tips-auto-huren-costa-rica

Op verreweg de meeste reizen die ik maak huur ik een auto. Een roadtrip maken is dan ook mijn favoriete manier van nieuwe plekken ontdekken. Een auto huren doe ik vrijwel altijd via Sunny Cars. Wil je binnenkort een auto huren op reis en wil je misschien ook een auto huren via Sunny Cars? In dit artikel deel ik mijn ervaring met Sunny Cars. Is Sunny Cars bijvoorbeeld duur? Wat zijn de voordelen en zijn er ook nadelen? Hoe zit het met de autoverzekering?

Een auto huren via Sunny Cars

Een auto huren in het buitenland geeft vele voordelen en bijna iedereen doet het wel eens. Toch moet je altijd goed opletten wanneer je een auto wilt huren, je hebt tenslotte te maken met iets kostbaars en moet een auto vooral veilig zijn. Bovendien komt er ook aardig wat papierwerk bij kijken. Er zijn heel wat aanbieders die een auto verhuren in het buitenland dus het is heel begrijpelijk dat het lastig is om een verhuurder te kiezen. Zelf ben ik jaren geleden in aanraking gekomen met Sunny Cars en sindsdien heb ik vele roadtrips gemaakt. Met een huurauto van Sunny Cars maakte ik een rondreis Slovenië, huurde ik een auto op Mallorca, toerde door Portugal, reed ik rond in Toscane en Puglia, maar ook door bijvoorbeeld Marokko en Costa RicaMijn ervaring met Sunny Cars is tot nu toe altijd goed geweest. En als er iets was dan was dat met één telefoontje opgelost.

Over Sunny Cars

Sunny Cars is een bedrijf in Nederland, maar is ook vanuit het buitenland altijd bereikbaar. De laatste jaren is Sunny Cars uitgegroeid tot de grootste autoverhuurder van ons land. Ze hebben zelf geen auto’s maar verhuren via lokale autoverhuurders zoals Hertz, Thrifty, en Europecar. Doordat ik de afgelopen jaren veel via Sunny Cars heb gehuurd weet ik waar ik aan toe ben qua kosten en verzekering. Een voordeel van een auto huren bij Sunny Cars is dat je dit via een Nederlandse organisatie doet die altijd bereikbaar is maar ook dat verzekeringen standaard zijn inbegrepen bij de verhuurprijs.

Online een auto reserveren kun je vooraf eenvoudig via de website doen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen wat voor type auto, je wilt gebruiken of je navigatie nodig hebt, een extra bestuurder wilt en je kunt zelfs je CO2 uitstoot compenseren. Wat maakt Sunny Cars anders dan andere verhuurders? Behalve dat Sunny Cars een klant-vriendelijke en betrouwbare partij is, bieden ze iets extra’s. Op het eerste gezicht lijkt Sunny Cars misschien niet de goedkoopste, maar je bent wél altijd verzekerd van een goede auto met all-in verzekering. Zij zijn een van de weinigen (of enige?) die all inclusive autohuur aanbieden. Wanneer je een auto huurt krijg je een prijs te zien, vaak komen er daarna nog allerlei kosten bij. Bij Sunny Cars is dat niet het geval.

All-in autohuur 

Wanneer je een auto huurt moet je deze altijd goed verzekeren. Stel je voor dat er een kras op de auto komt, de ruit barst of dat de auto gestolen wordt? Mocht je hier niet voor verzekerd zijn dan kan het wel eens een hele dure vakantie worden. Ten alle tijden raad ik daarom aan om je goed te verzekeren als je een auto huurt op reis. Wanneer je via Sunny Cars huurt ben je standaard alles inclusief verzekerd. Je hoeft later dus niet te gaan zoeken naar aparte verkeringen. Het kan wel eens voorkomen dat lokale autoverhuurders je nog wat willen aansmeren. Met een huurauto via Sunny Cars hoef je daar dus niet op in te gaan en kun je met een gerust hart de weg op.

auto-huren-Sunny-Cars

De voordelen van een auto via Sunny Cars

Wat zijn de grootste voordelen van een huurauto via Sunny Cars? Voor het gemak zetten we ze hieronder op een rij.

