leukste-wijken-van-londen

Londen is een wereldstad en wanneer je Istanboel en Moskou buiten beschouwing laat is Londen de grootste stad van Europa. Het is een van de meest bezochte en drukste steden ter wereld, een beetje voorbereiding voor je trip naar Londen kan daarom geen kwaad. Bij een bezoek aan de stad kun je niet alles in één keer zien en zul je een aantal dingen moeten schrappen. Op de vraag wat de leukste wijken van Londen zijn geef ik hier vast antwoord. Zo weet je waar je je accommodatie kunt boeken en welke plekken je niet mag missen tijdens een stedentrip in een van de tofste steden in Europa.

Leukste wijken van Londen

Elke wijk in Londen heeft zo zijn eigen karakter. Elk buurt is weer anders en juist deze afwisseling maakt de stad zo leuk. De meeste mensen betreden er tijdens een eerste bezoek logischerwijs de hoogtepunten Oxford Street, Picadilly Circus, Londen Eye en Tower Bridge. Zelf zoek ik behalve de bezienswaardigheden ook de rustigere plekken en wijken in Londen uit. Zo vond ik St. Katharine Docks een van de fijnere plekken in de stad. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen in welke wijk je je hotel boekt. Dol op een wat rauwer Londen? Leukste restaurants, of wil je juist wat buiten het centrum verblijven? Dit artikel helpt je kiezen met jouw beste wijk in Londen.

De leukste dingen om (gratis) te doen in Londen
➞ Boek een stedentrip Londen via De Vakantiediscounter

leukste-wijken-londen

Tower of Londen / Shoreditch / St. Katharine Docks / Hoxton

Zoals gezegd is St. Katharine Docks mijn favoriete deel van Londen. Deze kleine haven nabij de Tower Bride is een plek van rust, ondanks de vele leuke restaurants hier. De wijk nabij de Tower of Londen heeft een ideale ligging: het ligt dichtbij de metro, bij bezienswaardigheden en tegelijk in de buurt van rustigere plekken. Shoreditch is momenteel de hipste wijk van Londen, en ligt achter het metrostation van Tower of Londen, aan de oostkant van de stad. Bovendien barst het er van de (internationale) restaurants.

  • Metrostations: Shoreditch High Street, Old Street en Liverpool Street
  • Kleine haven, streetart, veel barretjes en restaurants, Old Spitalfields Market, Brick Lane, hipster wijk Shoreditch
  • Bekijk accommodaties in deze buurt

leukste-wijken-londen

Notting Hill

Nothing Hill vind ik een fijne wijk omdat het er haast sereen is en een bohémien karakter heeft. Je kunt er prachtige huizen kijken die spierwit of juist pastel gekleurd zijn. Hierdoor heeft het niet alleen aantrekkingskracht op rustzoekers zoals ik maar ook op kunstenaars en mensen uit de artistieke hoek. Het is een wijk waar je écht even kunt ontsnappen uit de drukte van Londen. Tegelijk kun je de gezelligheid op zoeken bij Portobello Road, de bekendste straat van Nothing Hill. Dit is de plek om vintage souvenirs en antiek te shoppen. Elke dag is er markt en op zaterdag is deze het allergrootst. Er wordt gezegd dat het ‘s werelds grootste antiekmarkt is met meer dan 1.000 dealers. Bezoekers komen van over de hele wereld om een ​​van de meest geliefde bezienswaardigheden van Londen te ontdekken, die de meest uitgebreide selectie antiek in Groot-Brittannië bevat

leukste-wijk-londen

Southbank en Southwark

Aan de zuidkant van rivier de Theems liggen de wijken Southbank en Southwark. Southbank is de ideale buurt voor wanneer je tussen de bezienswaardigheden wilt zitten. Zo heb je uitzicht op Westminster en de Big Ben, zit je vlakbij Londen Eye en dichtbij het treinstation waar ook de Borough Market te vinden is. De hoogtepunten komen je in deze wijk tegemoet. Sla drie vliegen in één klap en loop een heel stuk langs de rivier via de Queen’s Walk promenade. Vanaf de Tower Bridge kom je aan in Southwark. Oude werven domineren hier het straatbeeld. Het is een rustig deel aan de oostkant van Londen.

  • Metrostations: Waterloo, Borough, London Bridge, Bermondsey
  • Tate Modern, de London Eye, Queen’s Walk, The Shard en Borough Market
  • Accommodaties in deze wijken

leukste-wijk-londen

Soho

Door velen wordt Soho de leukste wijk van Londen genoemd. Een veelzijdige en kleurrijke buurt is het in elk geval. Je vindt er een een smeltkroes van allerlei culturen bij elkaar wat zorgt voor een levendige en trendy sfeer. Soho ligt tussen Oxford Street, Regent Street, Piccadilly Circus, Leicester Square en Charing Cross Road. Shoppen, naar pubs gaan en naar het theater gaan zijn de dingen om te doen in deze buurt. Dans en muziek komen hier samen. Het is niet de meest rustige wijk van Londen maar perfect wanneer je van gezelligheid houdt.

  • Metrostations: Oxford Circus, Tottenham Court Road
  • Regent Street, Carnaby Street, theaters, levendig, China Town, hippie wijk
  • Bekijk accommodaties in Soho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.