huurauto-mallorca

Wil je een auto huren op Mallorca? Uitstekend idee. Mallorca is een heerlijk Spaans eiland, onderdeel van de Baelaren en gelegen in de Middellandse Zee. Het is wat mij betreft een perfect eiland om te road trippen, tussendoor dorpjes aan te doen en de mooiste stranden te bezoeken. Ik ben groot fan van het groene, bergachtige noorden en het mooie binnenland. Mallorca bleek een ideaal land om een auto te huren. Eerlijk gezegd raad ik ook niet anders aan. De mooiste plekken zijn anders vrijwel niet te bereiken of je bent er ontzettend veel tijd aan kwijt, het openbaar vervoer is er namelijk niet optimaal. Een auto huren op Mallorca kan bovendien heel voordelig.

Auto huren op Mallorca tips

Mallorca kent maar liefst 580 kilometer aan kustlijn en is daarmee het perfecte eiland om te gaan strand hoppen. Zeker de baaien (180 in totaal) zijn prachtig, maar ook de kleine en grotere stranden mogen er wezen. In het noorden is het bergachtig, vanwege de hoogte is dit ook het groenste deel. Op Mallorca kun je vanuit de hoofdstad bussen nemen naar een aantal plekken, maar makkelijker is om zelf een auto te huren op Mallorca. Dit hoeft niet voor een hele week of langer, in een paar dagen kun je ook al veel van het eiland zien. Als je het leuk vindt om de verschillende gezichten van Mallorca te leren kennen is een auto huren wat mij betreft een must. Een scooter huren zou ik overigens niet doen.

Waar kun je een auto huren op Mallorca?

Een road trip Mallorca wordt door veel mensen gedaan en er zijn dan ook talloze autoverhuurders op het eiland. Het is aan te raden om van te voren goed te kijken naar betrouwbare autoverhuur maatschappijen op Mallorca. Zoeken kun je gewoon online doen. Zelf heb ik na een vliegreis geen zin om nog veel uit te zoeken, er komt altijd meer bij kijken dan je in eerste instantie misschien denkt. Wat voor type huurauto en verzekering bijvoorbeeld. Zelf vind ik het daarom fijn om van te voren in Nederland een auto te reserveren. Zo kan ik alles van te voren doornemen en de voorwaarden lezen. Ik huur meestal via Sunny Cars, het grootste voordeel van een huurauto via Sunny Cars is dat deze altijd helemaal verzekerd is en je ten alle tijden contact met ze kunt opnemen. Andere verhuurders op Mallorca zijn bijvoorbeeld EasyTerra en Avis.

Auto huren op Mallorca:

Wil je alle dagen een huurauto dan kun je deze het best ophalen en terug brengen bij de luchthaven Palma de Mallorca. Verder kun je in de wat grotere en toeristische plekken ook een auto huren. Je kunt dan ook makkelijk voor een dag een auto huren bijvoorbeeld. Bij onder andere de volgende locaties kun je op Mallorca een auto huren:

  1. Luchthaven Palma de Mallorca
  2. Alcudia
  3. Casa d' Or
  4. Sa Coma
  5. Palma stad

Wanneer mag je een auto huren?

Om een auto te kunnen huren op Mallorca dien je een ID bewijs bij je te hebben, de reisbescheiden van je huurauto, een creditcard op eigen naam* en vanzelfsprekend ook je rijbewijs. Een internationaal rijbewijs heb je niet nodig. Vaak moet je 1 of 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs en minimaal 21 of 25 jaar oud zijn. Check dit van te voren goed bij de verhuurder die je kiest. Dit verschilt namelijk per autoverhuurder.

Wat kost autohuur op Mallorca?

Sunny Cars Mallorca Airport

Waarborg en auto huren zonder creditcard

Kun je een auto huren op Mallorca zonder borg en creditcard? Een creditcard op eigen naam heb je meestal nodig als waarborg voor de auto. De verhuurder houdt een bepaald bedrag in voor bijvoorbeeld schade. De waarborg verschilt per verhuurder, afhankelijk van je verzekering. Op Mallorca kun je via Sunny Cars ook zonder creditcard een auto huren. Hiervoor moet je tijdens de boeking kiezen voor de 'Geen waarborg service'. Deze service is beschikbaar op de verhuurlocaties: Palma de Mallorca luchthaven, Can Capdepera en Can Picafort.

Wat kost een huurauto? 

Een huurauto op Mallorca was altijd vrij voordelig. Door corona zijn de huurauto's helaas veel duurder geworden (veel verhuurders hebben auto's weg moeten doen). Daarbij hangt het ook af van het type auto dat je kiest. Daarbij kun je er voor kiezen om extra services te nemen, zoals navigatie of een extra bestuurder. Als laatst hangt het er ook van af in welke periode je huurt (juli en augustus zijn natuurlijk duurder dan november) en hoe je je verzekerd. Je kunt een basis verzekering nemen of een all-in verzekering (doe dit niet te plekke maar meteen als je de auto huurt online).

Huurauto via Sunny Cars

Bij ij Sunny Cars kost een huurauto van luchthaven La Palma de Mallorca all-in voor één week eind september ongeveer € 300,-. Prijzen zijn bekeken april 2023. Sunny Cars is een fijne verhuurder omdat je je geen zorgen hoeft te maken over verzekering voor bijvoorbeeld schade.Daarom kun je tot op het laatste moment je boeking wijzigen en annuleren. De Nederlandse klantenservice is 24/7 beschikbaar.