 • Alle verzekeringen zijn altijd inbegrepen
 • Duidelijke en all-inclusive prijs
 • Terugbetaling eigen risico bij schade
 • Met de Flexservice kun je je reservering wijzigen en gratis annuleren 
 • Er staat 24 uur per dag een Nederlandstalige klantenservice voor je klaar
 • Je kunt ongelimiteerd aantal kilometers rijden
 • Vaak mogelijk om zonder creditcard een auto te huren
 • Mogelijkheid tot snelle service bij de luchthaven
 • Optie om je auto ergens anders in te leveren

Nadelen

Zijn er dan geen nadelen aan Sunny Cars? Tot nu toe heb ik zelf maar weinig punten van kritiek kunnen vinden. Het is in elk geval aan te raden om op tijd te reserveren. Sunny Cars is afhankelijk van hun verhuur partners ter plaatse en van het aanbod. De laatste tijd in Sunny Cars enorm populair geworden waardoor er veel auto’s worden verhuurd. Het is daarom slim om ruim van te voren een auto te huren om verzekerd te zijn van de gewenste auto voor een vriendelijke prijs. Ook huur je via Sunny Cars meestal type auto en kun je dus niet exact een auto uitkiezen die je zou willen. Alleen op een klein aantal bestemmingen kun je je favoriete model reserveren.

Landen waar je een auto kunt huren via Sunny Cars

Sunny Cars groeit nog steeds en inmiddels kun je in meer dan 120 landen over de wereld een auto via hen reserveren. Dit zijn vrijwel alle landen in Europa, en niet alleen de populaire vakantielanden. Ook op bestemmingen zoals Albanië, Litouwen, Bosnië en Herzegovina, Georgië, Servië en IJsland kun je een huurauto boeken. Ook op de meeste verre oorden kun via Sunny Cars huren. Denk bijvoorbeeld aan Taiwan, Mexico, de Seychellen, Tunesië, Ecuador, Wit Rusland, Oman, Jamaica en Tanzania. Waar zit Sunny Cars nog niet? Op de Faeröer eilanden, Mongolië, Gambia en Madagaskar zul je voor nu een alternatief voor moeten zoeken.

Verzekeringen

Als we het hebben over all-in auto verzekering, welke verzekeringen worden hiermee bedoeld? Met een huurauto via Sunny Cars heb je maar liefst vier verzekeringen:

 • WA verzekering
 • Schadeverzekering
 • Diefstalverzekering
 • Glas-, banden-, bodem-, dakschade

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) dekt schade aan derden. Dit kan zijn dat er iemand (persoonlijk) schade heeft door jouw toedoen. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan de auto. Dit zijn andere schades dan aan de banden, ruiten, de bodem of het dak van de auto, want hier is een aparte verzekering voor. Als laatst ben je via Sunny Cars standaard verzekerd tegen diefstal.

Auto huren zonder creditcard

Wanneer je op roadtrip wilt met een huurauto dan dien je altijd een borg af te geven voor de auto. Dit doe je vrijwel altijd door middel van een creditcard. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan en er wordt dan een bepaald bedrag ‘gerserveerd’  tijdens de periode dat je de huurauto gebruikt. Bij vrijwel alle autoverhuurders moet je in het bezit zijn van een creditcard met een krediet van meer dan 1000 euro. Heb je een studentencreditcard? Dan heb je waarschijnlijk niet genoeg limiet. Wanneer je een auto huurt via Sunny Cars kan dit in sommige gevallen ook zonder creditcard. Deze service wordt het ‘Geen waarborg pakket‘ genoemd.

Geen Waarborg pakket van Sunny Cars

Sunny Cars is de enige Nederlandse autoverhuurmaatschappij waarbij je zonder een creditcard op je naam kunt huren. Zij nemen het volledige risico voor de borg over en staan zelf garant voor de verhuurder. Dit is een extra service pakket en hier betaal je wel iets meer voor. Een huurauto zonder waarborg is nog niet in alle vakantielanden beschikbaar, maar wel op de meeste zonnige en meest popualire bestemmingen. Tijdens je boekingsproces zie je in stap 2 de optie ‘Geen Waarborg’ (waar mogelijk), deze klik je dan aan. Vervolgens worden dan alle huurauto´s getoond waarbij het mogelijk is deze zonder waarborg via een creditcard op te halen. Landen waar je op dit moment zonder creditcard een auto kunt huren zijn Spanje (ook Mallorca en Ibiza), Portugal (ook Madeira), Griekenland (vaste land en populaire eilanden zoals Kreta en Corfu), De Canarische Eilanden en Curaçao.

