Hoe kom je op Porto Santo?

Het is Vanuit Nederland en België niet mogelijk om rechtstreeks naar Porto Santo te gaan. Hiervoor moet je eerst naar Madeira, rechtstreeks met Transavia of TUI - of me een overstap op Lissabon via TAP Portugal. De snelste optie is vanaf Lissabon vliegen naar Porto Santo met TAP Portugal. Maar is het wel aan te raden om Porto Santo te combineren met Madeira. Er gaan wel rechtstreekse vluchten van TUI UK naar Porto Santo.

Vanuit Madeira gaat er dagelijks een ferry. Dit is de Porto Santo Line, met als logo een zeehond. De veerboot vertrekt vanaf Funchal. Het is een luxe boot, met goed restaurant, Algas e Corais (hiervoor kun je online reserveren), maar ook een soort kantine met broodjes en koffie. Je kunt er TV kijken, op een van dekken zitten om naar buiten te kijken of spelletjes spelen. De ferry vertrek een keer per dag. Van Funchal naar Porto Santo om 08:00 en om 19:00 vanuit Porto Santo terug. Op vrijdag gaat de boot om 19:00 (op zondag om 20:00) de haven van Funchal uit, en om 22:30 van Porto Santo naar Madeira. Ongeveer een half uur van te voren moet je bij het schip zijn. Het is slim om een auto/taxi te regelen bij beide havens.

Vakanties Madeira en Porto Santo
Fly en Drive via TUI

TUI-Porto-Santo

Porto-Santo-vakantie

stranden-Porto-Santo

Porto-Santo-Madeira

Porto Santo bezienswaardigheden


Porto Santo is met een lengte van 11 kilometer en breedte van 6 kilometer geen groot eiland. Toch zijn er genoeg bezienswaardigheden en activiteiten. Hoewel Madeira het echte wandeleiland is kunnen de wandelschoenen ook mee naar Porto Santo. Verder beschikt Porto Santo over een van de mooiste golfbanen ter wereld, de mooiste stranden, natuurlijke zwembaden en het bijzondere rotsformaties. Daarover verderop in dit artikel meer.

Pico de Facho

Heb je wel zin in een uitdaging? Beklim dan Pico do Facho, Het hoogste punt van Porto Santo, op 507 meter. Vanuit het uitzichtpunt kijk je uit op de Machico vallei, de bergtoppen in het midden van het eiland, de Verlaten Eilanden en Ponta de São Lourenco. Een fenomenaal uitzicht. Het is totaal anders dan de mistbossen en Lavada's op Madeira maar zeker de moeite waard. In het verleden werd er vanaf dit punt enorme vreugdevuren ontstoken om de bevolking te waarschuwen voor naderende vijandige schepen. Nu is het de plek waar je één van de mooiste uitzichten van Porto Santo kunt bewonderen.

Stranden van Porto Santo

Zeg je Porto Santo dan zeg je goudgele zandstranden. De gehele zuidkust is een lang stuk strand van zo'n 9 kilometer. Het zand hier heeft een goudgele kleur en schijnt een helende werking te hebben. Het fijne zand houdt namelijk heel goed de warmte vast waardoor er veel mineralen en vitamines als jodium, calcium en magnesium in zitten. Er zijn een aantal wellness behandelingen op het eiland waarbij je deel wordt ingegraven. Het zand schijnt goed te helpen bij huidallergieen, spieren en gewrichtsklachten. Vrijwel alle accommodaties beschikken dan ook over een SPA.

Het mooie strand van Porto Santo ziet er aantrekkelijk uit om een middag te spenderen. Het is er rustig en de zee is kraakhelder. Bovendien is het hier hele jaar aangenaam! Er zijn een aantal restaurants en beachclubs, vaak kun je daar ook strandbedjes huren. Pé na Água Restaurante & Beach Bar is bijvoorbeeld een aanrader voor een uitgebreide vis lunch! Het strand van Porto Santo begint bijna bij de haven en loopt door tot Ponta Da Calheta. Zandstranden op Madeira zelf vind je bij Calheta.


Overnachten op Porto Santo

Er zijn niet heel veel accommodaties op het licht bevolkte eiland, maar wel een aantal hele fijne! Allemaal beschikken ze over een fijn zwembad, een spa en liggen dichtbij het strand.

Hotel Porto Santo & Spa

hotel-Porto-Santo

 Beschikbaarheid en prijzen

Pestana Ilha Dourada Hotel & Villas

hotel-Porto-Santo

 Beschikbaarheid en prijzen

porto santo bezienswaardigheden

porto santo weer

Porto-Santo-vakantie

 porto santo vakantie

Huurauto of Jeep tour

Madeira-Porto-Santodoen-op-Madeira

porto santo tui

Natural-Pools-Madeira

Is er strand op Madeira?

The Organ Pipes

excursie-Porto-Santo

Porto-Santo-Portugal

stranden-Madeira