Met het zomerseizoen in aantocht kunnen we uitkijken naar het leven op flipflops, korte broeken, jurkjes en andere luchtige kleding. Of dat nu in Nederland of in het buitenland is. Elk jaar komt het sport en lifestyle merk Protest met toffe zomer items. Ik koop er niet alleen mijn wintersportkleding en zwem/supkleding maar ook kleding voor het dagelijks leven. Onlangs is de zomercollectie Protest 2024 uitgekomen en we mogen een kortingscode geven voor alle lezers! Van vrolijke tunieken voor het op het strand, korte broeken voor elk moment tot bloemige bloesjes of een stoere top met print.

Zomercollectie Protest 2024


Protest is een Nederlands kledingmerk dat is opgericht door een groep snowboarders. In eerste instantie met name gericht op kleding voor boarders op de pistes en op het water, maar tegenwoordig is het een allround-lifestyle merk. De kleding is perfect voor na het wakeboarden maar ook als je niet van plan bent om een sportieve activiteiten te ondernemen is de zomercollectie van Protest een dikke aanrader.

Met de code - foodtravelphotography10 - krijg je 10% korting op de hele collectie

Protest werkt met de meeste innovatieve partners in mode en textiel, waardoor ze de beste stoffen kunnen gebruiken. Ook draagt Protest bij een een duurzamere industrie. De surf en sup kleding van Protest is bijvoorbeeld sinds 2020 vrij van PFC. Dit werd gebruikt om de stoffen waterafstotend te maken, het nadeel is dat de gemaakte chemicaliën niet van nature voorkomen in ons milieu, waardoor ze niet afbreekbaar zijn. Inmiddels heeft Protest dus een beter alternatief gevonden! De kleding van Protest is veelal gemaakt van duurzame stoffen, bamboe, organisch katoen en zelfs van gerecyclede plastic PET-flessen.

➞ Lees alles over suppen
➞ Paklijst voor het kamperen

protest zwemkleding

Protest mannen

Sport en lifestyle kleding trends dames

Opvallende prints, strepen, kleurenblokken, lekker zittende loungewear, zwierige jurkjes, dierenprintjes en beachy vibes. Door de zomercollectie van Protest heb ik nóg meer zin om op reis te gaan. Gelukkig kunnen we zodra het kwik in Nederland boven de 20 °C uitkomt ook rondlopen in shorts of rokjes.

Kleding voor een zomerse vakantie

Of je nu op reis gaat naar het mooie Griekenland, gaat surfen in Costa Rica, het relaxte Portugal of lekker in eigen land blijft, je favoriete producten en kleding neem je graag mee. Dames kleding van Protest heb ik vrijwel altijd in mijn koffer zitten. Uiteraard bikini's maar daarnaast ook een wetsuit of surf t-shirt en zomerkleding zoals een jurkje en luchtige t-shirts. Niet alleen omdat ik ze leuk vind, maar ook omdat het praktisch is. De kleding is namelijk licht, neemt nauwelijks ruimte in en kun je op elk moment dragen.

Protest kleding

bikini Protest

SUP en surf -kleding 

Suppen, ook wel staand peddel surfen (stand up paddle), is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en ook in Nederland kun je goed het water op, zeker met de juiste sup kleding. De meeste van ons gaan in de zomer suppen, maar ook dan is het fijn om speciale sup kleding te dragen. Om je te beschermen tegen de zon bijvoorbeeld. Sup kleding is speciaal gemaakt om lekker in te bewegen, sneldrogend en tegelijk beschermend tegen de zon. Vorig jaar tijdens het snorkelen en windsurfen op Bonaire was een wetstuit echt onmisbaar. De surf en sup kleding van Protest voldoet hier wat mij betreft zeker aan en is sinds 2020 vrij van PFC.

Protest kortingscode

Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar kleding voor deze zomer! Met de code - foodtravelphotography10 - krijg je 10% korting op alle producten van Protest Sportswear, zowel op de oude als op de nieuwe collectie. Deze code is geldig tot en met 31-10-2024.