Wil je tijdens een vakantie op Rhodos meer zien dan het strand en je hotel? Dan is een huurauto zeker aan te raden. Er is namelijk veel te zien en te doen op dit populaire Griekse eiland. Een auto huren op Rhodos is daarom zeker niet overbodig. Zo kom je makkelijk en snel op de leukste plekjes. Lees onze tips en ervaringen voor een auto huren en rijden op Rhodos.

Auto huren Rhodos Tips


Rhodos is het op drie na grootste eiland van Griekenland, toch is het niet erg groot. In 3 uur (zonder stops) zou je het eiland rond kunnen rijden. De omtrek is namelijk 220 kilometer. Het eiland is 80 kilometer lang en 38 kilometer breed. Waneer je verblijft bij Rhodos Stad kun je dagtrips maken van een uur naar bijvoorbeeld Lindos, naar stranden en naar de vlinder vallei. Het meest ideale is om in het midden van Rhodos te verblijven, of om te kiezen voor 2 accommodaties. In dit artikel lees je onze ervaring en tips voor een auto huren op Rhodos.

Heb je een auto nodig op Rhodos?

Een auto is de beste manier om Rhodos te ontdekken. Je kunt er ook excursies doen of de bus pakken. Een nadeel hiervan is dat je vast zit aan bepaalde tijdstippen. Om sommige plekken raden we aan om juist vroeg of laat te gaan, dit kun je alleen met een huurauto doen. Over het algemeen zijn de hoofdwegen ook goed en is het niet gevaarlijk om te rijden op Rhodos. Een huurauto is niet noodzakelijk op Rhodos maar wel fijn, zeker voor 2 of 3 dagen.

Waar kun je het beste een auto huren op Rhodos? Verhuurders

Zelf huren wij onze auto vrijwel altijd direct bij de luchthaven en ook op Rhodos doen we dit. In grote plaatsen zoals Rhodos-Stad kun je vaak ook een auto ophalen of bij grote hotels. Daar hebben ze een eigen balie, of via je reisorganisatie zoals Corendon en TUI. Soms kun je ook online een auto huren en deze laten afleveren op je vakantieadres.

Een huurauto reserveren doen we in Nederland, liefst zo ver mogelijk van te voren. Dan kun je ook de ophaallocaties bekijken en alle voorwaarden doornemen. Hoe eerder je een auto boekt hoe voordeliger het nog is. Er zijn meerdere Nederlandse autoverhuur websites zoals Sunny Cars en Easy Terra. Dit zijn verzamel websites waarbij je je wensen kunt invullen en zij op basis daarvan de beste auto voor je selecteren. Je boekt uiteindelijk bij een lokale verhuurder zoals Avis en Hertz. Via beide websites hebben wij goede ervaringen en via hen kun je ook direct de gewenste verzekeringen selecteren. Bij Sunny Cars ben je overigens altijd all-in verzekerd.

Huurauto via:

Pakketreis inclusief huurauto

Heb je een vakantie geboekt via TUI of Corendon dan kun je ook daar een auto huren. Zo kan je tijdens het boeken selecteren op een vakantie inclusief of optioneel met huurauto. Daarnaast kun je ook nog los en auto huren, bijvoorbeeld met TUI Cars. Met Eliza Was Here zit een huurauto standaard inbegrepen.

Locaties

De beste ophaal locaties op Rhodos zijn: Rhodos luchthaven, Kremasti, Rhodos-haven (bij Rhodos-Stad) en Lothiarika. Je vindt de verhuurkantoortjes van de airport direct na de bagagehal. Hier kun je je melden en laat je de papieren (de voucher geprint), creditcard en rijbewijs zien.

De auto ophalen

Je meldt je bij het kantoor van de lokale verhuurder. Om een auto te huren moet je altijd een geldig rijbewijs mee, en een creditcard met voldoende credit (minimaal 1000) op naam van de hoofdbestuurder. Heb je een auto gereserveerd dan moet je de voucher geprint hebben en meenemen. Bij de balie vul je gegevens in en worden alle papieren doorgenomen. Ze vragen vaak of je nog een grotere auto wilt of extra verzekeringen. Wanneer je een auto hebt via Sunny Cars hoef je sowieso geen extra verzekeringen af te sluiten.

Daarnaast loop je naar buiten waar een nog een soort mini-kantoortje staat per auto-aanbieder. Of er loopt een medewerker met je mee. Je loopt dan samen de auto na en krijgt eventueel een korte uitleg. Voordat je vertrekt neem je met de verhuurder de schade van de auto door. Dit staat aangegeven op de papieren. Ben je akkoord dan zet je een handtekening.

waar-auto-huren-rhodos

Rhodos auto huren

Wat kost een auto huren Rhodos?

Misschien wel de belangrijkste vraag; wat betaal je voor een huurauto op Rhodos? Dit hangt van een aantal factoren af waar je wel of geen invloed op hebt. In het hoogseizoen zijn er meer mensen en minder auto's, waardoor de prijs van huurauto's omhoog gaan.

