leukste-wijken-van-barcelona

Barcelona was, na Alicante waar ik Spaans studeerde, de eerste stad die ik echt alleen ontdekte. Drie dagen lang slenterde ik door de stad, at naast Pinxos ook moderne vegetarische gerechten, chillde in  Park Güell en genoot begin januari van het zonnetje. Barcelona is een grote stad dat bestaat uit wijken met een eigen karakter en is een uitstekende keus voor een solo stedentrip. Maar is ook geschikt voor een weekend weg met familie of vrienden: er is namelijk voor iedereen wat te doen. De leukste wijken van Barcelona ligt ik hieronder toe, deze kunnen dienen als handige stadsgids voor je trip!

Leukste wijken van Barcelona


Barcelona behoort tot een van de meeste bezochte steden in Europa en is de populairste stad van Spanje. Mijn favoriete stad is het niet direct maar ik kan er niet precies de vinger op leggen waarom dat zo is. Er is namelijk genoeg te zien en te doen, er zijn leuke wijken, je kunt er lekker eten en er is een fijn strand. Het is de uitgelezen bestemming voor een stedentrip, want Barcelona is een stad met vele kanten.


Barri Gòtic (Gotische wijk)

Ga je naar Barcelona dan zal de wijk Gotic geheid een plek zijn waar je veel komt. Het is, op Praag na, de grootste Gotische wijk van Europa en is juist hetgeen dat Barcelona zo kenmerkt. De donkere steegjes hier doen me denken aan een labyrint welke je ook in Marokaanse steden kunt vinden. Het hoogtepunt van El Gòtic is, letterlijk, de enorme kathedraal van Barcelona. De oudste delen van de stad stammen nog af van de Romeinse tijd, toch is dit deel vooral bekend door de vele bezienswaardigheden, smalle steegjes en gezellige pleinen. De wijk bevindt zich tussen La Rambla en de Via Laietana, tussen de haven van Barcelona en Ronda de Sant Pere. Let wel, de Gotische buurt is één van de drukste gebieden in Barcelona.

  • Hoogtepunten: Romeinse muren, Las Ramblas, de kathedraal van Barcelona, Plaça Reial, de haven
  • Overnachting: Ciutat de Barcelona

Gràcia

Wanneer je een stuk naar boven loopt, of de metro pakt, kom je uit bij de wijk Gràcia. Dit is de meeste alternatieve en creatieve plek van Barcelona. Mede doordat er veel studenten en kunstenaars te vinden zijn. Ook toeristen weten deze wijk wel te vinden, logisch, want Park Güell wil je absoluut niet missen.  De wijk staat verder vooral bekend om de bijzondere architectuur die totaal anders is dan het centrum van de stad. Lange tijd was Gràcia dan ook een onafhankelijk dorp ten noorden van Barcelona.

El Born

Een stukje naast de Gotische wijk vind je de trendy wijk El Born, de buurt met de meest interessante historie en vele ambachten. El Born dateert namelijk al uit de 14e eeuw. Hedendaags is de buurt geliefd bij kunstenaars, artiesten en is het uitgegroeid tot de hipste plek van Barcelona. Zo zijn er veel stijlvolle restaurants, terrasjes en cocktailbars te vinden. Kunstgaleries, designerwinkels en boetieks zijn er tevens in overvloed.

L’Eixample

Een andere hippe wijk in Valencia is L’Eixample, wat in het Catalaans letterlijk uitbreiding betekent. Het is dan ook na El Gòtic, de oudste wijk van Barcelona, en dus de eerste uitbreiding van de stad. Ze maakte er ook direct de grootste wijk van. Echter is deze buurt juist vrij modern met brede boulevards en moderne architectuur, juist omdat deze buurt planmatig is opgezet. Het stikt er van de winkel(ketens) restaurants, parken, musea en Passeig de Gràcia; de duurste winkelstraat van Barcelona.

  • Hoogtepunten: Gaudí, La Sagrada Familia, Passeig de Gràcia, La Pedrera en Casa Battlo
  • Overnachting: Ecozentric

Lees meer: Zien en doen in Valencia en omgeving

mooiste-wijk-barcelona

leukste-wijken-barcelona

2 thoughts on “De leukste wijken van Barcelona”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.