sunny-cars-ervaring

Review: mijn ervaring met Sunny Cars

In de afgelopen jaren heb ik inmiddels wel meer dan tien keer een auto gehuurd via Sunny Cars. En in de toekomst zal ik dat ook weer doen. Je kunt dus wel stellen dat mijn ervaring goed is. Het reservringssysteem is prettig en ook het contact per mail of telefonisch is makkelijk. In de huidige, onzekere tijd kun je flexibel (om)boeken of annuleren. Hoewel mijn algemene ervaring dus naar alle tevredenheid is, kan je ervaring per bestemming verschillen. Sunny Cars probeert de beste verhuurders te selecteren maar blijven afhankelijk van ondernemers ter plaatse en de regels van verschillende landen.

Mijn ervaring in met Sunny Cars in Portugal

In Portugal heb ik meerdere keren een auto gehuurd. De eerste keer was alweer tien jaar geleden in Porto. Bij de luchthaven van Porto kun je heel dichtij je huurauto ophalen. Toentertijd beschikte ik over een studenten creditcard waar het limiet helaas te laag op was (ik had zelf de voorwaarden niet goed gelezen). Hierdoor kun ik de auto niet meekrijgen. Na kort schakelen met Sunny Cars was het wel mogelijk om de waarborg af te kopen door middel van het service pakket. Ik was dus wat extra kosten kwijt maar kon gelukkig wel met een huurauto op pad.

Tijdens een vakantie in de Algarve werd mijn vlucht ineens gewijzigd van de ochtend naar de avond. Heel fijn een middag extra, maar we hadden afgesproken om de huurauto ‘s ochtends weer bij het vliegveld in te leveren. Na een telefoontje was het zo geregeld dat we de auto later op de dag, aansluitend aan onze vlucht, konden inleveren!

Mijn ervaring met Sunny Cars in Griekenland

De huurauto ophalen in Athene ging eigenlijk heel erg soepel. We kregen zelfs een upgrade van type auto. Ons gekozen type was niet meer beschikbaar maar wanneer dit het geval is krijg je dus altijd een betere auto. Overigens is een auto met sterke motor zeker een aanrader wanneer je een roadtrip Peloponessos maakt. Ook heb ik rondgereden op Skiathos, Chios en Corfu en wanneer ik door een bergachtig landschap ga rijden kies ik het liefst voor een auto met automaat.

Mijn ervaring met Sunny Cars in Italië

Op Sardinië en op het vaste land van Italië heb ik via Sunny Cars een auto gehuurd. In Italië moet je niet gek opkijken dat je een auto met krasjes krijgt (altijd van te voren checken of ze dit op het formulier hebben staan). In Italië rijden ze niet altijd heel netjes en scheuren ze door de smalle straatjes heen. Zeker op Sardinië krijg je ook te maken met dieren op de weg en mensen die te hard rijden. Het is slim om zeker in Italië van te voren extra foto’s te maken van je auto, ook al ben je daar met Sunny Cars voor verzekerd.

Mijn ervaring met Sunny Cars in Costa Rica

Na een lange vlucht vanuit Nederland en een overstap in Panama kwamen we aan op San Jose in Costa Rica. Hoewel het avond was (en voor ons gevoel midden in de nacht) kozen we er toch voor om direct een huurauto op te halen. Met een shuttlebus werden we naar een tijdelijke locatie van de verhuurder gebracht, ongeveer een kwartier rijden. Hier stond een modern gebouwtje waar we alle formulieren moesten doornemen en tekenen. Hoewel je van te voren veel invult en de auto klaar staat hebben we ruim een half uur moeten wachten voordat we de auto mee konden nemen. Het inleveren daarentegen was binnen vijf minuten gedaan. In Costa Rica is het een aanrader om een 4×4 te huren wanneer je een roadtrip gaat maken. Lees hier meer over een auto huren en rijden in Costa Rica.