  1. Wanneer ga je op reis? Vakantieperiode of laagseizoen?
  2. Hoe ver van de voren reserveer je een huurauto?
  3. Welk type auto kies je?
  4. Kies je voor 1 of meerdere bestuurders?

Voor een week autohuur eind augustus betaal je nog geen € 300,-  voor de kleinste auto.

Wat kost een auto huren Rhodos?

Welk type auto?

Welke categorie huurauto heb je nodig op Rhodos? Het goede nieuws is dat je geen speciale auto nodig hebt. De wegen zijn er prima dus een 4x4 is zeker overbodig. Een automaat kan wel prettig zijn in de heuvelachtige gebieden. Kies voor een niet al te grote auto, sommige straatjes kunnen erg smal zijn. Bovendien is er niet altijd veel parkeerplek, dan vind je met en kleinere auto toch eerder een plekje.

Je kunt ook een quad huren op Rhodos. Zelf zijn we hier geen grote fan van, omdat het eiland best wel groot en druk is. Een quad is leuker als je een dagje op pad bent en off-road wegen op wilt gaan. Je kunt met z'n tweeën op een quad maar weinig spullen mee. Ook is het slim bedekte kleding te dragen (in verband met de wind en de zon) en uiteraard een helm. Zelf vinden we een huurauto veel veiliger en bovendien en stuk comfortabeler. Op een quad ben je kwetsbaar dus rij altijd extra voorzichtig. Zelf konden we met een huurauto bij alle plekken komen die we wilden bezoeken dus hebben geen quad gehuurd.

Verzekeringen

Je kunt diverse verzekeringen afsluiten wanneer je een auto gaat huren. De opties zijn een WA verzekering, verkering voor diefstal, schadeverzekering en glas, banden, dakschade verzekering. We raden altijd aan om je zo goed mogelijk te verzekering en niet te besparen op kosten. Er kan altijd iemand tegen je auto aankomen. Wanneer je via Sunny Cars een auto huurt ben je voor al deze dingen standaard verzekerd. Doe je dit bij een andere verhuurder dan ben je wel altijd WA verzekerd, de overige verzekeringen kun je bij boeken. Bij EasyTerra kun je kiezen voor Budget, Worry-Free en premium.

Auto huren zonder creditcard

Wanneer je een auto wilt huren in Griekenland dien je meestal in het bezit te zijn van een creditcard. De creditcard staat op naam van de hoofdbestuurder. Er wordt dan een bepaald bedrag 'gereserveerd' tijdens de periode dat je de huurauto gebruikt. Dit is de waarborg. Een aantal verhuurmaatschappijen geven een auto mee zonder dat je een creditcard op naam hebt. Bij Sunny Cars en Discover Cars kun je zonder een creditcard op je naam huren. Zij nemen het volledige risico voor de borg over en staan zelf garant voor de verhuurder. Hier betaal je wel iets meer voor, maar het is in elk geval wel mogelijk om op Rhodos een auto te huren zonder creditcard.

Auto huren op Rhodos vanaf 18 jaar

Helaas kan je niet vanaf je 18e een auto huren op Rhodos, of elders in Griekenland. Je moet namelijk minimaal 21 jaar oud zijn, en twee jaar een rijbewijs hebben. Onder de 25 jaar betaal je ook nog een toeslag.


➞ Waar overnachten op Rhodos?

wegen op Rhodos

Auto huren Rhodos tips

Hoe lang rijbewijs hebben voor auto huren Griekenland?

Helaas mag je niet direct nadat je je rijbewijs hebt een auto huren. Verhuurders vinden het prettig als de de bestuurder wat meer ervaring heeft. Hoelang je in het bezit moet zijn van een rijbewijs hangt af van de verhuurder en het type auto. In de meeste gevallen moet je al 2 jaar kunnen rijden.

Hoe hard mag je rijden op Rhodos?

Hard rijden tijdens je vakantie is nooit een goed idee. Op Rhodos is de maximum snelheid nooit meer dan 80 kilometer per uur, maar vaker ga je minder snel. Het kan zijn dat de locals wel harden rijden. Let op da er geiten langs de weg lopen.

Wat te doen op Rhodos met huurauto?

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen als je een auto hebt? Rhodos-Stad kun je beter niet met een huurauto bezoeken. Parkeeer de auto sowieso buiten de stadsmuren. De mooiste strandjes kun je wel bezoeken met een huurauto. Rijdt bijvoorbeeld naar Agathi strand, of combineer Anthony Quinn Bay met het nabijgelegen Ladiko Beach. Ook Tsambika en Fournou Beach kun je bijvoorbeeld alleen een auto bezoeken. De dorpjes in het binnenland, met kloosters, kastelen en kerken kun je perfect bezoeken met een auto (Kritinia Castle Holy Monastery of Tsambika). Rondom het dorpje Savvas heb je ook wijngaarden en wijnboeren. Lindos wordt vaak bezocht tijdens excursies waardoor het er erg druk wordt. Bezoek dit fotogenieke witte stadje daarom zelf in de namiddag avond!

Rhodos Sunny Cars

huurauto Rhodos