Het Griekse eiland Zakynthos bezoek je met name voor de mooie stranden. Er zijn mooie baaitjes, kliffen van kalkrotsen en langgerekte zandstranden. Een veelzijdige strandbestemming dus. Het eiland beschikt over een van de meest iconische stranden van Griekenland en zelfs van Europa. Je hebt vast wel eens een foto gezien van een wit zandstrand met een verroest schip, met op de achtergrond witte rotsen. Dit is het wereldberoemde Ship Wreck Beach. Naast kleine baaien zijn er ook langgerekte stranden op Zakynthos, Vanaf april tot en met oktober is het in elk geval fijn vertoeven. In het najaar is het zeewater lekker opgewarmd.

Mooiste stranden Zakynthos


Vakantie nog niet geboekt? Voordelige pakketreizen vind je bij TUI, Eliza Was Here, Corendon en Sunweb. Om de leukste en minder drukke stranden van Zakynthos bezoeken in een huurauto aan te raden. Sommige stranden liggen afgelegen en moet je smalle weggetjes af. Over het algemeen is rijden niet moeilijk, maar een kleinere auto met automaat is wel handig. Je kunt ook excursies doen maar die zijn vaak erg druk. Het is sowieso aan te raden om een boottrip te doen!

1. Navagio Beach - shipwreck

De bekendste plek van Zakynthos is de baai met het oude scheepswrak. Wanneer je zoekt op Zakynthos zie je direct een foto met het uitzicht op deze indrukwekkende baai. Het enige is dat dit niet een strand is waar je kunt liggen en zwemmen. Je komt er alleen met een boot en tegenwoordig is het strand afgesloten.

Het uitzicht punt is een toeristische plek met een klein uitkijk balkon. Ook staan er de hele dag bewakers rondom de plek. Toch is er een manier op het mooiste indrukwekkende uitzicht te bewonderen! Je kunt deze plek bezoeken na 7 uur en naar een hoger gelegen uitzichtpunt gaan. Hiervoor loop je een stukje door de struiken. Navigeer naar Shipwreck "Flag" View Point. Dit kan alleen wanneer de bewakers weg zijn, anders word je teruggefloten. Verder is er een gratis parkeerplaats en kun je een drankje kopen.

Navagio Beach Zakynthos

Waar zijn de mooiste stranden op Zakynthos?

Xigia Beach

Het water bij Xigia Beach is net wat lichter blauw dan op alle andere plekjes. Er komt wit poeder vanaf de rotsen dat het water ingaat, en door de witte kleur lijkt het water nog blauwer! Het is melkachtig en niet echt helder zeewater, dit komt omdat er in het poeder collageen en zwavel zit. De zwavel is duidelijk te ruiken. Dit heeft overigens een gezonde uitwerking op je huid! Een soort natuurlijke spa dus. Dit kleine strand (wanneer je parkeert kun je zowel links als rechts naar het water) ligt in het oosten van Zakynthos. Er is een mooi klein zandstrand.

Cameo eiland

Een van de meest populaire stranden van  Zakynthos ligt op Cameo Island. Dit is een klein eiland vlak voor de kust bij Agios Sostis. Het eiland is verbonden met een loopbrug en het wordt door vele gezien als een van de mooiste plekjes. Vaak worden er dan ook bruiloften gehouden. Het eiland is een soort rots met een klein strandje. Echter is het is privébezit. Je kunt het wel bezoeken wanneer je vijf euro betaald, hiervoor krijg je een sleutelhanger met foto. Er is wel een beachclub en de sfeer is goed. Zelf vonden andere plekken op Zakynthos vele malen mooier.

⛵ Boek een boottrip Zakynthos

Cameo eiland Zakynthos

schildpadden Zakynthos

Schildpadden eiland - Marathonisi

In de baai van Laganas ligt een bijzonder eiland. Het heeft vanaf een afstand de vorm van een liggende schildpad. Bijzonder omdat hier ook veel schilpadden te zien zijn! De Caretta Caretta schildpad ligt hier haar eieren in het zand. Het is beter om in het broedseizoen niet naar het eiland toe te gaan. Je hebt wel er wel prachtige stranden met helder water.

Porta Roxa Beach

Zakynthos kent bijzondere stranden, vaak kleine baaitjes met rotsen en stenen. Zo ook bij Porta Roxa. Hier heb je een baai waar je heerlijk kunt zwemmen. Direct aan zee - op de rotsen - staan een aantal gratis ligbedjes en een paar schommelde bedjes. Hier kun je relaxen en turen naar de zee. Ook zijn er een aantal planken op de kliffen vastgemaakt waardoor je de perfecte duik het water in kunt nemen. Ook is er een leuke Taverna.

Porto Limnionas Beach

Een van de mooiste en meeste relaxte plekken voor een duik in zee is bij Porto Limnionas Beach. Dit is een smalle baai met prachtig helder water. Er is geen strandje maar je kunt er wel via de rotsen het water in. Of je huurt een ligbedje bij het nabijgelegen restaurant. Bij Porto Limnionas Tavern eet je bovendien lokale Griekse gerechten met een uitzicht over de zee.

Waar verblijven op Zakynthos?

Porto Limnionas Beach

Geheime plekjes Zakynthos

Rustige stranden Zakynthos

Plakaki Beach

De Plakaki rocks behoort tot een van de mooiste plekjes van Zakynthos. Op veel plekken (op Google maps en andere blogs) staat Plakaki omgschreven als 'strand'. Nou zijn er veel plekken op Zakynthos die op een (kiezel) strand lijken maar Plakaki kent echt alleen rotsen Je moet er een stuk voor naar beneden klauteren (draag goede schoenen, met kleine kinderen raden we het niet aan om hier naar toe te gaan). Eenmaal beneden kom je aan op een rotsplateau in het water. Je hebt fantastisch uitzicht over de kustlijn van Zakynthos. Wie wilt kan vanaf de rotsen een duik nemen in het heldere water.

Laganas Beach: het populairste strand van Zakynthos

Laganas is het meest populaire stranden omdat het groot en kindvriendelijk is. Er is een fijn zandstrand dat langzaam afloopt. Er is ondiep water en je kunt er een eigen handdoek op het strand leggen, of een standbedje huren. Er zijn allerlei faciliteiten zoals restaurants en watersport. Dit is overigens ook de drukste plek van Zakynthos. In totaal is de baai van Laganas bijna 9 kilometer lang, echt is een groot gedeelte afgeschermd omdat het hoort bij het beschermde Marine Park. Hier leggen schildpadden hun eieren.

Porta Roxa Beach

Plakaki Beach