➞ Huurauto Sunny Cars Mallorca

Sunny Cars Mallorca

Auto huren via EasyTerra

Voor dezelfde week eind september 2023 vergelijken we de prijzen bij EasyTerra. Hierbij heb je altijd 3 opties: Budget, Worry-Free (met alle verzekeringen) en premium waarbij je extra luxe krijgt. Worry-Free kun je vergelijken met Sunny Cars. Bij EasyTerra kun je tot 48 uur van te voren kosteloos annuleren. Voor huurauto Mallorca opgehaald en terug gebracht bij de luchthaven betaal je tussen de € 155,- en € 300,- Prijzen zijn bekeken april 2023.

➞ Huurauto EasyTerra Mallorca

Easyterra-mallorca

Welke type auto?

Voor een roadtrip Mallorca heb je geen speciale auto nodig. Ben je van plan om naar het noorden te reizen dan kan een goede motor en eventueel automaat prettig zijn om de steile wegen te trotseren. Neem een niet te grote auto vanwege smalle straatjes.

Jeep huren Mallorca

Het is absoluut geen noodzaak om een jeep te huren Mallorca. Met een gewone auto kom je net zo goed op de mooiste plekjes. Uiteraard kun je er altijd voor kiezen als je dat Luuk vindt en er zijn ook speciale off-road routes te vinden op Mallorca.

➞ Review Sunny Cars
➞ Lees de route voor een road trip Mallorca

tips-huurauto-mallorca

huurauto-mallorca

Rijden op Mallorca

Mallorca kent een afwisselend landschap met soms steile wegen en krappe bochten. De hoofdwegen op Mallorca zijn veilig en uitstekend te doen met een huurauto. Het noorden van het eiland is het meest bergachtig en hier kan rijden soms wat uitdagender zijn. Zo reden wij bijvoorbeeld naar een restauranthotel op een prachtige locatie bij Soller, maar hiervoor moesten we wel een smalle weg omhoog. Ook Valldemossa en Cap de Formentor is het een mooie route met de auto. Opkomend verkeer heeft altijd voorrang op neergaand. Over het algemeen is auto rijden op Mallorca niet moeilijk. Off-road wegen komen zelden voor.

Naar Cap de Formentor 

Cap de Formentor is een landtong in het noordoosten van Mallorca. Het is een bergachtig deel met een prachtige slingerende auto weg. Maar het is erg smal en het wordt snel druk. Daarom wordt een deel van het schiereiland dagelijks van 10:00 - 22:00 afgesloten voor auto's. Voor 10 uur 's ochtends moet je dus het gebied uitzijn anders riskeer je een boete (ongeveer 40 minuten heen en weer + foto stop). Met een eigen auto kun je wel altijd doorrijden naar het uitzichtpunt - Mirador de Es Colomer - en naar het strand - Platja de Formentor -. Bij het strand is een parkeerplaats en een bus. Je kunt de bus nemen voor het laatste stuk naar de vuurtoren. Je kunt ook bus 334 nemen vanuit Port d' Alcudia en Port d' Pollença.

Hoe zijn de wegen op Mallorca?

Op het eiland vind je een prima wegennet met internationale verkeersborden en geasfalteerde wegen. Er zijn een aantal snelwegen die de grotere plaatsen op het eiland met elkaar verbinden. In korte tijd kun je dus van oost naar westen rijden. Je hebt op Mallorca één stuk tolweg. Dat is het stuk bij de tunnel van Soller, de MA-11. Er wordt op het eiland rechts gereden zoals we in Nederland gewend zijn en over het algemeen zijn de verkeersregels vrijwel hetzelfde als bij ons. Maar er zijn een paar verschillen.

bus cap de formentor

Bus 334 naar Cap de Formentor

Mallorca-trein

Trein van Palma naar Soller

Verkeersregels

In de meeste gevallen heeft het verkeer dat van rechts komt voorrang, behalve het openbaar vervoer. OV bussen hebben voorrang op gelijkwaardige wegen en kruisingen dus ook als het van links komt. Let hier dus goed op. Op de snelweg geldt een maximale snelheid van 120km/u. Binnen de bebouwde kom 50 km/u.

Ook kun je beter geen alcohol drinken wanneer je gaat rijden. Je mag maximaal 0,4 promille alcohol in je bloed hebben en er wordt streng gecontroleerd. Ook controleren ze er op of dat je beide handen wel altijd aan het stuur hebt. Bellen mag uiteraard niet maar water drinken is bijvoorbeeld ook niet toegestaan. Verder is het slim om goede kleding en schoenen aan te doen tijdens het rijden. Het is verboden om op slippers of blote voeten te rijden. Zelfs zwemkleding wordt niet geaccepteerd achter het stuur.

➞ Huur een auto via EasyTerra
➞ Lees ook: de mooiste stranden van Mallorca

auto-huren-mallorca

ervaring-rijden-mallorca

roadtrip-mallorca

scooter-huren-mallorca

8 thoughts on “Auto huren op Mallorca: tips en ervaringen”

  1. Hi Bianca, per toeval kwam ik op je blog toen ik aan het zoeken was naar ervaringen met huurauto’s op Mallorca. We gaan eind juni een weekje weg en ik schrok mij rot van de prijzen, 600 euro bij SunnyCars! Dat is heel wat anders dan ik op jouw blog, en trouwens ook andere, lees. Dit bedrag geldt ook als ik zou willen boeken voor bijvoorbeeld september. Aangezien je blog vrij recent is vroeg ik mij af of je mij hier wat meer over kan vertellen?

    1. Ik ga volgende week en ben ook aan het zoeken naar een huurauto. Voor 6 dagen betaal ik bij SunnyCars ook bijna 500 euro!!! Echt vreselijk veel geld. Ik ben in 2019 in september geweest en betaalde toen 114 euro. Wat een verschil….

  2. Een kleine auto huren voor 10 dagen kost mij, inclusief kinderzitje dat wel, ruim 550 euro in oktober (buiten de herfstvakantie) hoe kom jij aan dat lage bedrag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.