Mijn ervaring in met Sunny Cars in Marokko

Door Marokko heb ik twee keer een roadtrip met de auto gemaakt. De eerste keer was in het noorden en we huurde een auto vanuit Fez. In de Marokkaanse steden zet je je auto buiten de Medina, op een betaalde parkeerplaats. Nadat wij twee nachten in Fez hebben geslapen – en de auto niet hebben gebruikt – wilde we doorrijden naar de volgende bestemming. Alleen, de auto startte niet meer want de accu bleek leeg. Toen hebben we gebeld met Sunny Cars om te vragen wat we het best konden doen. Helaas was het vanuit de verhuurder toen niet mogelijk om ons direct te helpen. We hadden heel wat uurtjes moeten wachten op hulp, gelukkig kregen de locals onze auto met startkabels en duwen toch snel aan de praat. Van te voren werd door de verhuurder gezegd dat we onze auto schoon moesten afleveren. In voorwaarden van Sunny Cars staat dat dit niet hoeft (schoonmaak inbegrepen) en dit hebben we daarom dus ook niet (uitgebreid) gedaan.

De tweede keer een auto huren in Marokko ging vrijwel probleemloos. Toen kregen we een semi-hybride auto aangewezen. Op lange stukken reden we automatisch elektrisch en dat was echt een chille ervaring! We maakten tijdens deze reis gebruik van de ‘one-way’ service van Sunny Cars. We haalden de auto op in Agadir en leverde deze in Marrakech weer in.

Auto huren tips

Wat moet je nog meer weten voordat je een auto gaat huren via Sunny Cars? Uiteraard heb je een rijbewijs nodig maar wat zijn andere punten die van belang zijn?

 • Controleer hoelang je in het bezit moet zijn van een rijbewijs, dit verschilt per land
 • Is je Europese rijbwijs voldoende of heb je een internationaal rijbewijs nodig? (Check ANWB)
 • Check wat de minimale leeftijdsgrens is om een auto te mogen huren, ook dit is per land weer anders
 • Bekijk wat het limited is op je creditcard (moet minimaal 1000 zijn)
 • Bedankt van te voren wat voor type auto je nodig hebt (automaat, extra bagageruimte, airco, sterke motor, 4×4)
 • Neem bij het ophalen van de auto al je reserveringspapieren mee, je rijbewijs en legitimatie.
 • Voor losse navigatie en andere services betaal je extra
 • De auto breng je (vrijwel altijd) met volle tank weer terug.

Kortingscode Sunny Cars

Sunny Cars geeft een enkele keer korting op hun autoverhuur. Het kan zijn dat je ook een voordelige prijs krijgt wanneer je een vakantie hebt geboekt via een van hun partners. Ben je lid van de ANWB? Dan krijg je soms een korting van ongeveer 10%.

huurauto-sunny-cars

11 thoughts on “Mijn ervaring met een huurauto via Sunny Cars”

 1. Dit is een ‘meant to be’ winactie en super voor als je bewust met het geld op vakantie moet omgaan.
  In september ga ik samen met mijn vriend naar Madeira; bucketlist dingetje ?
  Natuurlijk hoort daar een huurauto bij en natuurlijk van sunny cars! Als studentzijnde zou dit een ideal cadeau zijn ?

 2. Mijn vriend en ik willen in augustus nog weg, maar hebben nog geen specifieke plannen! Een roadtrip door Noorwegen staat al jaren bovenaan mijn wensenlijstje, maar Noorwegen is duur!! Een tegoed voor een huurauto kunnen we dus heel goed gebruiken, wie weet bewandelen wij dan dit jaar eindelijk de bergen van Noorwegen!!

 3. Liefde voor roadtrips! <3 Mijn vriend en ik willen een paar dagen naar Italië in oktober (o.a. vanwege een restaurant haha!) en dan komt dit wel heel goed uit!

 4. Wat een leuke actie! Zou super zijn! We gaan in oktober (dus nog precies op tijd voor de actie!) richting de balkan, waarschijnlijk Montenegro en Bosnië of Servië. Een huurauto is dan ideaal!!

 5. Al 2x een auto gehuurd bij Sunny Cars en beide keren zeer tevreden. Nieuwe auto, snelle afhandeling en goede service.
  Een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.