Auto huren zonder creditcard

Kun je een auto huren op reis zonder dat je een creditcard hebt? Een creditcard op reis is altijd handig, maar ik kan me ook voorstellen dat je deze niet hebt (zeker wanneer je vooral in Europa reist). Bij de meeste auto verhuur bedrijven of bestemmingen is een creditcard verplicht, maar er is ook goed nieuws! Je kunt namelijk in sommige gevallen wel een auto huren zonder creditcard. Hoe je dat doet en waar? Je lees het hier.

Auto huren zonder creditcard

Heb je net een vliegticket geboekt naar die ene fantastische bestemmingen en wil je een auto huren maar kom je er achter dat je daarvoor niet op tijd een creditcard hebt? Of sta je misschien al op het vliegveld en sta je daar zonder creditcard? Lees dan snel verder, er bestaat namelijk een kans dat je gewoon zonder creditcard de auto meekrijgt. Hoewel het slim is om een creditcard aan te schaffen van te voren zijn er een paar mogelijkheden waarbij je toch op road trip kunt. Om een creditcard aan te schaffen moet je in elk een bepaald inkomen hebben (geen achterstallige betalingen hebben) en minstens 18 jaar oud zijn.

Een andere reden om een auto zonder creditcard te huren is omdat je creditcard maar een maximaal limiet heeft, heb je voor bijvoorbeeld accommodaties of iets anders ook al je creditcard als borg moeten stellen? Dan kan het zijn dat je dan je limiet bereikt. Dan is het handig dat je dit voor een huurauto niet nodig hebt.

Waarom heb je een creditcard nodig voor autohuur in het buitenland?

Voor veel vakanties en reizen heb je misschien geen creditcard nodig gehad, je kunt immers om veel plekken gewoon betalen met je normale bankpas. Of je partner of reisgenoot heeft een creditcard waardoor het niet nodig was om er zelf een aan te schaffen, todat je een auto wilt huren. Of toch niet? Wanneer je op road trip wilt gaan maken met een huurauto dan dien je altijd een borg af te geven voor de huurauto. Dit doe je vrijwel altijd door middel van een creditcard. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan en er wordt dan een bepaald bedrag 'gerserveerd'  tijdens de periode dat je de huurauto gebruikt. De borg is er voor wanneer je eventuele schade hebt gereden. Een auto is niet zomaar iets en de verhuurder wil zeker weten dat je de auto in zijn geheel terug brengt. Bij vrijwel alle autoverhuurders moet je in het bezit zijn van een credicard met een kreditiet van meer dan 1000 euro. Heb je een studenten creditcard? Dan heb je waarschijnlijk niet genoeg limiet.

Bij welke autoverhuur bedrijven kun je huren zonder creditcard?

Een aantal verhuurmaatschappijen geven een auto mee zonder dat je een creditcard op naam hebt. In Nederland zijn er een aantal bedrijven waarbij dit mogelijk is, zoals bijvoorbeeld Sunny Cars. In het buitenland is het gebruikelijker om zonder creditcard een auto te huren, maar dat weet je dan vaak pas ter plekke. Wanneer je een auto wilt huren zonder creditcard moet je het No Deposit servicepakket boeken bij je huurauto. Sunny Cars heeft het Geen Waarborg pakket welke je makkelijk kunt kiezen tijdens je boeking.

