Wil je een auto huren op La Palma? Wat ons betreft is dat zeker aan te bevelen. La Palma is het groenste eiland van de Canarische eilanden, perfect om wandelingen te maken, je kunt er ook stadjes bezoeken, naar het strand en lekker uit eten. Maar dan is een huurauto wel zo handig. Er zijn redelijk wat bussen, maar die gaan niet naar alle mooie plekjes of naar wandelroutes. Daarom huurden we een week lang een auto op La Palma.

Auto huren op La Palma, tips en ervaring


Waar denk je aan bij het eiland La Palma? Waarschijnlijk aan vulkanen, veel natuur en zwarte stranden. La Palma heeft de meeste natuur van de Canarische eilanden. Bovendien is het toerisme kleinschaliger dan bijvoorbeeld op Tenerife. Toch kun je eenvoudig een pakketreis La Palma boeken met bijvoorbeeld TUI. Daarnaast huur je dan een auto op La Palma.

Waarom een auto huren op Palma?

La Palma is geen groot eiland, slechts 42 kilometer lang en 24 kilometer breed, en e rijden veel lokale bussen. Toch raden we het aan om zelf een auto te huren. Het eiland kent namelijk vele afgelegen plekken, zoals een voormalig vissersdorp in een grot, of een kloofwandeling door een vulkaan. Voor bussen is het onmogelijk om hier naar toe te rijden vanwege de smalle wegen en vele bochten. Ze kunnen gewoonweg deze wegen niet rijden. Naar andere plekken zou je er bovendien dan erg lang over doen. Een taxi bestellen is een optie maar de teller loopt snel op. Met een huurauto heb je meer vrijheid. De wegen op La Palma zijn goed en rustig. Het is bijvoorbeeld niet eng om zelf te rijden op La Palma.

Wat kost een auto huren op La Palma?

Misschien wel de belangrijkste vraag; wat betaal je voor een huurauto? Dit hangt van een aantal factoren af waar je wel of geen invloed op hebt. In het hoogseizoen zijn er meer mensen en minder auto's, waardoor de prijs van huurauto's omhoog gaan. Een voordeel van La Palma is dat er het hele jaar mensen afreizen naar dit Canarische eiland en dat het niet overloopt met toeristen. De prijzen voor een auto zijn dus vrij stabiel. Maar hoe eerder je boekt hoe voordeliger het is.

 1. Wanneer ga je op reis? Vakantieperiode of laagseizoen?
 2. Hoe ver van de voren reserveer je een huurauto?
 3. Welk type auto kies je?
 4. Kies je voor 1 of meerdere bestuurders?

Zelf kiezen we er altijd voor om vroeg van te voren in Nederland een auto te huren. Via Sunny Cars of EasyTerra. We vergelijken daarom deze twee autoverhuur maatschappijen. Gemiddeld betaal je voor een week autohuur op La Palma €200,- voor een kleine auto. Dit is dus nog geen €30,- per dag. Je kunt er ook voor kiezen om een pakketreis te boeken inclusief huurauto, bijvoorbeeld via TUI of Eliza was Here. Het is in elk geval niet nodig om een speciale auto zoals een 4x4 te huren. Een auto met automaat kan wel prettig zijn.

Huurauto via Sunny Cars


 • Verzekeringen standaard inbegrepen dus geen extra kosten
 • Tot 1 uur van te voren gratis annuleren
 • 24/7 Nederlandse klantenservice
 • Meer dan 120 landen

Auto huur EasyTerra


 • Budget, Worry Free of Premium autohuur
 • Onafhankelijke prijsvergelijker
 • Gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang
 • Laagsteprijsgarantie
 • 24000+ ophaallocaties over de hele wereld

 

La Palma bezienswaardigheden met auto

Bij deze grot kun je alleen met een huurauto komen

wegen-la-palma

Mooie wegen op La Palma!

Autoverhuur La Palma

Je kunt op verschillende plekken op La Palma een auto huren. Op de luchthaven en in de grotere steden Los Cancajos en hoofdstad Santa Cruz. Ook kun je er voor kiezen om een huurauto op je aderes te laten afleveren. Zelf vinden we het praktisch om direct bij aankomst een auto op te halen. Zo kun je direct naar je accommodatie toe, boodschappen doen en wellicht een restaurant op zoeken.

Via Sunny Cars krijg je aan aantal dagen van te voren een mail waarbij je al extra gegevens kunt doorgeven. Het is slim om dit te doen zodat je bij de balie sneller klaar bent. Dit kun je tot 48 uur van te voren doen. Wanneer je een auto huurt laat je je rijbewijs en creditcard zien. Er wordt een bedrag van je creditcard vast gezet welke dient als borg. Ook moet de verhuurder laten zien welk schade de auto al heeft. Loop dit zelf goed na en maak foto's. Daarna onderteken je het contract. Let ook altijd op de tankregeling. Krijg je een volle tank en lever je deze ook weer vol in?

