Wat een verrukkelijke plek is Trinidad in Cuba. Trinidad is zowel een lust voor het oog als een stad waar de vibe een feestelijk festijn is. Op deze plaats wil je eigenlijk niks anders doen dan je laten meevoeren door de muziek en de zon. In Trinidad kun je heel goed relaxen en mensen kijken. Toch zijn ook deze bezienswaardigheden in Trinidad zeker een bezoekje waard.

Tips en Bezienswaardigheden in Trinidad

Trinidad is een theater aan mensen op straat met haar live muziek, lekkere cocktails, oude auto’s. Dat alles ten midden van een schilderachtige entourage waarbij de kleuren lijken te dansen. De gehele stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is daarmee dus al een bezienswaardigheid op zich. Mede dankzij deze status is het een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. De binnenstad is autovrij en asfalt vind je er niet. Daarentegen kom je er wel veel mensen te paard tegen, op de fiets of met en ouderwetse kar. Je hebt het gevoel in dat je in het verleden terecht bent gekomen, dat tegelijk alweer hartstikke hip is geworden.

De stad van Unesco-Werelderfgoed

Het aan de zuidkust gelegen Trinidad staat al 29 jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wanneer je Trinidad binnenloopt snap je ook direct waarom dat zo is. Heb je wel eens reisprogramma’s over Cuba of foto’s van het land gezien, dan denk je waarschijnlijk direct aan wat je hier in Trinidad ziet. En het mooie is dat het allemaal echt is. De meeste gebouwen stammen uit de 18e en 19e eeuw. De handel van het kostbare suiker was toen hetgeen dat de stad rijk maakte. Het is er druk maar toeristen vallen nauwelijks op tussen alle locals die zich ook buiten vermaken. Trinidad behoort dan ook zeker tot de top 10 bezienswaardigheden in Cuba.

Hoewel Trinidad een vrij bescheiden stad is met 65.634 inwoners, telt het de meeste musea per hoofd van de bevolking. Trinidad is – haast vanzelfsprekend – een grote inspiratiebron voor kunstenaars, in de straten en ateliers zie je dan ook regelmatig schilders aan het werk.

➞ Bekijk reizen naar Cuba via De Vakantiediscounter
➞ Bekijk vakanties Cuba via Kras


Lees ook: waarom Cuba zo’n ontzettend karakteristiek land is

cuba-bezienswaardigheden-in-trinidad

Plaza mayor, Museo Romantico & Museo Histórico Muncipal

Plaza mayor is een van de bekendste bezienswaardigheden in Trinidad en het plein waar alle rijkdom van vroeger goed terug te zien in. Ook zijn de meeste bezienswaardigheden om dit hoofdplein van de stad gelegen. Je vind er de kerk van St. Franciscus en het Palacia Cantero en ook liggen Museo Histórico Municipal en Museo Romántico allebei aan de Plaza Mayor. En beide musea zijn gevestigd in herenhuizen die ooit toebehoorden aan rijke families. Als liefhebber van mooie kleurrijke architectuur ben je aan het juiste adres bij  Museo Romántico. Museo Histórico Municipal is een museum dat stilstaat bij de slavenhandel van jaren geleden. Het huis waar het museum in gevestigd is was vroeger (1827 tot 1830) van een slavenhandelaar en burgemeester van de stad.

Adres: 423 Calle Desengaño, Trinidad 62600, Cuba


Cocktails en uitzicht over de stad bij El Tenedor

Een stad vanaf de bovenkant bekijken is meestal niet het eerste wat ik doe. Ik vind het veel leuker me in de stad te begeven. Maar Trinidad van boven bekijken is een ander verhaal. Het uitzicht over de bruine daken, gele muren, groene deuren en de kerk van Sint Franciscus in combinatie met de bergen is buitengewoon. Bij El Tenedor heb je een van de beste uitzichten en bovendien zit je hier midden in de zon, met een mojito voor je neus en een heerlijke Cubaanse live-muziek opperbest. Dit was één van de leukste dingen om te doen in Trinidad.

Adres: 412 Boca, Trinidad, Cuba


Doen in de omgeving van Trinidad

Op Trinidad zul je nooit uitgekeken raken, maar het is zonde om niet ook de omgeving in te gaan. Vanuit Trinidad kun je een aantal dagtrips doen, of langere trips, en lekker de natuur in gaan. Zo zijn er een drietal natuurgebieden die op maximaal 20 kilometer van de stad af liggen. Ben je toe aan verkoeling en een lekker strand? Dan is Playa Ancon – net 10 kilometer ten zuiden van Trinidad – de plek.  De groene Valle de los Ingenios (vallei) 15 kilometer buiten Trinidad is het gebied van de suikerrietplantages. De vallei staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en overblijfselen van de slaventijd zijn er nog goed te zien. Wil je hiken door de tropische jungle? Topes de Collantes is het gebied voor mooie wandelingen tussen de koffieplantages en waar je opzienbarende watervallen met natuurlijke zwembaden tegen komt.


Lees ook: Op avontuur in Cuba: Hiken door de jungle van Topes de Collantes

bezienswaardigheden-in-trinidad

bezienswaardigheden-trinidad

cuba-bezienswaardigheden-in-trinidad

bezienswaardigheden-trinidad

cuba-bezienswaardigheden-trinidad

cuba-trinidad

cuba-bezienswaardigheden-in-trinidad

cuba-bezienswaardigheden-in-trinidad

cuba-bezienswaardigheden-in-trinidad