Geen Waarborg pakket van Sunny Cars

Sunny Cars is de enige Nederlandse autoverhuurmaatschappij waarbij je zonder een creditcard op je naam kunt huren. Zij nemen het volledige risico voor de borg over en staan zelf garant voor de verhuurder. Dit is een extra service pakket en hier betaal je wel iets meer voor. Een huurauto zonder waarborg is nog niet in alle vakantielanden beschikbaar, maar wel op de meeste zonnige en meest popualire bestemmingen. Tijdens je boekingsproces zie je in stap 2 de optie 'Geen Waarborg' waar mogelijk. Dan worden alle huurauto´s getoond waarbij het mogelijk is deze zonder waarborg op te halen. Het is wel belangrijk om daarna vooraf te registreren via een registratielink. Die ontvang je na het maken van je reservering in je mail. Alleen met een volledig ingevuld registratieformulier kan de boeking namelijk helemaal bevestigd worden (doe dit uiterlijk 48 voordat je de auto wilt ophalen, maar beter eerder). Het kan ook zijn dat je niet bij alle typen auto kunt huren zonder creditcard, maar dan zie je deze optie ook niet. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met Sunny Cars. Wanneer je een auto huurt zonder creditcard betekent dit niet dat je vrij wordt gesteld van eventueel schade. Deze komen via Sunny Cars middels een factuur alsnog bij je terecht.

➞ Huur een auto zonder creditcard via Sunny Cars

auto-huren-zonder-creditcard

auto-huren-zonder-creditcard

huurautoz-zonder-creditcard

Bestemmingen waar je een auto kunt huren zonder creditcard

Je kunt helaas nog niet op alle bestemmingen een auto zonder creditcard huren, maar Sunny Cars is er wel mee bezig om dit in steeds meer landen uit te rollen. Wil je een roadtrip maken in de landen aan de Mediteraanse zee? Dan kan dit zeker zonder creditcard. Maar ook is dit mogelijk op bijvoorbeeld Curaçao. Hieronder alle bestemmingen waar je zonder creditcard een huurauto kunt reserveren. Tip: Houd de website van Sunny Cars in de gaten, het kan zomaar zijn dat er landen bij komen.

  • Spanje (ook Mallorca, Ibiza)
  • Portugal (ook Madeira)
  • Griekenland (vaste land en populaire eilanden zoals Kreta en Corfu)
  • Canarische Eilanden
  • Curaçao

Meer tips voor autohuur in het buitenland (met en zonder creditcard)

Ben je aan het kijken voor een vakantie en wil je graag een auto huren? Of je nu een auto wilt huren op reis in Portugal, Kroatie, Spanje of Cuba, er zijn altijd een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Een auto huren op reis op zich zo geregeld, zeker wanneer je weet waar je op moet letten.

Wanneer mag je een auto huren in het buitenland?

Niet alle landen hebben dezelfde regels betreft het verhuren van een auto, toch zijn er een aantal algemene regels die op de meeste bestemmingen van toepassing zijn. Uiteraard moet je altijd in het bezit zijn van een geldig rijbwijs. In sommige landen heb je een internationaal rijbewijs nodig. Dit is een vertaling van je rijbewijs in een andere taal. Dit heb je nodig buiten de Europse Unie en kun je onder andere kopen bij de ANWB. Daarnaast speelt ook je leeftijd mee, wanneer je een auto wilt huren in het buitenland, en hoe lang je al in het bezit bent van een rijbewijs. Soms moet je minimaal 25 jaar zijn bijvoorbeeld en in veel gevallen moet je minimaal twee jaar kunnen rijden. Bij sommige auto verhuurders is het mogelijk om een zogenoemd; “Under Age” pakket af te sluiten tegen extra betaling. Op die manier kan je ook als je jonger bent toch gebruik maken van een huurauto.

Verzekering huurauto

Wanneer je ter plekken of van te voren online een huurauto wilt reserveren krijg je te maken met vragen over verzekeringen. In Nederland en in Europa is een WAM-verzekering verplicht om te hebben. Buiten Europa moet je ook altijd even controleren of je dit nodig hebt. Vaak vragen verhuurders of je een extra verzekering wilt afsluiten. Wanneer je bij Sunny Cars een auto huurt of je dit nooit te doen. Bij Sunny Cars huur je namelijk altijd all-in. Je hebt dus ook nooit onverwachtse extra kosten. Wat mij betreft is dit een van de beste tips voor een auto huren in het buitenland.

➞ Review Sunny Cars

Close