Auto huren La Palma airport

De luchthaven van La Palma is niet groot en direct bij de bagageband zie je de verschillende verhuurmaatschappijen. Ga in rij staan van de verhuurder die op je reisdocumenten staat, in ons geval was dit Thrifty Car Rental/Hertz. Bij je boeking kun je je vluchtnummer doorgeven, een verhuurder is er dan van op de hoogte mocht je vlucht vertraging hebben. Nadat je de papieren gecontroleerd en getekend hebt krijg je de sleutel en aanwijzingen waar de auto staat. Er loopt niemand met je mee, maar je pakt een lift naar beneden. Controleer of alle schade van de auto staat aangegeven op het formulier. Onze ervaring is dat er vrij veel schade is, maar hier wordt niet moeilijk over gedaan. Daarna kun je makkelijk de parkeergarage uitrijden en kan de vakantie beginnen. Op dezelfde plek lever je de auto weer in.

vulkaan La Palma

La Palma TUI met huurauto

Auto huren Santa Cruz

Liever een auto huren vanaf de hoofdstad? In Santa Cruz (niet te verwarren met Tenerife) is het lastig om te rijden door de smalle straatjes. Bovendien is het eenrichtingverkeer en staan er overal auto's langs de weg. Wel kun je makkelijk net buiten het centrum parken. Santa Cruz ligt slechts 10 minuten rijden van de luchthaven. Maar je kunt ook zeker een auto huren in Santa Cruz, bij de haven of terminal. Wellicht kom je aan met een cruiseschip en wil je in een dag meer zien van het eiland.

Sunny Cars La Palma

Sunny Cars is al 30 jaar specialist in autohuur en de laatste jaren zijn ze uitgegroeid tot een van de bekendste en grootste autoverhuurders van ons land. Het bedrijf onderscheid zich van andere verhuurders door standaard alle verzekeringen er bij te doen. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over bijvoorbeeld schade (deze kun je achteraf declareren), en kun je niet vergeten een verzekering af te sluiten. Sunny Cars hanteert all-inclusive prijzen, de prijs die je ziet is de prijs die je betaald. Ze verhuren via lokale autoverhuurders zoals Hertz, Thrifty, en Europecar. Daarnaast is Sunny Cars altijd bereikbaar en krijg je iemand aan de telefoon die Nederlands spreekt. Op La Palma is Sunny Cars een grote partij, ook TUI en Eliza was Here werken samen met Sunny Cars.

Vakantie la Palma met huurauto

Via diverse vakantieaanbieders kun je een pakketreis naar La Palma boeken, en daar ook een huurauto bij reserveren. Bij Eliza was Here zit een huurauto altijd inbegrepen, wel zo makkelijk. Via TUI kun je in het menu selecteren op inclusief huurauto of optionele huurauto. Ook Sunweb biedt vakanties naar La Palma inclusief huurauto aan.

roadtrip-la-palma

sunny-cars-la-palma

Wanneer kan je een auto huren?

Welke leeftijd moet je minimaal hebben als je een auto wilt huren? Kun je een auto huren zonder creditcard? Welk rijbewijs is noodzakelijk?

Om een auto te kunnen huren in Spanje en dus ook op La Palma dien je een ID bewijs (of paspoort) bij je te hebben, de reisbescheiden van je huurauto, een creditcard op eigen naam* en vanzelfsprekend ook je rijbewijs. Een normaal Nederlandse rijbewijs (of Europees) is voldoende, hiervoor hoef je geen internationaal rijbewijs aan te vragen.

Op de Canarische eilanden geldt vaak dat je 21 jaar moet zijn en minimaal één jaar je rijbewijs moet hebben om een auto te kunnen huren, maar verhuurders kunnen zelf de regels bepalen. De leeftijdsgrens hangt daarbij af van het type auto. Ben je jonger dan kan het zijn dat je een jonge-bestuurderstoeslag moet betalen. Een verzekering is voor jonge bestuurders vaak ook duurder.

Auto huren zonder creditcard

Wanneer je een roadtrip wilt gaan maken dan dien je altijd borg af te geven voor de huurauto. Dit doe je door middel van een creditcard. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan en er wordt dan een bepaald bedrag 'gereserveerd' tijdens de periode dat je de huurauto gebruikt. Bij ons was dit een bedrag van € 400,-. Maar Sunny Cars is de enige Nederlandse autoverhuurmaatschappij waarbij je ook zonder een creditcard op je naam kunt huren. Zij nemen het volledige risico voor de borg over en staan zelf garant voor de verhuurder. Dit is een extra service pakket en hier betaal je wel iets meer voor, maar het is in elk geval mogelijk om op La Palma een auto te huren zonder creditcard.

Hoe zijn de wegen op La Palma?

Op het eiland zijn ze momenteel bezig om de wegen aan te pakken. Op het grootste deel van La Palma heb je gloednieuw asfalt-wegen waar je probleemloos over kunt rijden. Op sommig plekken kun je te maken krijgen met werkzaamheden. Dan wordt een weg tijdelijk of deels afgesloten. Je kunt het best bij je hotel informeren hierover. Verder hebben we geen slechte wegen meegemaakt, de wegen die niet vernieuwd zijn, zijn goed begaanbaar. Ook de steile bergwegen.

Het landschap waar je door heen gaat is werkelijk prachtig. Je maakt bochten door de groene heuvels, langs vulkanen, langs uitgehakte lava, door bossen en langs de zee. Op Madeira heb je veel tunnels maar op La Palma maar weinig, auto rijden is hier een ervaring op zich!

Vulkaanuitbarsting La Palma

In 2021 is een vulkaan uitgebarsten op La Palma. Huizen en ook wegen zijn hierdoor verwoest. Momenteel werken ze aan een weg over het nieuwe lavalandschap. Dit is vanuit Los Llanos naar het zuidelijkste puntje. Je kunt er wel al overheen rijden.

La Palma met auto

autoverhuur La Palma

auto huren La Palma