt en zitten er extra kosten aan verbonden. Je betaald dan een extra verzekering omdat je weinig rij-ervaring hebt en verhuurders dat een groter risico vinden. De meeste verhuurders hebben een minimum leeftijd van 21 jaar. Soms willen ze ook dat je minimaal 2 jaar in het bezit bent van een rijbewijs.

Waar let je op bij het huren van een auto?

Let er bij je reservering op dat je de juiste gegevens doorgeeft. Dus de juiste naam van de hoofdbestuurder, deze moet ook op de creditcard staan, de datum en vluchttijden. Kies liever voor een ruimer tijdslot zodat je geen extra kosten hebt. Daarnaast is het slim om de auto zelf ook na te lopen op schade. Als het goed is doet de lokale verhuurder dit ook, maar maak zelf ook foto's. Check de borg van de autohuur en of je mogelijk is met je creditcard.

Sunny Cars Curaçao

Sunny Cars is een fijne verhuurder op Curacao omdat je je geen zorgen hoeft te maken over verzekering voor bijvoorbeeld schade. Daarnaast kun je tot op het laatste moment je boeking wijzigen en annuleren. De Nederlandse klantenservice is 24/7 beschikbaar.

Auto huren Curaçao zonder eigen risico

Helaas is het niet mogelijk om je eigen risico af te kopen. Je moet dus in het bezit zijn van een creditcard op naam waar genoeg borg op kan worden vastgezet. Hoeveel de borg is verschilt per auto. De prijs is meestal te vinden onder het kopje voorwaarden.

Auto huren op Curacao ervaring

Heb je een huurauto nodig op Curaçao?

Autorijden op Curacao

De hoofdwegen op Curaçao. zijn allemaal goed geasfalteerd en prima om te rijden. Het kruispunt bij Willemstad is soms druk en wat chaotisch. Je gaat over een hoge brug en maakt een aantal bochten. Bovendien is de invoegstrook erg kort. Probeer Willemstad de vermijden in de spits. Hoe meer je naar het noorden rijdt het rustiger het wordt. De verkeersregels zijn vrijwel hetzelfde als in Nederland. Op een doorgaande weg heb je voorrang maar soms staat er haaientanden, net als bij rotondes. Wat dus anders is dan bij ons.

Goed om te weten

Handig om te weten is hoe je moet tanken op Curaçao. Je moet namelijk eerst naar het kantoortje om te betalen. Voor het tanken dus. Je moet inschatten hoeveel liter je ongeveer gaat tanken. Is het verschil groot dan kun je met je bon terug naar de balie gaan. Op de meeste plekken kun je gratis parkeren. Bij de stranden kan het zeker in het weekend erg druk zijn. Kom vroeg of zet de auto wat verder weg. Staat er een vak met een nummertje dan is het wel betaald parkeren, dit is alleen soms in Willemstad. Er staat dan aan parkeerautomaat.

Vakantie Curacao inclusief huurauto

Weet je zeker dat je de hele week gebruik wilt maken van een auto? Dan is het voordeliger om een pakketreis met huurauto te boeken. Bij TUI kun je tijdens het boeken selecteren op inclusief huurauto of optionele huurauto (bij TUI staat dit links onderaan).

Auto huren op Curacao tips

sunny cars curaçao