Hou je van schilderachtige Spaanse stadjes waar de tijd even stil lijkt te staan? Ben je dol op zonsondergangen en vergezichten? En vind je het heerlijk  om vijgen uit de tuin te plukken of een boek te lezen aan het zwembad? Wil je eens bijzonder overnachten op Mallorca? Dan is deze agriturismo zeker iets voor jou, een uniek plekje op het eiland.

Bijzonder overnachten op Mallorca

Tijdens mijn bezoek aan Mallorca ging ik vooral op zoek naar de onontdekte plekken. En natuurlijk bezocht ik ook het mooie Valledemossa en stedentrip topper Palma de Mallorca. Maar verder stonden vooral de kleine stranden en rustige dorpjes op het programma. Het midden van Mallorca is het minst bekend bij toeristen, en dat is ook precies de plek waar ik verbleef. Via Booking.com vond ik een prachtige agriturismo nabij het stadje Petra en het is wat mij betreft een van de mooiste verborgen plekjes Mallorca.


Meer leesmateriaal: De mooiste stops tijdens een road trip Mallorca

Agriturismo Son Sant Andreu

Een agriturismo is een boerenbedrijf waar men agrarische activiteiten combineert met onder andere het bieden van logies aan toeristen. Oorspronkelijk komt een agriturismo uit Italië, maar ze zijn ook steeds meer te vinden in bijvoorbeeld Spanje. Bij Agriturismo Son Sant Andreu lopen de geiten over het terrein en kun je het fruit van het land plukken. In de keuken liggen elke dag groenten uit de tuin en ze maken er zelf jam. Dit maakt de gelijkenis groot met een agriturismo in Italië.

Son Sant Andreu is een van de mooiste Finca's van Mallorca en is gelegen op een rustige locatie (half uur van het vliegveld) op het platteland met een prachtig uitzicht. Tegen zonsondergang en opkomst zie je vaak luchtballonnen zweven. Vanaf het grote balkon heb je het best uitzicht. Maar vanaf het enorme zonneterras met zwembad is het zicht ook niet bepaald verkeerd.

Faciliteiten en omgeving

Het historische gebouw dateert uit de 17e eeuw en werd gebruikt als een wijnchateau. Oude schilderijen en meubels herinnert je aan deze tijd. De accommodatie is kleinschalig; zo zijn er  tien slaapkamers verdeeld in drie verdiepingen in totaal, en is er een grote gemeenschappelijke woonkamer en eetkeuken. Tevens zijn er een aantal gedeelte badkamers. In het dorp nog geen drie kilometer verderop (er is helaas alleen een autoweg, geen looppad) kun je boodschappen doen, en leuk uit eten. Ontbijt kun je tegen een meerprijs ook door de gastvrouw en heer laten maken.

De oude boerderij ligt aan de voet van de berg Bonany, een perfecte plek voor wandelingen. Op het terrein staan diverse vijgenbomen en veel cactusplanten. Op meerdere plekken zijn zitjes gecreeërd waardoor je altijd een plek voor je zelf kunt vinden. Het zwembad is niet al te groot, maar voldoet voor een fijne afkoeling. Voor het echte zwemwerk ga je naar de zee zo'n 30 minuten verderop. Parkeren kan gratis voor het huis. De slaapkamers zijn klassiek ingericht zonder al te veel poespas.

Praktische informatie

Je verblijf boeken bij Son Sant Andreu kan simpelweg via Booking.com. Een overnachting kost  55 tot 100 euro per nacht per kamer. De accommodatie ligt op 2 km van de stad Petra en op 43 km van de luchthaven. Son Sant Andreu ligt aan een rustige weg en is alleen te bereiken per auto.  Gratis wifi is aanwezig heeft en verder heeft het huis alles wat je nodig zou hebben (zoals handdoeken).

bijzonder-overnachten-mallorca

bijzonder-overnachten-op-mallorca

Son Sant Andreu

bijzonder-overnachten-op-mallorca

bijzonder-overnachten-op-mallorca

Son Sant Andreu

bijzonder-overnachten-op-mallorca

bijzonder-overnachten-op-mallorca